С нова отсечка (Терминал 2) София ще пести вредни емисии

Йорданка Фандъкова откри новопостроената отсечка
9 яну 2018 12:15,
27

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Връзката от Терминал 2 с булевард "Брюксел" ще спести много на кв. "Дружба" и обособената бизнес зона в района, увери кметът Йорданка Фандъкова.

"Това е много важен обект за София и за връзката с Терминал 2 от гледна точка на това, че облекчава движението в района", заяви Фандъкова на откриването на новопостроената пътна връзка.

Още по темата

Тя увери, че отсечката ще спести и допълнителни емисии, тема, по която говорим всеки ден.

"Искам да подчертая, че се довърши един от занемарените в миналото обекти. Едно пространство в София, покрай което не ни се искаше да минаваме, но ни се налагаше", коментира кметът и благодари на министър Ивайло Московски и министър-председателя Бойко Борисов за поетия и изпълнен ангажимент за проекта.

"Пожелавам безаварийно пътуване, да внимават шофьорите. Нека да се съобразяват с пътната обстановка и правилата за движение. Надявам се и "Пътна полиция" да контролира, за да няма произшествия", посочи Йорданка Фандъкова.

"Освен за гражданите на София, това трасе е важно за развитието на туризма в София. След като свързахме летището с метрото, посредством него и с града, сега имаме и тази пътна връзка, за да може София да бъде привлекателна и гостоприемна за много туристи", каза още кметът.

Проектът е с обхват от бул. "Брюксел" до ул. "Мими Балканска" и е на обща стойност 13,7 млн. лева с ДДС, като финансирането е осигурено от бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, каза министър Ивайло Московски.

"По-големият поток от пътници е свързан с Терминал 2 и тази директна пътна връзка заедно с алтернативата и на столичното метро в голяма степен ще облекчи трафика", посочи транспортният министър Иеайло Московски. Той благодари на изпълнителите на обекта, заради високата сложност на пътната естакада.

"Връзката на бул. "Брюксел" с Летище София се отваря точно за европредседателството на България и пожелаваме безаварийно пътуване на всички и успех на Председателството", каза още Ивайло Московски.

Булевардът има обща визия с досега изградения участък, има шумоизолираща стена и е с две платна. За него ще се грижи Летище София, към чиято структура новият пътен участък принадлежи, съвместно със Столична община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До HeinrichHimmlerНе чичо Химлер, просто вожда веднъж като ги излъга стана генерален вожд, нагълта се и сега има пари да си купува всички избори и вече нямат махане. Ще се учудя ако имат и 20-30 хиляди последователя.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Властта официално ни показа пътя - към Терминал 2!
24
2
 
1
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
До Снимка 8така е, аз един днес я видях, чак като поех по отбивката и връщане назад нямаше!
23
3
 
2
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
Отсечката е супер, но не е зле да сложите светофар на кръстовището със стария път, че много кит и стъкла ще се натрупат там!
22
3
 
8
 
! Отговори
Снимка 8 преди 6 години
На снимка 8 се вижда огромната табела - Терминал 1, която можеш да я видиш само ако караш с 10 км/ч или спреш до нея. Абе тия хора не са ли излизали навън да видят какво представляват обозначителните табели?
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към трафик ще облекчи бе нали го затваряте да се движат евролелките безпроблемно. Московски и госпожа затвори улица го открили. Ужас!
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ви е** и пестенето на емисии! Виждаме колко се "пести". Все повече и повече насърчавате автомобилния транспорт >:(
19
3
 
6
 
! Отговори
Мухаха преди 6 години
То само еднопосочно към терминал 2 да го направят ще се спести доста вредни емисии :)
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви вредни емисии ще спестите от 1100 метра отсечка,бре??
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откриваме моста, от долу си седи скелето с кофража
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама Данче бре, новата отсечка няма и километър а върви почти успоредно на съществуваща такава, която и без това не е натоварена... Че то само булдозерите и камионите построили отсечката са избълвали вредни емисии кото нямат избиване следващите 50 години...Иначе 13.5млн, честито на печелившите с поръчката....
15
6
 
5
 
! Отговори
Тангра преди 6 години
Абе , къде сте учили ретарди такива.Това е мъгла , в цялата страна има мъгла днес.Даже Фикус.Цом имаха статия за ***-ната обстановка говореща за мъгли по целото трасетото из БГ-тото .....
14
3
 
9
 
! Отговори
Фънди преди 6 години
По 1 млн. за сто метра - много е добре. Пък вие си лайте и се въргаляйте в калта.Вижте Белградското летище го отдадох за 1.5 млрд евро, а нашто искаха да го харизат за 600 млн. евро
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това недоразумение вече става жалка с приказките та нали точно до летището само, че от другата страна шведите се грижат да не може да се диша.
12
5
 
12
 
! Отговори
Край преди 6 години
Той пък искал безплатен паркинг на летището. Ако ми кажеш едно летище в Европа с безплатен паркинг - аз ще те нося на гръб до там та да си не хабиш колата.Безплатно ти е само на тротоара пред панелката и то щото няма нормална власт да ти натресе глобата.
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахаха борили вредните емисии, на снимките не им се виждат носовете от смога. Тия и за чeп за зеле не стават
10
6
 
14
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Имам въпрос към всички овце:Всички ли сте на държавна хранила при ГЕРБ, та си ги избирате на всички избори ?Докога ще се задоволяваме с по-малкото зло хора ?
9
8
 
17
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Терминал 1 - единственото летище в света, където е забранен дори престоят. Не дай си Боже да трябва да вземеш баба си от летището.. разни фуражки веднага ще дойдат и ще те смъмрят да не седиш там, а или да дадеш пари на паркинга или да обикаляш като алтав летището. Да бяха направили един паркинг за изчакване. ***!
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави са, колкото повече хора напуснат БГ, толкова по малко автомобили ще се карат. Интересен начин за борба с вредните емисии.
7
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога повече фандъка на власт!