Лифтът до "Алеко" днес няма да работи, ситуацията – тежка

Твърде много лед се е натрупал върху въжето
Обновена: 13 яну 2018 15:58 | 13 яну 2018 15:26,
19
Лифтът до "Алеко" днес няма да работи, ситуацията – тежка
Снимка: Витоша Ски, Facebook

Още по темата

Кабинковият лифт "Симеоново - Алеко" няма да работи днес за граждани, ситуацията е много тежка. Това съобщи за  „Фокус“ изпълнителният директор на „Витоша ски“ Костадин Костадинов, във връзка с затруднено движението на кабинковия лифт "Симеоново - Алеко".

"Все още лифтът не е пуснат. Сега се върти въжето. Много лед се е натрупал по него. Ситуацията е такава, че сутринта лифтът тръгна и вследствие на климатични аномалии, въжето започна да образува дебел слой лед. Вследствие на това, започна да се пързаля. Хората, които се бяха качили, ги прибрахме по станциите. Въжето се върти, за да падне ледът и да сме сигурни поне за утре да работи. Като алтернатива може да се ползва Драгалевския вид или градски автобус. Направих проверка – няма субективни причини. Това се случва много рядко, ето, че се случи точно днес“, обясни Костадинов.

По думите му, ако се оправи лифтът, може поне персоналът да слезе с него, но да не се рискува с пътници.

"Днес е по-добре да не работим, защото времето се влошава с всеки изминал час. Не изключвам пак да възникне проблемът. Когато има пътници, става много неприятно. Днес те не бяха много, въпреки че предполагахме, че ще има доста хора, но не е така. Утре сутринта лифтът би следвало да тръгне в 8.30 часа. Личният състав си е изпълнил задълженията, така че към тях нямам упрек“, каза още Костадин Костадинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
агренел преди 6 години
До Еди кой си Те саботират нас, хората които искаме да караме ски на Витоша, защото ми е на 1/2 час път от къщи, които искаме да се качваме с децата си през лятото, а не да седим в прашните градинки! Цеко Минев отдавна е казал, че когато той каже, тогава ще се качваме с лифта и не му пука! Лифта е от 1983 г, тогава на климатичните аномалии им викахме зима и работеше всеки Божи ден и зиме и лято! Не знам кой и кога ще сложи край на тая гавра с хората, ама дано е скоро!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е докога бе братче. Знам, вечно. По най просташкия начин
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нострадамус го е предрекъл, когато спре лифта на Алеко 2 дена след това идва краят.
11
4
 
9
 
! Отговори
цеко преди 6 години
Да спрат всички лифтове и автобуси на Витоша до построяването на втори лифт в Банско.
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бързо трябва да построят 2-ри и 3-ти лифт. Спешно. Гиоргиус Гиоргиу трябва да ги построй. Клошаря от Гърция.
9
0
 
26
 
! Отговори
еди кой си преди 6 години
Плащаш си за качване и слизане, а на слизане ти казват "лифта не работи, оправяй се", без да предложат каквато и да е алтернатива за слизане или да подсигурят връщането. Точно така беше днес.Една единствена писта работи и така е цял сезон.Абе умишлено саботират витоша ски и то отвътре
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И този лифт ще последва Княжевския, после *** съграждани ще го разнасят на каруци
7
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако тези бяха тук в швейцарските алпи и видеха колко лед и сняг има сигурно направо щяха да си разглобят лифта и да си го носат дома. Как тези лифтове в Швейцарските алпи не усещат леда и снега? Ще ви кажа. Днес питах едит от подръжката на лифтовите съоръжения. Хората от подръжката имат специална течност с която обливат въжетата ролките и апаратите на самата кабинка. Казаха че тази течност струва скъпо но пък има голям ефект и лифтовете няма да спрът и при минус 30 градуса.
6
6
 
23
 
! Отговори
Миньо Цеков преди 6 години
Ела те в Банско да има блъсканица и да убедим зелените, че трябват още две кабинки най-малко.
5
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"вследствие на климатични аномалии".... мале! Зима му викахме едно време. Януари месец и сняг да има... Аномална тъпотия!
4
2
 
23
 
! Отговори
Антиски преди 6 години
Цеко го тури на всички софиянци и половин България която кара ски.А Минев и той .Вместо да го правят национален спорт и всички да спортуват те правят скъпо удоволствие с мизерни условия ГерП&Цеко.
3
0
 
52
 
! Отговори
Кръвожаден веган преди 6 години
Натрупването на лед през януари, вече се счита за "климатична аномалия"!?Скиорите да дойдат през юли- тогава има по-малка вероятност от заледяване, ама все пак не се знае...
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко са обезлюдените села в България ?
1
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мръсен въздух ... заледени лифтове ... танцуващи павета след ремонт ...Аре, стига толкова, че няма да ми стигне лимитът от 500 "символа" за коментара.Фъндъчке-е, Фъндъчке! Кой те докара от Самукофско ... знам, един от Софийско ...