Пускат маршрутка София – икономическа зона "Божурище"

Редовната линия ще е първият транспорт за работещите там
9 яну 2018 09:50,
3
Пускат маршрутка София – икономическа зона "Божурище"
Снимка: НКИЗ

Маршрутка ще свързва от утре Икономическа зона Божурище със столицата, Божурище и още няколко населени места. Новата спирка на обществения транспорт се намира на Второ кръгово кръстовище в зоната, съобщиха от НКИЗ.

Редовната транспортна линия се открива благодарение на съвместните усилия на "Национална компания индустриални зони" ЕАД и Община Божурище.

Още по темата

С нея за първи път се осигурява обществен транспорт за индустриалната зона и работещите там вече ще разполагат с по-бърза и лесна връзка със София (до метростанция "Сливница"), както и със селата в района.

Първият рейс към индустриалната зона в работни дни е в 6:35 час от метростанция "Сливница", а последният – в 19:10 часа. Обратно, от Божурище към София първият микробус потегля в 6:20 ч., а последният – в 19 ч.

Всички обслужващи коли са оборудвани с постоянен GPS и видео контрол, както и с климатична и отоплителна система в пътническите помещения. Отличителен знак на автомобилите е логото на Община Божурище.

Представеното първоначално разписание може да търпи промени, с цел по-доброто и оптимизирано обслужване на гражданите, уточниха от фирмата превозвач.

Преди време от НКИЗ съобщиха, че предстои и удължаването на бул. "Царица Йоана" в "Люлин" до кв. "Божурище" като така ще се създаде пряка връзка между столицата и района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
? преди 6 години
Каква индустрия се развива в Божурище?
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевел и ти като Мавъра, когато трябва да се качиш на самолет, трябва да е с цел да те изхвърлят от него на ешалон 410 без парашут над океана.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 1999г. Божурище е град и община с прилежащи около 10 села. Никога не е бил квартал на София. Моля бъдете конкретни!