Таксиджии: Как да поддържаме колите със стотинки?

Искат 1 лев на километър през деня и 1,14 лв. през нощта
21 дек 2017 16:30,
84

Таксиметрови шофьори протестираха пред Столичната община. Те настоваха за фиксирана минимална цена на километър и поискаха спешни мерки от общината.

Още по темата

1 лев на километър през деня и 1,14 лв. през нощта – за тези цени настояват таксиметровите шофьори.

"Себестойността на 1 км е около 90 стотинки. Фирми, които не са таксиметрови компании си правят пиар на наш гръб, като обявяват цени под себестойност", коментира един от таксиметровите шофьори пред Bulgaria ON AIR.

Според хората от бранша подбиването на пазара и ниските тарифи водят до невъзможност за заплащане на патентния данък и поддръжката на колите. Затова много хора са принудени да теглят кредити.

"За мен трябва да е 2 лева първоначалната тарифа. Не може с тези стотинки да поддържаме колите", отбеляза дама, присъстваща на протеста, а нейн колега подчерта, че това все пак не е евтин транспорт, а "услуга-лукс".

От Столичната община обясниха, че от два месеца водят преговори, но исканията на превозвачите са разнообразни, а исканата минимална цена от 1 лев засега е невъзможна.

Анализът ще е готов най-рано след месец. Бунтът в жълто обаче ще продължи – категорични са шофьорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не ви изнася ходете пеша, карайте си колите,гонете грацкият транспорт.Престанете да плюете и обиждате хората всеки да си гледа работата и професията а не само косури да търсите.Не вие срам ходите по заведения наливате се като *** и искате и безплатно да се приберете.Като се качите в таксито и си броите стотинките ама искате нови и луксозни коли.
76
6
 
8
 
! Отговори
anon преди 6 години
смешници. конкуренция добре че има, че иначе те и 10лв/км минимална цена ще искат.
75
4
 
9
 
! Отговори
Ни чул - Ни видял... преди 6 години
Недейте така говорете.Познавам доста Бакшиши,и всичките имат шкембета от притеснение и стрес.Който и от тях да попоитате как е работата,ще ви отговори едно и също ,,....с единият крак в гроба,с другият в затвора..'' абе опасна работа.И ако случайно го питате защо след като реве,не се хване в строителството,аауууууу ....то са плюнки,то са псувни,то е едно презрение...,да не говориме какво мнение имат бакшишите за гурбетчиите.Направо ги мразят в червата,хем мързелива семка,хем завистлива. Прокиши
74
3
 
4
 
! Отговори
Голем сме б.о.к.лук преди 6 години
75 спеца по таксиметрови превози, само супер компетентни са писали-браво! Услугата у нас отговаря на търсенето. Във Виена, Мюнхен, Париж, Барселона......също отговаря. Цените са високи там, но хората искат чисти коли, униформа, шофьор с 2-3 езика и си плащат. Тук искат Бентли за 2лв/км, но *** е виждал въпросното Бентли по и-нета само или на снимка.Никой не е писал, че бият, грабят, заплашват таксиджийте. За 10 лв се правят т.н. "бомби"-абе опростяване пълно...
73
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
До Анонимен (74)Бакшиш, и сега можеш да искаш по 1 лев на киломерър, кой ти пречи?Ама искате властта да ви ги тика в ръцете, щото при конкуренция мърльовците отпадат..
72
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие хора като не разбирате не говорете.А клиентите какви са?Няма ли миризливи,пияни,заяждливи които не плащат дори.А кажете?Зада казвате че таксито е добре с тази цена дори е много е що не пробвате да видите за какво става дума.Повечето таксита са нови първо,второ колите не са държавни и не се работи на твърда заплата,трето за плащане и подръжка на едно такси си трябват поне 2000хиляди на месец,като отделиш лизинг,цдп,данъци,прегледи,застраховки,Ако сложим и мивки и горива то става още повеч.
71
4
 
6
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Как да си поддържали колите със стотинки!? Ми най-напред да престанат да пущат в тези кoчини, да ги почистват от време на вереме. И да не отказват работа, понеже "сега почивам" или "за толкова близко не става".. Конкуренцията май хич не им се нрави, искат държавен картел с частни печалба.
70
4
 
5
 
! Отговори
ХоХО преди 6 години
.....На един му казах - Давам двойно само ни закарай, с възрастен човек сме, бакшиша само засмя и ми съобщи " сега ще почивам", след мен дойде турист и го попита на Английски, колко е до Златните ? Отговор -"Само 30 лева ПРОМОЦИЯ", как да не ги ожали човек
69
2
 
6
 
! Отговори
ХоХО преди 6 години
Не мога да им съчувствам ! Това лято посрещах роднини на автогарата във Варна - възрастна жена /трудноподвижна/ с придружител. Пристигнаха към 15ч, в един от най-горещите дни /имаше записан час, при конкретен лекар/. Звънях на ТРИ таксиметрови компании и след като и споменавах маршрута /3-4 км, не повече / все нямаха коли. Обикалях като "цветарка" всички бакшиши до гарата, но тъй като в нашия град, до Автогарата има МОЛ, всички чакаха чужденците да ги закарат до Златните.
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еййййй,ейййййй,искате ли да ви бойкотираме и без стотинки да останете.Ама че нагли.
67
7
 
11
 
! Отговори
#TaksimetroviPedali преди 6 години
Драги таксиметрови, не смятате ли, че сте повече на брой от необходимото? На мен ми писна от това да спирате където и както си искате на пътя, да бавите движението, да не използвате светлинни сигнали, да се престроявате както ви падне, на натоварвате допълнително вече непоносимия трафик с необмислени и грубо нарушаващи правилника за движение маневри? Всяка вечер се карам с различни нагли таксиметрови които се спират по средата на улицата и си стоят извън колата на лафче с колегите...
66
3
 
3
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
Може със стотинки бе таксиджии.................със МНОГО стотинки.
65
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре да возят за по 10лв. на км.Така с по един курс избиват всички разходи и са на печалба.И няма да се морят много,правят по един курс и си отиват да пият ракия,това е сериозна професия и не бива да се преуморяват.
64
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ако себестойността е 90ст. как сега возите на 79 и не сте фалирали толкова години, бе!?!?
63
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не си спомням кога за последно съм се возил в чисто такси и нормален шофьор.Айде да ме извиняват.И кво точно има общината с определянето на цените на частна услуга?????????????????????????????
62
3
 
15
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До ТаксиМисля че не е редно шофьор на такси да очаква доходи над тия за IT-специалист,с оглед на интелекта и квалификацията.Даже не е нормално да изкарва повече и от един тираджия-примерно.
61
6
 
17
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Една нова кола(подходяща за такси) струва 20 000 и минава 200 000км без съществени проблеми.И почвамв-15 смени на масло по 50лв-750лв,4 смени на гуми по 400-1600лв,данък за 4г-400лв,Гражданска за 4г-1000лв,Каско за 4г-2000лв,,др.ремонти и обслужване-3000лв,патентен данък 4г-4000лв,гориво(газ пропан12/100км)-24 000лв.Общо 58 000лв,което прави себестойност 0.29лв,айде 0.30.Колко трябва да е цената сметнете сами.
60
4
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Алоуууу ! Първо се изкъпете и почистете кочините,които карате !!!
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТаксиАлоуу...За 1 км вземаш 1.50.Ако има светофар става 2 лв.Какво искаш повече от 2 лв за километър.
58
12
 
10
 
! Отговори
Такси преди 6 години
Всички много знаете и разбирате таксиметровата дейност! Таксиметровите шофьори според вас трябва да работят само за горивото си ли? И са длъжни на клиентите? Май клиентите злоупотребяват с услугата! Не е нормално да разкарваш кола за 1.50лв. за разстояние няма и километър, защото с градския траспорт ще ти е 1.60лв., като разхода за шофьорите е доста по-висок от начисленото.