Зов от Фандъкова: Като има смог – топлете се на ток!

Кметицата засилва контрола в кварталите, в които горят гуми
9 яну 2018 14:10,
293
Зов от Фандъкова: Като има смог – топлете се на ток!
Снимка: Булфото

В дни като днешния, с двукратно замърсяване с фини прахови частици, гражданите, които могат да се го позволят, да се отопляват на ток, а не с дърва и въглища, призова столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя заяви, че има уверение от екоминистерството, че до новия отоплителен сезон ще бъдат готови стандарти за въглища и дърва, за да не се използват некачествени, които замърсяват.

Още по темата

По думите й каквито и мерки да се вземат за транспорта, основният проблем е отоплението с твърдо гориво.

Кметът на столицата се надява още следващата седмица екокомисията на Столичния общински съвет да разгледа краткосрочните мерки, които са предложени за справяне с мръсния въздух.

"Приемането им ще позволи в дните с двойно превишаване на замърсяването, както е в последните дни, пътуването с градския транспорт със "зелен" билет да струва 1 лв., а ако замърсяването е като в Скопие, той да е безплатен", поясни Фандъкова.

Кметицата каза още, че е засилен контролът в квартали, в които за отопление се горят гуми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъка и Мутрата живеят по Банкя и в Манастирски Ливади и им е много лесно да дават акъли кой как да живее и с какво да се топли... Драги корумпирани и некадърни политици, елата за няколко дена да поживеете в Красна Поляна и да си изкашляте дробовете и после говорете глупости по телевизиите! Трябва да ви е срам да се появявате на обществени места при положение че въздухът в столицата е силно отровен! Какъв кмет е тази госпожа! Това е някакво тотално недоразумение и пародия на кмет!
34
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая уйна,има ли си на представа,колко пари ти трябват да отоплиш един нормален двустаен апартамент с ток?!Аз,ще ви отговоря-с топлата вода,минимум 15 лева на ден!!
33
2
 
35
 
! Отговори
пф преди 6 години
А сметката за ток, Данче, кой ще я плаща? Никой не би се наел да се цапа с дърва и въглища, ако имаше достатъчно пари да си плаща на ЕВН, ЧЕЗ или ЕОН и производните им...
32
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко в стил Мария Антоанета, но не бива да се забравя какво се е случило с нея.
31
2
 
20
 
! Отговори
марко преди 6 години
Фандъкова , ДТЕБВГЗ !!!
30
1
 
20
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
На въглища идва най-евтино и икономично отоплението. Отделно въглищата горят много по-дълго време от дървата и са по-удобни. Ама който не разбира само плюе, а ние си знаем и си ползваме въглищата.
29
0
 
28
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Това като за лафа за пастите. ОСТАВКА!
28
1
 
9
 
! Отговори
красив преди 6 години
А с патока кво стана ?
27
0
 
34
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Но иначе вдигнахте билетчето в София? Цял общински съвет не му ли мина на акъла, че хората ще тръгнат с колите си и ще замърсяват въздуха? Умници.
26
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юрданче, Юрданче, селянко *** самоковска, не разбираш ли, че вие правите въздуха мръсен като правите градския транспорт възможно най-недостъпен за хората, 1.60 билет, без електронна система, ако искаш да отидеш с автобус от единия до другия край на София и нямаш карта, трябва да дадеш поне 4 лева, някои автобуси са с ненормални разписания, няма никаква синхронизация, последните автобуси са до 12 максимум, няма нощен транспорт и прочие и прочие. Ама ако всичко е наред, как ще крадем...
25
34
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо да се забрани продажбата на дърва и въглища в цяла София. Както е в редица европейски градове. Дървени екобрикети- това е. Европейците не са вчерашни. Изобщо не ме интересуват разни, които се топлят с въглища и дърва. Ама изобщо. Няма да тровят всички наред. Казвам го като човек, който има 2 апартамента в София и вила в Сименово. Цяло Симеоново вони на *** от простoтията на горящите въглища. Това просто трябва да спре.
24
4
 
18
 
! Отговори
DeaFBG преди 6 години
Да бе ,отопление за ток,а електромер е повишава сметка ,КОЙ СИ ПЛАЩА НАД 500лв ,ние работя заплата под 500лв месечно ... Г-жо ФЪНДАКОВА ,умолява за да намали 1ст за 1 киловатчас,ще стане чисти ,няма да има мъгли...Хайде направете
23
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вместо да бяхте изсипали 2 млрд и кусур в саниране на морално и физически остарялите панелки, да бяхте осигурили преференции за покупка инверторни климатици, с тия пари можехте да обзвадете всички не топлофицирани жилища с инверторни климатици клас АА
22
0
 
26
 
! Отговори
енг преди 6 години
Данче, когато апашите рязаха катализаторите на колите си траехте, а сега даваш ценни съвети. Приемете по-ограничителни мерки към тези, които обикалят по един в колите си с центъра.
21
5
 
42
 
! Отговори
\m/ преди 6 години
Пълна глупост е това с колите, все едно през по-топлите месеци няма коли!Проблемът е, че навсякъде горят за отопление какво ли не. Ама това как да го спреш, хората са бедни, това как да го спреш?!
20
0
 
29
 
! Отговори
Д2 преди 6 години
Милата женица, тя е толкова безпомощна
19
11
 
9
 
! Отговори
Бат ИЦО преди 6 години
........ и слезте от колите, ходете пеша или с трамвай, тролей и метро
18
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана това недоразумение май започна да обръща палачинката как пропусна да разтегне дъвката за автомобилите. Докато бяха почивните дни за Коледа и нова година в София почти нямаше движение,а въздуха пак беше калпав . Няма ли да покажат измерванията точно през тези дни (ако изобщо са направени) или понеже не отговарят на твърденията им относно автомобилите някак си ги замитат под килима.
17
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стойте на студено - съберете малко пари за билет И ВЪН ОТ ТАЗИ *** !
16
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се отопляват на ток, ако намалите цените на тока или им плащате тока. Може пък и да повишите заплатите на хората, че да могат да си позволят отопление на ток.