Екокомисията в СОС одобри мерките "анти смог"

Съветниците ги гласуват финално следващата седмица
16 яну 2018 17:45, Екип на Bulgaria On Air
31
Екокомисията в СОС одобри мерките "анти смог"
Кадър: Bulgaria On Air

Спешни мерки срещу мръсния въздух вземат в София.

От Екокомисията към общината предлагат в дните със силно замърсен въздух "зелено билетче" за градския транспорт за цял ден на стойност 1 лев, забрана за паркиране в улици от "синята зона" в центъра или затваряне на цели карета.

Още по темата

И още - забрана за влизане в централната градска част на автомобилите с четни или нечетни номера, предаде Bulgaria On Air.

Мерките трябва да бъдат одобрени до края на януари. От началото на годината в столицата има сериозен проблем със замърсяването, пикът беше на 9-и януари, когато въздухът беше замърсен 5 пъти над нормата.

Мерките ще влизат в сила, когато най-малко две автоматични станции са регистрирали запрашаване от над 200 микрограма на квадратен метър през два дни, или ако опасно мръсен въздух бъде установен от 4 станции в рамките на ден.

Предложенията ще бъдат гласувани на заседание на Столичния общински съвет следващия четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
3
 
! Отговори
Имитация на дейност преди 6 години
Поредната имитация на дейност.При наднормено замърсяван 4-5 пъти над нормите, ако ще и всички ППС в София да спрат, замърсяването ще си остане пак 4-5 пъти над нормите.Всички вече разбраха, че наднормено замърсява горенето на гуми, пластмаси, найлони, стари дрехи, отработени масла, въглища, дърва и т.н., а не автомобилите.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разберете едно, кметове, кметици, общинари - това не са хора избрани заради умствен капацитет или способности. Това са поставени хора за песпроблвмно крадене на общински средства! Бат бойко е толкова алчен, че не могат да му смогнат. Не знам за къде къта парите обаче. За ада не му трябват!
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"И още - забрана за влизане в централната градска част на автомобилите с четни или нечетни номера"Добре добре... едната ми кола е с четен, едната с нечетен. Фак дъ систем...
24
0
 
10
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
Да не се окажеш много изненадан, че язък за ентусиазма!По ред причини контролът е върху колите и то половинчато, поради специфичните български условия. Може да се обзаложим, че веднага ще се пръкнат едни "по-равни" нашенци с разрешение лично от Господ да си карат и по време на забраната. Следват всички зареждащи магазините в Центъра и събирането на ***, (да се чудиш как преди години тези работи се вършеха в ранни зори, но не и днес), редовното миене на улиците... А за печките ни дума.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така ще е докато данъчната система в тази нещастна и загиваща страна е с главата надолу. УПРАВЛЯВАТ НИ ЛОБИСТИ-***! В коя друга държава данъка на една 20-годишна трошка е В ПЪТИ по-малък от този на една нова кола, която замърсява въздуха В ПЪТИ по-малко?!!! Из София се движат ужасяващи трошляци, които биха били веднага спряни от движение във всяка друга европейска страна.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПо скоро е заради по високата влажност, смога е финни частици примесени с мъгла и хоп, микса е готов за дишане. Нека се забрани използването на въглища, съгласен съм само за да се види че нищо няма да се промени
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам че колата е ухажвана като някоя годеница, ясно е че изгарянето на въглища в градовете трябва да се забрани, но и регулацията на автомобила е напълно необходима да се спазва. Вземете най-модерната кола на бензин или дизел и застанете зад нея по време на движение, дишайте дълбоко и ще разберете за какво говоря, пълна липса на кислород. Лошото е че печката е грозна, лесно ще я забравим, но лачената кола, ммм, трудна работа, ще си я покараме до като изгние
20
0
 
11
 
! Отговори
ХА ХА преди 6 години
Да не забравяме че най-екологичният транспорт си остават ЦИ.ГАНСКИТЕ каруци теглени от коне! Те не замърсяват въздуха и конете изхвърлят само биоразградими отпадъци които се използват за наторяване! Тоест 100% ефективност
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една седмица забрана на коли и само с колело и ще се види разликата, просто експеримент
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да е виждал КАТаджия да спре разкаваща се барака, която бълва облаци черен дим? Няма и да видите. Обществена тайна е, че контролът на изгорелите газове по време на годишния технически преглед НЕ СЕ ПРАВИ! Това е проблема с колите, а тия нехранимайковци искат да забранят вси1ки коли. Да ги питам тия ***, как ще се зареждат стотиците магазини в центъра на града?
17
0
 
7
 
! Отговори
пл преди 6 години
Това с този зелен билет е някаква свръх недомислица.Пределно ясно е, че точно за този зимен смог не са виновни колите, а горивото в печките, с което се отоплява част от гражданството.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За кой ли път в сбърканата ни държава, упрвляващите наказват българите заради беззаконията на други.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И през зимата и през лятото елате да подишате на Тодор Александров, трудно, гадно, замърсеният въздух е плътен, колкото е плътен и трафика, единствено в моментите в които задуха от към Люлин, нещата малко се нормализират. Колкото и да се заблуждаваме, колите са голяяямо перо в замърсяването, всичко което гори също
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСТАВКА НА ГЕНОЦИДНАТА КМЕТИЦА И НЕКАДЪРНИЯ СОС!
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак простащини. Първо, дори в Скопие транспортът е БЕЗПЛАТЕН когато въздуха е мръсен. Наскоро имаше такъв случай. Второ, не са виновни колите а гадостите, които мургавото население от гетата гори! СРЕЩУ МЕРКИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОТЕСТИРА РЕШИТЕЛНО!!!
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нашето чудо, наречено държава, тези от СО начело с Учителницата некадърна, мислят със задниците си. Улиците не се мият от години, не знам защо. Строи се на парче, кой както уреди но да има печелившо от СО. София е презастроена и лошо организирана. Няма действия с които да се облекчи живота на софиянци, само забрани и глоби защото е най-лесно! За това са виновни от партията на Бай Бой, защото всичкото им е далавера. Крадат като луди, всички от СО, но плячката прибира Бай Бой. Шут на тези дизове
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-добрият изход е терминал 1/2. такива управници не заслужават народ...
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
жалка симулация на някаква дейност, толкова безполезна, колкото СОС
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даскалицата не иска да разбере, нормални цени на тока и парното, и газифициране. Освен това, вместо да работи за повишаване на стандарта, краде с останалите Суджуци. Нали щеше да бори Топлофикация - София да не лъже в сметките? И нищо. Набута по заповед на Тиквара 90 милиона от Топлофикацията в КТБ и той ги открадна. Народа избяга от безбожното парно и ток, мина на печки. Ако се нормализират цените ще е добре, но няма да пълнят гуши Суджуците. А за качеството на горивата, дизела, нищо?
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващият път гласувайте за свестни и умни кметове и общинари. Не избирайте никога на партийна схема! Резулататът е виден - тотална трагедия! Толкова неадекватно управление на София никога не е имало!