Няма да питат децата: Колко взимат мама и тате? Само: Как се топлите?

Анкетата в 83 софийски училища, ще бъде преработена
58
Няма да питат децата: Колко взимат мама и тате? Само: Как се топлите?
Снимка: Булфото, архив

След възмущението на родителите и на НПО-тата анкетата, разпространена в 83 столични основни училища свързана с отоплението ще бъде преработена.

До нея се стигна заради проучванията, че софиянци дишат един от най-мръсният въздух.

Столичната община възложи проучване на Енергийна агенция Пловдив, за да стане ясно най-накрая с какво се топлят жителите на столицата и дали колите или отоплението тровят повече въздуха.

Още по темата

За да се добие реална представа за това обаче е било нужно да се проучат поне 6000 домакинства в София. Най-лесният начин това да стане бил като се пуснат анкети в училищата и децата да ги дадат на родителите си, които пък ако искат да ги попълват, ако не искат да не ги.

В нея има въпроси като: Кога е построено жилището, сменена ли е дограмата му, колко квадрата е то, дали пускате отоплението през целия ден или само сутрин, вечер или на обед, дали се топлите с парно, ток, газ, дали сте доволни от сегашното си отопление или искате то да бъде сменено.

Въпрос обаче, който провокира недоволството на обществото, е колко е средният доход на член от домакинството на месец.

"Всичко, което притеснява родителите трябва да се преработи. Не е необходимо да се задават въпроси за доходите, а само за начина на отопление на домакинствата", отсече пък кметът на София Йорданка Фандъкова.

Така че от въпросника до родители, раздаден на ученици от 2-и до 5-и клас, ще бъдат премахнати питанията за месечния доход на член от домакинството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
21
 
! Отговори
Иванчо преди 6 години
- Как се топлите у Вас, Иванчо?- Топлим се... с пръдни и за загрявка - с някой друг шамар.
30
9
 
15
 
! Отговори
Край преди 6 години
Тази вечер въздуха в София е УЖАСЕН. Замърсяването е в пъти над нормата. Карайте си дизелаците без катализатори, грейте се на ла -Й -на ако искате. Ефизема, бронхита, асмата, Рака идат. Рядко простовато племе. Не бедно а ултра загубено.
29
2
 
16
 
! Отговори
Искаме чист въздух преди 6 години
Е айде пак едни пари за проучване, анкети и т.н. То е ясно кое замърсява най-много - достатъчно е да застанете на бул. Стамболийски и да гледате в посока на Факултета вечерно време как идва смока от Мордор. Просто отоплението с твърдо (и меко щото и дрехи горят :)) гориво трябва да се забрани изцяло в София за да бъде решен проблема.
28
1
 
20
 
! Отговори
aaa преди 6 години
Как се топлят ли - горят стари дрехи и обувки, кабели, отработено масло и други ***...
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Столичната община,както винаги с неадекватни действия.Започвам да си мисля че там работят хора от кол и въже,шуробаджанаци с купени дипломи.Толкова тъпащина събрана в една община не е на добро.
26
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНапълно подкрепям долния,че на учениците през соца се пишеха оценки според това какво работят родителите им,а не какви знания има.Писали са ни единици или двойки и за други неща,нямащи нищо общо с матерала,например за облекло,за отговаряне и какво ли не.И в университетите така влизаха,с предимство,защото баща му или майка му били еди какви си.И винаги можеха да влязат в университет за същите специалности на родителите си с предимство.Това искане на данни от децата е НЕЗАКОННО!
25
0
 
26
 
! Отговори
някой преди 6 години
Айдеее. вкараха и децата във филма!Грозно, та чак вони!
24
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как не ви е срам да делите децата на бедни и богати?Някои чиновници в министрствата са за затвора....................или бой по дебелите демократични кратуни.
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 24Няма селяни и граждани вече, това не ви е времето на Тодор Живков да има софийско жителство.Сега е демокрация, всеки може да живее където си иска.Нали искате демокрация?
22
15
 
9
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
"Нали искате 2 милиона да живеете в София?"Кой ти го каза, искаме селяните да си ходят на село и да и оставят да си живеем спокойно...
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали искате 2 милиона да живеете в София?Тогава недейте да ревете, че имате мръсен въздух, задръствания и че няма места в детските градини.
20
0
 
19
 
! Отговори
Ред Сокс преди 6 години
Поредното доказателство, че на държавна работа свестни и кадърни служители не са останали.
19
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С "анонимните" анкети за наркотици е още по-весело. Ако напишеш че употребяваш редовно и си ги набавяш от училище, се оказва че анкетата не е толкова анонимна. Веднага те привикват в директорската и те карат да си промениш анкетата, така че да не пострада авторитета на училището.
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази държава умира, всички служби и институции са тотално деградирали, Не е важно дали ще протестирате тука ви казват вижте нещо се прави, а дефакто не се прави нищо и въвлякоха и зецата във политическите си игрички., Банкянския бабуин и хората около него са напълно неграмотни, по-неграмотни и от калинка със купена диплома.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко ли ще пишат отговор "гуми и каквото намерим"?
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16Това сигурно е някаква шега, ако са те питали дали имате радио ти самия трябва вече да си столетник .
15
0
 
23
 
! Отговори
подигравака преди 6 години
Ето това е подигравка да занимаваш децата с икономическо социалните пробеми на една полуумрела държава накратко отсега да ги вкараш в блатото та да си знаят съдбата ...
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
едно време в училище ни питаха дали имаме радио вкъщи,
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия от общината що се правят на луди ??? Те са шефове на топлофикация много лесно могат да разберат каква част от кварталите са на централно отопление,а останалите е ясно, че се отопляват по друг начин, ама друго си е когато има анкета която после да я размахват като аргумент.
12
4
 
10
 
! Отговори
3d преди 6 години
Някой от гениалните коментиращи прочете ли, че анкетите се дават на децата, за да ги предадат на родителите си, а не за да ги попълват?