Столичната община срещу отровния въздух. Кой ще победи?

Нужен бил безплатен транспорт, екопалети, миене на улиците
44

От доста време насам София се свързва със замърсения въздух, който жителите и гостите на града трябва да дишат. Столичната община прецени, че в дните с най-отровен въздух градският транспорт ще бъде безплатен. За някои софиянци, особено тези, който живеят в най-засегнатите квартали, това ще рече целогодишен безплатен градски транспорт. Но ефективни ли са мерките на СО?

Още по темата

Според общинския съветник от БСП Калоян Паргов трябва ежемесечно миене на улици и канавки в цяла София, дизелът не бива да бъде предпочитаното гориво за градския транспорт, а третата мярка - в домовете, които се отопляват с печки, да не се използват за горене подръчни материали като дрехи или гуми.

"Трябва да има социална екологична политика, съпроводена от строги санкции. Очевидно, за да живеем в чист и зелен град струва много скъпо и метрото не помага. Трябва да се създаде фонд, който да помага на семействата, които не могат да си позволят екопелети за отопление", поясни социалистът пред Bulgaria ON AIR.

В студиото на "България сутрин" общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков уточни, че мерките, които Столичната община прилага не са "днес за утре", а работата по тях продължава с десетки години.

Добави също така, че СО провежда кампания по изземането на непотребни автомобилни гуми от автоморгите и магазините за авточасти. Именно изгарянето на каучука е смятано за един от главните причинители на замърсяването.

"Обществото очаква твърди мерки, а досега такива няма. Усилията трябва да се насочат към замърсителите. Някой трябва да спре старите автомобили и горенето на твърди горива. Искаме да сложим наши измервателни станции до тези на БАН. Ние данъкоплатците очакваме депутатите да си свършат работата!", подчерта създателят на сайта "airsofia.info" Стефан Димитров.

Към разговора се включи и директорът на НИМХ към БАН проф. Христомир Брънзов, според когото въздухът в София в момента е чист и през следващите 3 дни не се очаква замърсяване.

"БАН няма данни, а има прогнози. Да се сравняват двете неща е изключително непрофесионално. Технологията ни е една от най-модерните в света. Гражданската инициатива е нещо много хубаво, но не бива да се преекспонира, тъй като има своите грешки. Трябва да се вярва само на официалните данни от БАН", обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще победи простотията, както винаги в тази пропаднала държава и прокаженият и народ.
14
1
 
9
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Да направят цената на билета за автобуси и метро 0.80 лв.Това е истинско решение.Сега е 1,60 и искат хората да ползват гр транспорт.
13
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво има да се бори Столична община със прииждащи селяни.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕКАДЪРНОСТ
11
1
 
29
 
! Отговори
Goodyear преди 6 години
Вечерно време не мирише на бензин и дизел! Мирише на въглища, гуми и какво ли не!!!
10
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб ще победи !
9
1
 
32
 
! Отговори
ех корупцийке преди 6 години
Ще победят еко палетите на Делян Добрев предписани от зелената дъщеря на Фандъкова!
8
4
 
18
 
! Отговори
Експертно становище преди 6 години
Замърсяват най-много самолетите които изгарят 7 тона гориво при излитане а това е през няколко минутки , след това строежите на управляващите!
7
1
 
29
 
! Отговори
ясен победител преди 6 години
..........Столичната община срещу отровния въздух. Кой ще победи?.....Победителят е ясен- СУДЖУКА.......
6
15
 
9
 
! Отговори
Вичо преди 6 години
Има десетина основни фактора за замърсяванено, някои са природни, а тези от човекашка дейност се отричат яростно от хората, които ги създават, наслушах се как не било от колите, как не било от печките, и т.н. Добре, че има ***, че по традиция да се хвърли всичко върху тях.
5
23
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Аз ще ви кажа какво е нужно пълен запор на токсичните немски бангии 10-ръка "нов-фнос" сваляне на номерата им и изпращане там където им е мястото под гумите на булдозерите!
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** дето направиха въздуха отровен от мнооого време ползват безплатен градски транспорт.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще победят белодробните болести, рака и смъртта!
2
21
 
4
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
До 1:Мълчи бе мрънкалник...
1
6
 
36
 
! Отговори
annybody преди 6 години
Аман от глупости!Озаптете си монополиста "Топлофикация" - ЗАЩО масово се отказваме от парното, въпреки студеното си плащаме какво ли не там - включително коефициент на интелигентност на правителството, и се топлим кой с каквото може - само НЕ и с парното на монопола!!