Два протеста един срещу друг: За Пирин, за лифта...

Полицейското присъствие в центъра на София е засилено
11 яну 2018 19:44, Красимир Ангелов
25
Два протеста един срещу друг: За Пирин, за лифта...
Снимка: Булфото

Два протеста по казуса с втория лифт в Банско се провеждат тази вечер в София.

Протестиращи в защита на НП "Пирин" се събраха пред паметника на Патриарх Евтимий в столицата, като шестват и изразяват недоволство срещу решението за промени в плана за управление на парка и срещу изграждането на втори кабинков лифт в Банско при тези условия.

Движението през булевардите "Васил Левски" и "Патриарх Евтимий" и ул. "Граф Игнатиев" е блокирано, а полицейското присъствие в района е засилено.

По същото време се провежда и протест под надслов „Аз искам да карам ски в България“, организиран от сдружение "Бъдеще за Банско", съобщава "Фокус".

В протеста участват жители от всички общини на Благоевградска област, както и хора от цялата страна, които са изявили подкрепа за изграждането на втори лифт в Банско.

Протестното шествие тръгва от ъгъла на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша" в посока Министерски съвет до площад "Александър Невски". Протестиращите носят плакати, които гласят: "Не стойте на "Орлов мост", елате ни на гости".

През всички тези години една малка група псевдо еколози пречи за модернизирането на България, обяви кметът на Банско Георги Икономов. По думите му  изграждането на втори лифт е нещо, което не е важно само за Банско, а е важно за цяла България.

Протестиращите изразиха своята категорична подкрепа за правителството и за решението, което взе за промяна в плана на управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо преди 6 години
До ЕмилияА вие знаете ли,че няма такова решение за застрояване на 48%.Просто един от донорите на зелените много иска да получи концесия в Пирин срещу парите си за зелените.
24
0
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо преди 6 години
За зелените еколози,милиони евро отидоха за броене на какво ли не.То не бяха насекоми,птици и какви ли не животни.Скъсаха се от броене,ама най-много обичат да броят пари.Точно когато наистина има нужда от тях,ги няма никакви. Нямали програма.А хората които приютиха щъркелите по каква програма работят бе смешници? Точно тези хора са истинските еколози.Пари за екология трябва да се превеждат на тях,а не на вас.Заради зелените буксуват и Банско и магистрала Струма,защото донорите им искат нещо.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИprost narod slaba darzavaaaaaa takiva cato tebe xaxaxaxaxaxaxaaaaaaaaaa
22
0
 
2
 
! Отговори
веско преди 6 години
искаме лифт-протест искаме газ -протест искаме да си гледаме нивите добруджа -протест зелени ***
21
3
 
7
 
! Отговори
Емилия преди 6 години
До ***!Знаете ли, че протестът не е за строителството на втори лифт, а за решението на МС да се застроява Пирин върху 48% от площтта му спрямо сегашното разрешение от 0,6%!Жалко, обективни журналисти не останаха, само псевдо писачи. Горд ли сте с труда си?
20
1
 
3
 
! Отговори
Емилия преди 6 години
До РуменЗдравей! А ти защо не протестираш за нещата, които те ядосват с незаконната сеч и на други територии в България? Или е задължение на Зелените и затова сега фокусът се измества?
19
5
 
19
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Аз бях там и видях! Бяхме хиляди и казахме НЕ на безобразията в Пирин! Не ни пука, че не ни отразяват медиите, не ни пука от платените ви репортажи, ние сме много, ние сме за Пирин!
18
25
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 6 години
ЛИФТА --ЩЕ СТАНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!САМО ТОЯ ГДЕТО ДАВА ПАРИТЕ НА "ЗЕЛЕНАТА МАФИЯ" , ЩЕ ЗАГУБИ!!!БЪЛГАРИНА --ЗНАЕ КАКВО ИСКА И ЩЕ СПЕЧЕЛИ!!!!!!
17
2
 
3
 
! Отговори
еех Росене от НИскър преди 6 години
Жалко че Росен от Нови Искърсбе самоубит. С тоя хъш щехте само на митинги да ни станете.
16
3
 
15
 
! Отговори
888 преди 6 години
До Сандои преди всичко нови ски писти ! А те трябва да са достатъчно широки и затова голяма сеч ще падне. А за пистите ще трябва да се прави и сняг, а пък за него и нови водохващания, които уж ще бъдат само за питейни нужди...
15
1
 
16
 
! Отговори
Индианска поговорка преди 6 години
"Не наследяваме природата от нашите деди, а я взимаме назаем от нашите деца."
14
8
 
8
 
! Отговори
11 преди 6 години
Бе то у Алпите няма лифтове ... Само тука са дърлят някви
13
3
 
19
 
! Отговори
jkk преди 6 години
Интересно защо имам чувството, че в този сайт се отразява едностранно проблема. Даже изглежда така сякаш го няма. Сякаш днес няма протест от 17 града!......Това е то....България най-корумпираната европейска държава.
12
14
 
17
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Много приказки за предстоящата сеч в Пирин. А къде сте бе, зелени глави, като понастоящем се сече като за последно в Стара планина и Родопа. Защо не протестирате срещу изсичането на 2000000 м3 дървесина годишно при естествен прираст от 80000 м3? Сигурно за такъв протест не се плаща.
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пирин - белия дроб на зелените човечета!
10
1
 
11
 
! Отговори
Брат Вурст преди 6 години
Цирка е пълен. Първи ден на европредседателството и 3 протеста: "Да бетонираме Пирин", "Да НЕ бетонираме Пирин" и "Дайте повече пари на Ушев". Две заплахи за бомба на летището и затворени улици и градинки. Както пееха Тангра миналия век "Цирка отново е тук."
9
7
 
28
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
не става дума за 2ри лифт, а че се разрешава строителство, ремонт и реконструкция в 45% от парк Пирин. Ако искат САМО 2ри лифт ще мене без протести, но НЕ, лапачка искат.
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веско успокой се. Ще имате лифт, ще изпоорежат де що видят "нашите фирми". Току виж и ти намажеш. Ще стане това, което кажат Боковите хора, както всичко става напоследък. Големи емоции. Искат да изпотрошат половин Пирин, но ако може без да им се цупим. А даже да им ръкопляскаме.
7
20
 
11
 
! Отговори
Веско преди 6 години
аз съм за лифт. крайно време е да бъде построен! стига глупости
6
8
 
30
 
! Отговори
Природа преди 6 години
В статията е отразено мнението само на едната протестираща група. Това,че шепа хора искали да карат ски,а друга да си продадат скъпо замите,не значи,че трябва да опустошим хубавата си природа! Вижте какви офшорки,регистрирани на безработен стоят зад всичко! Накрая олигарсите ще са добре,местните горе-долу,а останалите ще духат супата! Природата не бащения на никого!