25 км/час и линейките до 10 минути при пациента

Шест нови изнесени спешни центъра ще работят в София
5
25 км/час и линейките до 10 минути при пациента
Снимка: Булфото, архив

Шест нови изнесени центъра за спешна медицинска помощ ще бъдат открити в Земляне, в болница "Пирогов" и Диагностично-консултативните центрове - 5, 12, 23 и 24, обяви шефът на Центъра за спешна медицинска помощ София-град д-р Георги Гелев, който придружи здравния министър Кирил Ананиев за откриването на филиал за спешна помощ в Божурище.

Още по темата

Средната скорост на една линейка в града е 25 км/час, каза д-р Гелев. При такава скорост и чрез откриване на новите изнесени центрове, ще може до десетата минута да се стига до мястото на инцидента, допълни той, цитиран от БТА.

Екипите, които ще бъдат в тези изнесени центрове няма да се връщат в централата на ЦСМП София-град, а след приключване на работата си по даден адрес, ще се връщат в изнесения център.

Очаква се изнесените центрове да започнат да работят до края на тази година.

Филиалът за спешна помощ в Божурище ще обслужва населението в цялата община, което досега е било обслужвано от филиала в Костинброд. В него ще работят 6 екипа с две линейки.

По думите на д-р Гелев предстои да се изгради нова сграда за нуждите на филиала в Божурище, като построяването й ще бъде финансирано с европейски средства от проекта за модернизация на спешната помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А лекари ще има ли в линейките!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
25 км в час??Направо със скоростта на светлината
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей тъпири какво го разнасяте това като че ли сте измислили топлата вода,така беше преди и така винаги е боило най-удачно и най-логичнно. Преди време взеха най-малоумното решение да ги съберът на едно място и сега се хвалят с нещо старо което си беше така преди време.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Линяйкятя идва бърже, кат кажеш, че е пребит ангал , ченгял, или клесавец на държавна хранилка. Даже е пробвано. Докато оная паяжина на 112 ви дрънка глупости, кажете че на близо има пострадал ромей, ще си начупят краката да бързат. Идват на мига.
1
1
 
5
 
! Отговори
Успех преди 6 години
Крайно време беше да се направи това, но по добре късно отколкото никога!