Кабинковият лифт "Симеоново – Алеко" отново работи

В събота той бе спрян за граждани заради заледяване
Обновена: 14 яну 2018 11:51 | 14 яну 2018 10:51, Красимир Ангелов
13

Снимка: Булфото

Кабинковият лифт "Симеоново – Алеко" вече работи, съобщи пред "Фокус" Красимир Иванов, началник сектор "Въжена линия" от "Витоша ски".

Още по темата
Както е известно, в събота лифтът не работи за гражданите поради натрупан лед по въжетата.

"Наложи се да свалим пътниците, за да размразим въжето", припомни Иванов.

Рано сутринта в събота лифтът е тръгнал, но вследствие на климатични аномалии, въжето започна да образува дебел слой лед. Вследствие на това, започна да се пързаля. Затова поради мерки за сигурност хората са свалени от кабинките по станциите, а лифтът бе затворен за граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Витошалифт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
агренел преди 6 години
Лифта сега ще работи, да пълнят джоба от скиори и ски училища, щом свърши сезона още април ще излезнат уж в профилактика и ще го пуснат юни месец и то само уикенд и празнични дни, каквито лятото няма! Навремето профилактиката на лифта беше от 15 дни до максимум месец 1 път пролетта и 1 път ноември, тая година го спря на 12 септември и чак декември го пусна преди Коледа! Докато не се махне Цеко Минев, така ще е и билета ще стане и 20лв .А ние ще си пишем по форумите, ама чува ли ни някой?
9
0
 
7
 
! Отговори
агренел преди 6 години
Столична община имат огромна вина, защо не пуснат редовни рейсове до Алеко? Един 66 и той само събота, неделя и празнични дни! И не само зимата, но и лятото, толкова хора искат да се качват на планината с децата си, обаче не, Цеко Минев коли и беси. Пуснете автобус, пък да видите как ще заработи лифта и промоции ще има даже. И направета 5 лв билета за автобуса, пак ще е пълен! Искате децата и хората да обичат планината, ама нищо не правите, само се биете в гърдите!
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера като билета беше 1 лев въжето замръзнало, а днес билета е 15 лева и по въжето изведнъж няма лед. Продължавайте да продавате лифтове на Цеко. Дайте му я цялата планина направо.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"СТРАННА АВАРИЯ . СТОМАНЕНОТО ВЪЖЕ Е ОБИЛНО ОБМАЗАНО С МАСЛА И ГРЕС, МИНАВА ПРЕЗ ДЕСЕТКИ РОЛКИ"Ако са взели менте грес, да свият малко разходите, какво чудно има.
6
0
 
6
 
! Отговори
еди кой си преди 6 години
И за напред да знаете - лифта няма да работи при температури под -5 градуса по целзии, понеже няма планове за третирането му с противовледенителни препарати
5
0
 
5
 
! Отговори
До инж преди 6 години
Очевидно, поради сравнително високите температури за зимата, са решили просто да не го смажат...
4
0
 
18
 
! Отговори
инж преди 6 години
СТРАННА АВАРИЯ . СТОМАНЕНОТО ВЪЖЕ Е ОБИЛНО ОБМАЗАНО С МАСЛА И ГРЕС, МИНАВА ПРЕЗ ДЕСЕТКИ РОЛКИ, КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБЛЕДИ ТОЛКОВА МНОГО И КАКВА Е БИЛА ТЕМПЕРАТУРАТА ? БИЛО РАЗМРАЗЕНО, ПО КАКЪВ НАЧИН ?
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удобно , вчера беше денят на снега и билетчето трябваше да е левче
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КЗЦ
1
0
 
7
 
! Отговори
от ДЪЛБОКИЯ прованс преди 6 години
Ох,отдъхнах си!