Отрова за плъхове, разпръсната пред блок, уби куче водач

Така ли се решава проблемът с бездомните, ами ако пострада дете?!
94
Отрова за плъхове, разпръсната пред блок, уби куче водач
Снимка: Булфото, архив

"Аз буквално ослепях за втори път". Така столичанинът Павлин Митев описва загубата на своето куче водач.
Четириногото било отровено в градинката пред блока, където незрящият мъж живее.

Заедно били само една година, но кучето му позволявало да бъде напълно самостоятелен – да ходи на работа, да води дъщеря си на училище, да пазарува.

"За мен беше много голям удар, това страшно много боли", признава Павлин пред bTV.

Предполага се, че кучето е погълнало отрова, която иначе се използва в стопански постройки за унищожаване на мишки и плъхове. Мъчило се 10 дни, но лекарите не могли да го спасят.

Елена Андреева от Фондация "Очи на четири лапи", която е обучавала кучето, посочи, че това е втори случай, в който опитите на някой да трови бездомни животни в крайна сметка води до смъртта на куче водач.

Преди 3 години така в столичен парк е била загубена бременна женска.

"За мен това не е начинът, защото дете може да пострада от тази отрова. Крайно време е вече проблемът с бездомните кучета да се реши кардинално, а не бабите и дядовците пред блока или някой психопат да правят подобно нещо", смята Елена.

Тя призова тези, които смятат, че отровата е решение "да спрат да убиват невинни същества, които дават повече от тях".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз като гледам в нашата градинка която е направена за деца как кучкарите най-безпардоно си разхождат кучетата сутрин и вечер и какъв вид добива снега след тях, вече незнам кое е право и кое не. Много жалко, че точно такова куче е пострадало, но това е от простотията на много кучкари.
30
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Андреева толкова си го обучила. Кучето не трябва да взима нищо от земята, дори моето не го прави, а не съм треньор...
29
9
 
19
 
! Отговори
баща-продължение преди 6 години
Аз също съм се замислял за кардинални мерки срещу подобни кучета, макар те да не са виновни за малоумието на стопаните си. Засега не съм го направил само заради наличето на много малки деца в парка, а и не считам, че самоуправството е решение, но все пак е някакво решение, при липсата на каквото и да е такова за арогантините и неспазващи правилата собственици на кучета.Съжалявам за кучето на човека, то е косвена жертва, но пред куче и дете винаги ще избера второто, другото е третополово мислене
28
4
 
25
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Чакайте и аз да се изходяОбучено куче не взема нищо което не идва от ръката на стопанина му.Жалко за животното но това е резултата от десетилетия неглижиране на проблема с безд.кучета.Има ли досега наложена глоба за изоставено куче.Няма.
27
4
 
21
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Зле обучено куче за водач! Първото нещо на което е трябвало да го обучат е да не взима нищо от никого, и от земята!
26
5
 
20
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Всички развихрили се тук кучепоклонници са виновни за това. Всички патим заради липсата на качествено основно образование. Фандъкова под техен натиск,с наши пари направи кучешки приюти, огради училищата и детските площадки. Отново недоволни. В приютите имало болни кучета, щели да се заразят. ББ и Мирослав Найденов клекнаха пред шепа изнудвачи под прозорците на МС. Идват от Еко равновесие. Квартални любители ги крият. Кастрация!!?? Кучетата хапят, не изнасилват!!!! Пазат територия!!! Социопати!
25
12
 
22
 
! Отговори
баща преди 6 години
Много сме умилителни за кучето, но някой задал ли си е въпросът защо? Естествено, никой не е искал точно това куче да пострада, но то се ползва, за да се прикрие наглостта на всички кучкари, които напълно свободно си пускат *** навсякъде, без да се интересуват в зелените площи има и малки деца, или не и въпреки наредбата на Столична община, която им забранява да си пускат кучетата без повод и намордник.И все някога на някой му писва да спори с крайно агресивните кучкари и това е резултатът
24
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На из...да направил това му пожелавам един ден да му се наложи да ползва такова куче и тогава ще разбере! Това не е просто домашен любимец, това е връзката на този човек със света?
23
6
 
15
 
! Отговори
Някой преди 6 години
До гербист-столичан - Мисля, че не е нормално да пишеш Умръзне и да се върнеш в първи клас и да се учиш, че се пише Омръзне!Кучето-водач помага на човек в нужда, я се осъзнай малко!
22
2
 
27
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Това куче е косвена жертва в борбата срещу мързела на институциите. Ваша: Мадлин Олбрайт
21
18
 
30
 
! Отговори
честно казано... преди 6 години
кучетата усещат страха и лошотията! когато родителят е от тези злобните душички, насъскващ детето си срешу кучета, котки и всякакви други животинки, то и детето става същото като родителя си! а както казах - животните усещат това! Постоянно ставам свидетел по улиците как някакви загружени майки крещят по децата си да са се пазели от кучатата, а в същото време пресичат с тях на червено между колите! Аз бих казала на детето си да се пази от хората, а не от животните...
20
23
 
23
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Кучетата трябва да са или по селата или в приют, нямат място в градовете. Не е нормално да се гелдат кучета по апартаментите и после да се пъдят на улицата като ти умръзне.
19
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги е имало подобни психопати, които тровят без да мислят до какво може да доведе тяхната отрова и злоба.
18
13
 
28
 
! Отговори
<><> преди 6 години
Кучето може да ти скъса обувките, но никога няма да ти разбие сърцето !
17
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо е да се хвърля отрова - но хората стигат до там от безсилие. Едва ли хвърлят отрова за да убиват домашни кучета. Нормално ли е в градинката до нас няколко пъти бездомни кучета да гонят и лаят малки деца? Вече има и едно нахапано. А като се обаждаме няколко пъти комшии на Екоравновесие всеки път отговора след месец е - дойдохме няма агресивни кучета. Дори им пратих снимки на кучетата, къде живеят и отговора е пак същия. Тогава на хората как им остава да си защитят децата?
16
13
 
14
 
! Отговори
Бахуро преди 6 години
Нещо прокуратурата няма ли да се размърда? Или ще чакат отровата да бъде намерена следващия път от дете? Такива *** трябва да сложат в зандана за по половин една година, ама баш вътре в кауша. Да си знаят. Да се разтръби по медиите. И после да видиш дали ще посмеят други да мятат отрова...
15
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучемразещите нямат акъл, защото са напълно заслепени от омразата си и това ги кара да оправдават всякакви безумни действия - стрелба, разхвърляне на отрова и да не изреждам още какви форми на жестокост и безразсъдство. Но такова отношение говори единствено за тяхната психопатия.
14
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фъндъкова като отглежда уличните глутници хората изпадат в безизходица. Имам приятели нахапани от улични кучета и на всяко оплакване отговора е че кучета или нямало или били кастрирани
13
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До фактНяма нищо лошо да си селянин. Но пък да се наричаш софиянец, при положение, че този град е бил 50 000 души преди 100 години... просто си кажи от къде си дошъл ти.
12
14
 
36
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Едно куче водач се равнява на човека ! В много случаи е повече от човека ! Трябва да има корави наказания !