Простреляният в столицата данъчен – издъхна във ВМА

От 18 декември той лежеше в болница с опасност за живота
Обновена: 12 яну 2018 15:11 | 12 яну 2018 14:46,
170
Простреляният в столицата данъчен – издъхна във ВМА
Простреляният Иво Стаменов; Снимка: Facebook

Простреляният началник на отдел "Фискален контрол" в НАП Ивайло Стаменов Цветков е починал днес във ВМА, съобщи "Труд". Тепърва ще се назначава аутопсия, експертизи, уточни говорителят на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова.

Още по темата
43-годишният мъж е издъхнал тази сутрин, въпреки усилията на лекарите да го спасят.

Той беше прострелян на 18 декември около 08:40 ч. на ул. "Дунав" до оградата на Фармацевтичния факултет в центъра на София.

Стаменов се е спускал бавно със своя автомобил БМВ Х5 по нанадолнището от площад "Св. Александър Невски" към бул. "Дондуков", където е централата на Националната агенция по приходите (НАП). Внезапно, откъм една от паркираните коли, към която наближило БМВ-то, проехтели три изстрела. Единият от куршумите пробил предното стъкло на джипа, а другите два - страничното. Нападателите избягали с автомобила си.

Той веднага бе приет във Военномедицинска академия в критично състояние и бе опериран два пъти, като му бяха прелети десетки сакове с кръв и плазма. Той имаше поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта.

Стрелбата срещу данъчния шеф предизвика острата реакция на премиера Бойко Борисов, който заяви, че когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава и "ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг". Той обеща бързи ответни мерки, но до момента нападателите не са открити и задържани.

Впоследствие бе съобщено, че е открит джипът, от който вероятно е стреляно по 43-годишния данъчен служител. Превозното средство било намерено в столичния квартал "Хаджи Димитър".

Стаменов е бивш служител на МВР, а от няколко години работел в НАП като шеф на отдел "Фискален контрол". Следял движението на акцизни стоки - цигари и алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като взимаш по 4000лв заплата на месец и си мислиш, че си голямата работа, и си се откъснал от останалия свят и не виждаш хората как мизерстват, естествено че такива глупости ще ръсиш. Аз като се върна в България, веднага ми прави впечатление в София колко много скъпи коли има и колко много бръкми на по повече от 15 години има. Трябва са си изключителен комплексар за да караш ниска спортна кола по тея дупки, а половината пАрвенюта именно такива карат и някак си не забелязват ни дупки
75
5
 
25
 
! Отговори
до 72 преди 6 години
С 10 хиляди лева се купува такъв джип!Един познат работи половин година в Англия и като се върна си купи същия, само че е черен на цвят!Вероятно е рекетирал половин Лондон, за да си го купи!Не усещате ли, че се излагате с тия коментари за автомобила?!
74
1
 
10
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Сега да видя полицията с нивите заплати !!! И да попитам за какво им ги дават ?
73
8
 
18
 
! Отговори
до Хах преди 6 години
Именно, тук коментари пишат хора, които нямат връзка с реалността!Някакъв написал, че този джип струвал 100 хиляди лева, друг написал, че щом карал БМВ, значи бил престъпник.Цените на това старо БМВ в България започват от 7 хиляди лева, а ако имаш и познати хора в автокъщите, може да го вземеш и по-евтино.БМВ карал - престъпник бил...да ви имам логиката!Съседът си купи Шкода Рапид за 20 хиляди лева! Вероятно е престъпник от много високо ниво!
72
1
 
10
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До ЖиборБорисов е на власт, както искаш го приемай - червени, сини, зелени, ., суросинкяви! Няма сигурност за живота на хората в държавата! Има неработещи институции!
71
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Vse pak kara x5 .S kakvi pari se kopyva takav djip.Sigyrno dosta restorantiori e reketiral.
70
3
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Бог да прости починалият!
69
3
 
13
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
тоз може да е засегнал нечий интерес или да е в комбина с престъпниците кой знае....Вчера обаче се се занимавах с една данъчна по телефона и нещо ми се правеше на велика без причина.... ако беше пред мен щях да и избухам един юмрук на драго сърце
68
16
 
5
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Червената мафия му е дръпнала "щепсела"- тя навикна да краде по времето на разни тошевци,лукани,жанове,станиши и ореси та сега й е гутаво,но така ще бъде занапред!
67
1
 
25
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Държавата е безсилна да опази живота на служителите си, камо ли на гражданите!Това ли е посланието?Бо да прости починалият!
66
5
 
27
 
! Отговори
Хах преди 6 години
Съседът до нас кара Дачия Дъстер , която струва поне 10000 лв повече от тая стара Х5, обаче никой не го обвинява ,че е престъпник. Ако си купите Мерцедес на 25 години за 2000 лв и вие ли ще сте мутри и престъпници ? Стига сте писали глупости и се поинтересувайте кое колко струва
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уличното правосъдиее справедливо и за кратки сроковеДоволни сме
64
1
 
9
 
! Отговори
SA преди 6 години
Дръпнал му е някой щепсала на апаратурата!!В 21 век да не успееш да намериш някой по улиците е срамно!!
63
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В стила на хипотезите от последните дни по другите два случая, веднага трябва да заподозрем, че в болничната стая, тайно се е промъкнал килър, дегизиран с бадж и бяла манта като лекар и умишлено му е изключил животоподдържащите системи, или му е инжектирал отровна смес в банката с глюкоза или го е задушил с възглавница! И всичко това по нареждане на Борисов. Вие какво си мислите, че докато говори с Юнкер и Туск, не крои планове за убийства тук и там ли?!?
62
8
 
9
 
! Отговори
до 59 преди 6 години
Кои хора?Средната цена единица от автопарка в София е поне 7-8 хиляди лева.И това ако сметнем, че голяма част от автомобилите са на хора от провинцията, които са дошли да търсят препитание в София и тепърва ще си купуват по-скъпи автомобили!Ако говорим за Полски Тръмбеш или Каолиново ще се съглася, че това е сравнително луксозен автомобил, ама на бивш полицай и настоящ данъчен в София си е напълно нормално возило.Да не би останалите данъчки и полицаи да карат Голф 3-ки? Не ме разсмивай!
61
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 40Приказката за пастите не е на Екатерина, а на френската кралица Мария Антоанета.
60
2
 
18
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
...нападателите не са открити и задържани....няма и да го намерят, заповед !
59
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лека му пръст на човека!
58
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май е време да се научиш да четеш, приятел. Не мисля да обсъждам колата ми колко струва, казах ти че хората не могат да си позволят коли за по 10000лв
57
4
 
0
 
! Отговори
Uixi преди 6 години
Lubimata marka koli na policai, askeri i agenti higienisti, deto mnogo obichat meda, e sigurno?!