Ремонтиран, стегнат и с нови мокети: Павлова и Банов откриха НДК

Вижте как изглежда Националния дворец на културата след ремонта
18 дек 2017 14:00,
99

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министърът на културата Боил Банов и ресорният министър Лиляна Павлова откриха ремонтирания за 45 млн. лева НДК.

Готова е Зала 3, където ще се провеждат едни от най-важните събития по време на европредседателството ни, но през празничните дни НДК ще бъде заключено, за да бъде почистено и подготвено за началото на председателството на Съвета на ЕС.

Първото събитие ще е още на 7 януари, когато е организирана среща на деца таланти. На 11 и 12 януари в НДК пък ще заседава Европейската комисия.

"Можете да ходите и да надигате мокетите, но предупреждавам, че охранителните камери работят и всеки, който го направи ще има лична среща с мен", каза Банов на журналистите.

Още по темата

До момента са оправени два теча на сградата на НДК, които са излезли в последните дни. Това е станало по време на Панаира на книгата.

"Все още тестваме как е направен ремонтът, но течовете са тръгнали от места, които не са били ремонтирани", обясни още Банов. Все още обаче доста от окачените тавани не са монтирани плътно, има и доста изцапани с латекс места.

Вход А6 ще е парадният вход за събитията от българското председателство, обясни пък министърката на европредседателството Лиляна Павлова. През него ще влизат ВИП гостите като еврокомисарите, чуждите премиери и пр. За делегатите е предвидено преминаване през вход А4.

Зала 3 на НДК, в която ще се състоят 32 събития на високо ниво пък е най-уникалната зала в Европа, гарантира Банов. Тя е напълно преправена, сменен е таванът, вкарана е нова модерна техника, обясни Павлова. До нея на територията на бившия ресторант "Скай Плаза" пък ще се хранят делегатите, а в малка странична зала ще са работните обяди на европейските премиери и президенти. За председателството е възстановена кухнята-майка на НДК, която в цялата история на сградата е използвана само веднъж за тринадесетия конгрес на БКП.

Ремонтирани са и залите 7, 8 и 9, които ще поемат събитията, които не са ВИП. Според Павлова през тях ще минат 22 000 души за следващите 6 месеца.

"Тези зали могат да бъдат обзаведени както като конферентни, така и да се редят за кръгли маси. В зала 9 пък ще са по-арт събитията и там ще се седи по земята", разказа Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
4
 
! Отговори
Маги преди 6 години
До коментар 81Когато разбрах за 45те милиона, изхарчени за реконструкцията на Лъвов мост, писах на сайта на столична община с искане да дадат отчет перо по перо. Сещате се, че не получих отговор, нали?
81
0
 
3
 
! Отговори
extremist преди 6 години
МОКЕТИ ЗА 45 000 000 .......СИГУРНО Е ИМАЛО ЗА МАЛКО СУДЖУК И 1-2 БИРИ ХАХАХАХАХАХАХА
80
0
 
4
 
! Отговори
предложение преди 6 години
Искаме да се изнесе разфасовка на похарчените средства.Нека всеки да може да види как са изхарчени тези 80 милиона,които са излезли от нашия джоб
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко че не боядисаха с блажна боя върху стените с онези ужасни картини.
78
0
 
1
 
! Отговори
м..да преди 6 години
Колко според вас са откраднали? Никъде не го пише,а народа това иска да прочете. Дали само половината или повечко..като знаем прочутата ни лакомия ,безотговорност и ненаказуемост.
77
0
 
2
 
! Отговори
Мия преди 6 години
Ужасно нескопосан и евтиняшки ремонт. Отвсякъде крещи безвкусица, зала 1 е ***, смрадлива и гнусна. Очевидно по-голямата част от парите отново е потънала в нечии дълбоки джобове. Моля ви, надникнете в подлеза на "Васил Левски" и "Раковска" - достоен е да се снимат филми на ужасите - смрад, клошарски парцали, тъмнина. Срамувам се, че съм софиянка.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
75
0
 
1
 
! Отговори
Мързелив и безимотен преди 6 години
Ако не беше Бай Тошо да ни докара в София сега щяхме да лентяйстваме на село
74
0
 
2
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 6 години
Благодаря на Бай Тошо за жилищните комплекси
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не беше Бaй Тошо да направи НДК сега гeрбавите утaйки щяха да си приемат съучастницитe в някой хотел
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в клозетите на какво мирише?
71
0
 
4
 
! Отговори
ЕВО преди 6 години
Гооооолям ремонт.Толкова голям,че се равнява на Бузлуджа от 1981!Чинии и летящи мокети,какво ли се е променило?И вълшебната лампа е същата,и Али Баба е там,а вълшебната пръчица с нов,европейски вид.
70
1
 
20
 
! Отговори
Маги преди 6 години
45милиона?!? За какво бе хора? Това са цели 45 милиона...Да напомня, че толкова струваше реконструкцията на Лъвов мост, подчертавам РЕКОНСТРУКЦИЯТА, извършена от Столична община! А кръстовището е поредното недоразумение. Тия от ГЕРБ за нищо ги нямат милионите!
69
0
 
3
 
! Отговори
Сую преди 6 години
Значи, там му е мястото на арт-а, на земята, ниско долу. Кой *** реши, че щом е арт трябва да е на земята! Прасешка държава...
68
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България съм я напуснал още през комунизма. Това лято си дойдох и исках с приятел от друга страна да се разходим с влак, може би смятах че е по релаксиращо и красиво. Погледнато по този начин имайки повече време да разглежда човек, имах чувството че съм в страна която тъкмо е била във война и победена от противника си. Ако някой иска да снима филм с военен сюжет да заповяда у нас, повече декори няма да им трябват. Турско, фашистко и комунистическо пет пари не правят пред демокрацията, срамно.
67
6
 
26
 
! Отговори
Т. Ж. преди 6 години
Тодор Живков по случая би казал: Аз каквото съм построил, тези не могат и мокета да му сменят... И за огромно съжаление е прав...
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ТОЧНО ЗА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ОКУПАЦИОННАТА АМЕРИКАНСКА АРМИЯ С ПОДНОВЕН СЪСТАВ ЗАПОЧВА УЧЕНИЯ НА ПОЛИГОНА В НОВО СЕЛО.
65
0
 
7
 
! Отговори
До Тинев преди 6 години
Дай Боже по - скоро да иде и лично да му благодари и да отърве изстрадалата ни земя от дебелият си толуп и празната си глава!
64
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Я някакви западни чиновници щели да се виждат на Територията. Голяма новина е това.""..................По-добре това отколко зелени човечета с автомати пратени от путин да те вкарат в мазето ти и да те държат докато не им дадеш всичко.Но ти явно предпочиташ (и може би заслужаваш) втория вариант
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я някакви западни чиновници щели да се виждат на Територията. Голяма новина е това.