Простреляният в столицата данъчен – издъхна във ВМА

От 18 декември той лежеше в болница с опасност за живота
Обновена: 12 яну 2018 15:11 | 12 яну 2018 14:46,
170
Простреляният в столицата данъчен – издъхна във ВМА
Простреляният Иво Стаменов; Снимка: Facebook

Простреляният началник на отдел "Фискален контрол" в НАП Ивайло Стаменов Цветков е починал днес във ВМА, съобщи "Труд". Тепърва ще се назначава аутопсия, експертизи, уточни говорителят на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова.

Още по темата
43-годишният мъж е издъхнал тази сутрин, въпреки усилията на лекарите да го спасят.

Той беше прострелян на 18 декември около 08:40 ч. на ул. "Дунав" до оградата на Фармацевтичния факултет в центъра на София.

Стаменов се е спускал бавно със своя автомобил БМВ Х5 по нанадолнището от площад "Св. Александър Невски" към бул. "Дондуков", където е централата на Националната агенция по приходите (НАП). Внезапно, откъм една от паркираните коли, към която наближило БМВ-то, проехтели три изстрела. Единият от куршумите пробил предното стъкло на джипа, а другите два - страничното. Нападателите избягали с автомобила си.

Той веднага бе приет във Военномедицинска академия в критично състояние и бе опериран два пъти, като му бяха прелети десетки сакове с кръв и плазма. Той имаше поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта.

Стрелбата срещу данъчния шеф предизвика острата реакция на премиера Бойко Борисов, който заяви, че когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава и "ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг". Той обеща бързи ответни мерки, но до момента нападателите не са открити и задържани.

Впоследствие бе съобщено, че е открит джипът, от който вероятно е стреляно по 43-годишния данъчен служител. Превозното средство било намерено в столичния квартал "Хаджи Димитър".

Стаменов е бивш служител на МВР, а от няколко години работел в НАП като шеф на отдел "Фискален контрол". Следял движението на акцизни стоки - цигари и алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо, което сега научавам - бивш служител на МВР. С една дума не е бил никакъв данъчен, а си е бил полицай на служба в НАП. Лека му пръст!
15
0
 
4
 
! Отговори
Maina stir преди 6 години
Sega bnb neobezpokoiavano ste izpere parite ot dds i drugite dalaveri na kuhite firmi s offshornata barza prodajba na obstinskata banka?!...i parite na plenum holding i sie ste stanat pak laskavi i chistichki, nali taka be g-n komentator Vassilev ?! Vie agentite si gi znaete...?!
14
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама Митю Очите го спасиха, нали? Щото си плаща. А беше по-тежко ранен.
13
7
 
42
 
! Отговори
Мастичко преди 6 години
Мир на праха му и огромни съболезнования за близките.Полиция - НАП - Х5 са ми малко несъвместими.
12
20
 
30
 
! Отговори
до Елемаг преди 6 години
Кои хора нямат пари? Мързеливите!Ей такива като теб, които в работен ден пишат коментари, вместо да работят!Когато и да влезе човек в този сайт, ти все си тук и даваш акъл!Хвани се на работа, момче, никой не ти е виновен, че нямаш пари!
11
19
 
26
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
Номер 10:Ми колко ще извадят 10 бона бе?Сам се дъниш!Хората няма пари сега за 600 грама месо за готвене,ти го и защитаваш!!!
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да го прости! Съболезнования на близките! Защо той, а не подобни на П.Х. .....!
9
2
 
6
 
! Отговори
... преди 6 години
"Ловът" е успешен, има и трофей, да някой може да си закачи "трофея" на стената.
8
12
 
60
 
! Отговори
до номер 4 преди 6 години
Човекът е починал, ти за Х5-цата му завиждаш...10 хиляди лева струва тоя джип, дори ромите в махалата имат по-скъпи автомобили, а са на социални помощи!
7
3
 
11
 
! Отговори
Grussig преди 6 години
Rip Bulgaria.
6
15
 
23
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
Когато си петимен за Х5-ца-получаваш осмица пълнител.Така е,така и ще бъде.Като искаш меда на пчелите,ще опитваш и жилото.Що си не караше Golf-2 ката и да му е мирна главата?
5
16
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казах им аз че прострелян бял дроб не се лекува ама те си мислеха че са всемогъщи. Къдее оня доктор дето се похвали че медицината в БГ била на много високо равнище? Да на високо е и неможе да я достигнете!
4
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не му е чиста работата.
3
26
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да го прости...ама Х5 от държавна работа до такива неща води...
2
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкия! Бог да го прости!
1
13
 
23
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Пу, да му се незнае, как така можа да издъхне! Не осъзнава, че така може да навреди на ЕвропреЦедателството!