Зов от Фандъкова: Като има смог – топлете се на ток!

Кметицата засилва контрола в кварталите, в които горят гуми
9 яну 2018 14:10,
293
Зов от Фандъкова: Като има смог – топлете се на ток!
Снимка: Булфото

В дни като днешния, с двукратно замърсяване с фини прахови частици, гражданите, които могат да се го позволят, да се отопляват на ток, а не с дърва и въглища, призова столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя заяви, че има уверение от екоминистерството, че до новия отоплителен сезон ще бъдат готови стандарти за въглища и дърва, за да не се използват некачествени, които замърсяват.

Още по темата

По думите й каквито и мерки да се вземат за транспорта, основният проблем е отоплението с твърдо гориво.

Кметът на столицата се надява още следващата седмица екокомисията на Столичния общински съвет да разгледа краткосрочните мерки, които са предложени за справяне с мръсния въздух.

"Приемането им ще позволи в дните с двойно превишаване на замърсяването, както е в последните дни, пътуването с градския транспорт със "зелен" билет да струва 1 лв., а ако замърсяването е като в Скопие, той да е безплатен", поясни Фандъкова.

Кметицата каза още, че е засилен контролът в квартали, в които за отопление се горят гуми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
14
 
8
 
! Отговори
рени преди 6 години
Забрана за продажба на въглища, забрана за внос на гуми втора употреба, строг контрол за изхвърлените гуми, глоби за горене на всякакви отпадъци, масла и др. Строг контрол за еконормите на колите, срязан ДПФ-спиране от движение. Обръщане на данъчните ставки, висока евронорма нисък данък, ниска евронорма висок данък. Инвестиция в чист и удобен ГТ. Ако не се вземат спешно мерки, тука ще останат само аборигени с мислене от 19в. Сега по минусите ще видим колко % са от ония......
214
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е държавата на бедните, да.
213
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си посадих две туй в апартамента и сега дишам само чист въздух.
212
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жо Фандъкова,За какво двукратно превишение говорите? Вчера в кв. Орландовци нивото на ФПЧ беше 800 микрограма на кубичен метър, при норма 50. Вие сметнете колко е превишението. Тези данни са от сайта Air tube.
211
2
 
18
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
КОЛКО ГОДИНИ ПЛЮЕХТЕ БАЙ ТОШО,ТОКА БЕШЕ 8 СТ ДНЕВНА,4СТ НОЩНА,А СЕГА СМЯТАЙТЕ КОЛКО ЩЕ ВИ ИЗЛЕЗЕ,ПАРНОТО БЕШЕ 24 ЛВ МЕСЕЧНО,ПЛЮС 6 ЛВ ЗА ТОПЛА ВОДА БЕЗ ВОДОМЕР,А СЕГА СМЯТАЙТЕ,ДЕМОКРАТИЧНО СМЯТАЙТЕ ГОСПОДА СОФИЯНЦИ,ПРИ НАС ДОРИ ЛИКВИДИРАХА ПАРНОТО ДЕМОКРАТИЧНО.НЯМА ДА СТАНЕ С ПСУВАНЕ И ДИШАНЕ.
210
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Фъндъкова и е лесно.Тя не плаща нищо-ни ток,нито парно,нито осигуровки.На нея държавата,т.е.всички ние и плащаме всичко,затова не е наясно с цените и сметките.
209
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
немам пари да си сменя дограмата
208
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова можеше да посъветва да караме зимата на Карибите и напролет да се прибираме. Така съвсем ще решим въпроса със смога.
207
1
 
14
 
! Отговори
Край преди 6 години
*** и зам кмета до нея какъв е кахърен - загрижен за бедните. Само вижте какви са ви овчарите и после си дайте сметка що ви стрижат до одиране.
206
1
 
17
 
! Отговори
Безумия преди 6 години
Ще стоим на студено и ще ядем пасти.
205
9
 
1
 
! Отговори
Край преди 6 години
Много недоволни пак бе - да не искате Кметицата да ви оплете търлъци да не простинете. Искахте капитализъм - сега имате съдбата си в свой ръце. Бедните да правят вятър - тъкмо ще се проветри София.
204
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това звучи както "като няма хляб, яжте пасти". С други думи - арогантно и цинично. Хората ако можеха да си плащат отопление на ток, нямаше да прибягват до щуротии да горят всичко, що може да гори в печките. Всичко от немотия идва, ама Фандъкова очевидно като в приказката за стълбата с всяко изкачено стъпало все по-малко вижда какво става там долу. Нищо че разправя колко долу била. Да не говорим, че в новото строителство, за да закрепостят към топлофикация, слагат инсталация, която не издържа.
203
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТъпиКак 100лв лятото ?? Повече от 50лв лято не плащам, да не сте с по 100W крушки...
202
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или просто не се топлете! Например тая зима е много мека и ние имаме топлоизолация и аз въобще не пускам отопление. Когато ми стане студено слагам суичър и ми е супер. Не знам, може би съм изключение, но в момента в стаята ми е 16 гпадуса и се чувствам отлично.
201
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам как ще засили контрола в кварталите,където горят гуми,като кракът и не е стъпвал там.Освен това непрекъснато повтарят,че не можели да влязат в домовяете на хората.Значи фъндъчката ще обикаля кварталите,ще души отвън и където усети горяща гума-щурм в къщата на прегрешилите.И тогава ще настане един живот,гарниран с безплатното билетче за хората,които не работят,защото останалите ще са по колите си.
200
0
 
14
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Една друга " умна " жена , беше казала- като няма хляб яжте пасти! Дано да по- бързо свърши като нея! Това е подигравка с хората, на кой му се влачат дърва и въглища като има ТОК
199
0
 
5
 
! Отговори
Р преди 6 години
Ще бъде много добре да се вземат спешно някакви мерки. Вечер като се приберат и не може човек да си проветри, смрад на въглища. То от къде идват тия фини прахови частици.
198
9
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 години
До *** отдолу. Сменяш си дограмата и изолираш със стиропор отвън -слагаш една мидея за 1200 лева и се грееш не за 500 лв. а за 150 като бел човек. И като си толко беден - жена ти да ти оплете едни търлъци че си на партера и отдолу ти иде студеното.
197
3
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 години
Аман от сиромахомили - в София не могат да се изхранват само пияндурници или умствено болни. Нямало хляб. Па то по евтино нещо от хляб има ли. Греели се на *** щото били бедни - и къде това в Бояна и Драгалевци ли? - дето кв. метър земя гони 300 -500 евро. Щото и там комините пушат тецове. Само ревете като Фандъкова за обществена поръчка.
196
4
 
8
 
! Отговори
Тъпи преди 6 години
Съгласен съм да отоплявам имота ми на ток ако кметицата плати сметката за тристаен на първи етаж със сметка за ток средно 500 лв. на Месец , лятното време е около 100 лв значи сумата за ток е 350 лв. другите 50 лв е заради по дълга нощ.На който не им харесва мръсния въздух в София да се преместят в малките градове или села .