Таксиджии: Как да поддържаме колите със стотинки?

Искат 1 лев на километър през деня и 1,14 лв. през нощта
21 дек 2017 16:30,
84

Таксиметрови шофьори протестираха пред Столичната община. Те настоваха за фиксирана минимална цена на километър и поискаха спешни мерки от общината.

Още по темата

1 лев на километър през деня и 1,14 лв. през нощта – за тези цени настояват таксиметровите шофьори.

"Себестойността на 1 км е около 90 стотинки. Фирми, които не са таксиметрови компании си правят пиар на наш гръб, като обявяват цени под себестойност", коментира един от таксиметровите шофьори пред Bulgaria ON AIR.

Според хората от бранша подбиването на пазара и ниските тарифи водят до невъзможност за заплащане на патентния данък и поддръжката на колите. Затова много хора са принудени да теглят кредити.

"За мен трябва да е 2 лева първоначалната тарифа. Не може с тези стотинки да поддържаме колите", отбеляза дама, присъстваща на протеста, а нейн колега подчерта, че това все пак не е евтин транспорт, а "услуга-лукс".

От Столичната община обясниха, че от два месеца водят преговори, но исканията на превозвачите са разнообразни, а исканата минимална цена от 1 лев засега е невъзможна.

Анализът ще е готов най-рано след месец. Бунтът в жълто обаче ще продължи – категорични са шофьорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам си кола, има и метро близо до вкъщи, а вие си висете по стоянките и разправяйте, че км трябва да е 10 лева, щото "бате аз многу работи и трябва храни жинъ и 5 дица и за туй трябва да вдигни цинъта."
16
2
 
15
 
! Отговори
Mitkyla преди 6 години
Как да поддържат колите със стотинки ли? Ами я кажете по колко курса правите на ден без да ги отчитате на апарата,я кажете с по колко лвечета помпате сметките на хората,я кажете с по колко пари се прибирате вечер освен тези които са отчетени. Май доста добре можете да поддържате колите си с тях,стига само сте хленчили.
15
2
 
19
 
! Отговори
Нещастници преди 6 години
В събота в дъжда защо никоя фирма не дигаше телефоните и нямат коли и даже ми отказаха и то за курс над 10км - прибира се човека - не му се работи повече, а остави клиент в квартална улица и един метър празен нямаше да е. Айде ненаяли се... никой не им пречи и сега ама знаят,че много ще карат под тази цена и искат да е минимална!!!
14
2
 
25
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
"Услуга лукс" ако ме возиш в Бентли, облечен си с костюм, къпеш се сутри и вечер, не пушиш, не пускаш чалга и не използваш "помпа". Разбра ли уважаеми таксиметров водач. Ако искаш още по-висока цена - купи си Тесла -хибрид и ме вози в нея при същите изброени по-горе условия. Това е мнение на бивш таксиджия от времето на Т. Живков.
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
някой пречи ли им да вдигнат цените?за какво е това шоу?
12
3
 
21
 
! Отговори
k9 преди 6 години
за такова качество на услугата ТАКСИ НЕ
11
2
 
26
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
И сега нищо не им пречи да си карат на 1 лв. за км. И нали държавата все им пречи, какво искат сега от нея?
10
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия май умишлено искат да останат без работа...
9
7
 
16
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Достатъчно изкарвате и сега, нагли и алчни бакшиши.Ако един нормален 10 км курс ми струва 10 лева, то реално той не струва повече от 4-5. 100 процента печалба!Бойкот на бакшишите!
8
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре бе. Като стана бензина 2,80 вдигнаха цените, като се върна на 1,90 не намалиха цените, а всички карат на метан и газ и то от бензионастанции, с които имат уговорки и плащат още по-малко, а не пазарна цена. За 1 лев на километър половината таксита ще заминат и ще останат без работа, ама пак ние работещите ще ги храним, само че като безработници...
7
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"а нейн колега подчерта, че това все пак не е евтин транспорт, а "услуга-лукс"." ХА ХА ХА този искрено ме разсмя. Услуга лукс ли е да те вози миризливец по потник и джапанки и да пуши през цялото време и да ти философства. Нали има пределна цена определена на 1.60лв. който иска може да кара и на 1.50 и така да си изкарва парите. Никой не ви е спрял да си вдигате цените, ама не ви стиска, за това искане минимална от 1лв. за да ви е сигурна далаверата. БАКШИ.
6
19
 
6
 
! Отговори
До 3 КОКО преди 6 години
Нали не си мислиш, че в себестойността влиза само горивото? Лизингови вноски, застраховки и т.н. като ги включиш какво става? МОЛЯ става на извинете ли?
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А спокойно! Като направите км левче, драстично ще ви намалеят клиентите и съответно колите ви ще се амортизират по-малко и няма да имат нужда от ремонти, защото по цял ден ще си висите по стоянките.
4
2
 
14
 
! Отговори
Да бе преди 6 години
Ако наистина беше вярно, че себестойността на 1 км е 90 ст., то досега всички бакшиши щяха да се се отказали от такситата. Съвсем други са нещата - таксито се взима на лизинг и трябва да се плаща за него. Затова бакшишите се хващат по няколко човека на едно такси, за да успеят с вноските и да са на достатъчно голяма печалба. В този вариант себестойността на 1 км, пада доста, не съм го пресмятал, но вероятно е около 40-50 ст.
3
3
 
26
 
! Отговори
KOKO преди 6 години
Себестойността на 1 км е около 90 стотинки - МОЛЯ!?!?!?!?!?!?!?!?Излиза, че за себестойността за 100 км е 90 лв.! Абе тея парцали совалки ли карат бе?????????????????????????????????
2
4
 
11
 
! Отговори
да са учили преди 6 години
шгиба в такси сганта...те тия коли се купуват ей тъй, пък нямало пари...Ае стига ве!Кражба яко са!Никой не ги кара да са жалки!Една книжка за тир и аре 3000 евра и да си бият *** номера по евро пътищата!АМАН!
1
4
 
32
 
! Отговори
1 преди 6 години
Съгласен съм да е 1 лв, ОБАЧЕ да не ме возят смърдящи ***, колите да са чисто нови и задължително идеално чисти, да качват пътници дори и за 500 метра, отношението им да е като към клиент, а като към чувал с картофи и т.н.