Зов от Фандъкова: Като има смог – топлете се на ток!

Кметицата засилва контрола в кварталите, в които горят гуми
9 яну 2018 14:10,
293
Зов от Фандъкова: Като има смог – топлете се на ток!
Снимка: Булфото

В дни като днешния, с двукратно замърсяване с фини прахови частици, гражданите, които могат да се го позволят, да се отопляват на ток, а не с дърва и въглища, призова столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя заяви, че има уверение от екоминистерството, че до новия отоплителен сезон ще бъдат готови стандарти за въглища и дърва, за да не се използват некачествени, които замърсяват.

Още по темата

По думите й каквито и мерки да се вземат за транспорта, основният проблем е отоплението с твърдо гориво.

Кметът на столицата се надява още следващата седмица екокомисията на Столичния общински съвет да разгледа краткосрочните мерки, които са предложени за справяне с мръсния въздух.

"Приемането им ще позволи в дните с двойно превишаване на замърсяването, както е в последните дни, пътуването с градския транспорт със "зелен" билет да струва 1 лв., а ако замърсяването е като в Скопие, той да е безплатен", поясни Фандъкова.

Кметицата каза още, че е засилен контролът в квартали, в които за отопление се горят гуми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
19
 
9
 
! Отговори
Руснак преди 6 години
Думита на Фандъкова са изопачени в това заглавие.Народа създава замърсяването, а се сърди на кмет, Дъжава, Парламент ...?!Наистина сте глуупав народ, който само мрънка.
234
0
 
16
 
! Отговори
Дракон преди 6 години
До рениПроблема с мръсния въздух е другото лице на бедността. Комшиите ми които най- много замърсяват са социално слаби турски ***. Не са лоши хора, но най изучения е бил до 8-ми клас. Нормална работа не могат да намерят, а се издържат, като разчистват мазета и тавани, и предават/продават намереното.Не горят гуми, а стари дограми и дървени плоскости. Все съм им се чудил, защото имат малки деца и ги тровят. Как ще ги контролирате или накажете тези хора? Ще им спрете социалните помощи ли?
233
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фъндък, като нямаме пари за хляб, да ядем пасти, а?
232
5
 
10
 
! Отговори
Чобака преди 6 години
Извадихте ли си главите от задниците, нали за мръсния въздух бяха виновни пушачите?
231
2
 
19
 
! Отговори
fandachko преди 6 години
А кой ще ми плати ГРОБАДЖИЙСКИЯ ток ГЕРБ (пардон ГРОБ) !!!!!! Това за да НЕ СЕ ИЗЛАГАМЕ ПРЕД ЧУЖДЕНЦИТЕ ЛИ!!!!ЩО не си свалите гащите или искате ДА ЗАМЕТЕТЕ БЕДНОТИЯТА на хората ,КЪДЕТО се ОТОПЛЯВАТ с "ТАКСА МОЩНОСТ " ли!!!!???? ЕйййййЦИНИЦИ МРЪСНИ.........айката да в......................ба!!!!!!!
230
0
 
4
 
! Отговори
До254 преди 6 години
А твоето име защо не е Българско, "Българино"???
229
10
 
7
 
! Отговори
Агент Ориндж преди 6 години
Защо винаги хората които предимно са навлекли проблемите на нашата велика някога нация са все провинциалисти като тази селска цедка от Самоков ? Кой и с какво право дава на провинциалисти с червени книжки МАНДРАДЖИИ да съсипват хубавата ни столица !? Писна ми на **** от ен*чари служили на БКП и сега на високите постове които не заслужават ! Никой оттях не си е дал живота за БЪЛГАРИЯ като ЛЕВСКИ,БОТЕВ,ЛУКОВ и т.н. !!! Да се кланяме на ПРЕДАТЕЛИ не е НОРМАЛНО хора разберете ! Бъдете българи !
228
1
 
12
 
! Отговори
дзънннн преди 6 години
Лилето сигурно им е докарала чист въздух от алпите!-------------------------------------------------------------------Не е майтап, по стаите на брюкселските зе*ки има пулверизатори с такъв алпийски въздух...Нямате идея за какво надупване става въпрос.
227
5
 
20
 
! Отговори
не не е шега преди 6 години
Ако наистина имаше нормален съд тази Корумпела трябва да лежи минимум 5000 години в затвора тоест до 90-то коляно!
226
2
 
12
 
! Отговори
небе преди 6 години
ГРОБаджиите ще ги помним дълго време с късите им топки.
225
16
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До Анонимен 220арогантно и цинично. Хората ако можеха да си плащат отопление на ток, нямаше да прибягват до щуротии да горят всичко, що може да гори в печките-----------------E, какво, Фандъкова ли ви е виновна, че не можете да си плащате отоплението?
224
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За смога сме си виновни всички ние.Караме стари автомобили без катализатори,горим въглища,гуми , масло за да се отопляваме евтино.И естествено идва рака.
223
3
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Една убавица преди няколко века беше казала нещо за яденето на пасти,...пък после се оказало,че пастите били свършили,и тя не могла да осигури на всички желаещи....А по-нататък какво беше станало..............
222
0
 
7
 
! Отговори
Копанарин преди 6 години
Чакаме ги тия евродипутати,таман в тихя сезон идват
221
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
във всеки квартал с къщи, схемата е следната. Имаме локално парно на въглища или масло и пушиме яко. Имаме модерна лимузина, немски премиум 2 илядната година бате, дизел минимум 3 иляди кубика с чип по голямо турбо и права тръба. Кола за жената неква малка барака на газ обаче с издухал мотор и гори масло за страх. Една работна кола, да не мацаме премиума, дизел като понеже е от ония дет вече не ги прават караме с трансформаторно масло. Баровци бе а децата им с асми....
220
1
 
27
 
! Отговори
Я искам на тока ама преди 6 години
AEЦ-а продава тока за стотинки ,тока минава по мрежата строена с наши пари навремето и някакви бандити с бели якички сложили по една лъскава емблема на старите офиси на енергото прибират милярди от гърчещия се народ без да са инвестирали нищо освен за лимозини на мениджърите...
219
2
 
25
 
! Отговори
123 преди 6 години
Като има смог топлете се на ток! А ти - Фандъкова, си упражнявай професията на учителка, а не се занимавай с нещо, от корто си нямаш никаква представа!!!
218
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали ги храним с партийни субсидии и им плащаме всички разходи, откъде Фандъкова да знае, че тока трябва да се плаща.
217
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А европейците сега като дойдат в София какъв въздух ще дишат?Лилето сигурно им е докарала чист въздух от алпите!
216
1
 
9
 
! Отговори
БГ преди 6 години
НАЙ ВАЖНИЯ ВЪПРОС НА ГОДИНАТА Е ВТОРИЯ ЛИФТ НА БАНСКО,НИЩО ЧЕ В БЕЛЕНЕ СА ЗАРОВЕНИ 3МЛД ЕВРО,ЦАРЯ ПОВЕЧЕ ДЪРВЕТА ИЗСЕЧЕ И ИЗНЕСЕ НИЩО НЕ СИ ЧУ,РЕДОВНО СЕ СЕКАТ ГОРИТЕ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЗАПРИЛИАМЕ НА ПУСТИНЯ,ПАК НИЩО НЕ СЕ ЧУВА,ЕХ ТОЗИ ВТОРИ ЛИФТ,УБИЙСТВА ВСЕКИ ДЕН,АХ ТОЗИ ВТОРИ ЛИФТ.КАТО ТИ ДАВАТ ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ КАТО КМЕТ И АЗ МОГА ДА СЪМ ФЪНДЪКОВА