Общината vs. мръсния въздух: Продължава събирането на гуми

Целта е да се намали възможността те да бъдат изгаряни за отопление
20 яну 2018 11:52, Анисия Иванова
21
Общината vs. мръсния въздух: Продължава събирането на гуми
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Акцията по събиране на стари гуми от домакинствата в столичния квартал "Красна поляна" продължава, съобщиха от Столичната община.

Това е четвъртата поредна инициатива на Столичния инспекторат, част от мерките за подобряване качеството на въздуха в София. Целта е да бъдат събрани старите гуми, изхвърлени до кофите за смет, както и да се минимизира възможността те да бъдат изгаряни за отопление.

Още по темата


На адресите, на които има разкрити временни стационарни пунктове, старите си гуми могат да предават всички желаещи, независимо от района по местоживеене.

Временните стационарни пунктове се намират на ъгъла на бул. "Вардар" с бул. "Ал. Стамболийски" и на ул. "Освобождение" №25 (паркинга югозападно от районната администрация на "Красна поляна").

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
срочно преди 6 години
експерти да проверяват всички въглища за радиация ..вкл на митниците и в складовете предлагат срочно ..Вноса на качествени донбаски въглища е прекратен внасят други
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога ще се измият улиците и тоновете кучешки фекалии ?
16
2
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Над 90% от задръстванията в София се дължат на некадърността на Фандъкова и бандата й, заради която некадърност в София няма нормална организация на движението и паркитането. Всяка промяна направена от ГЕРБ в София винаги води до по-лошо. Не знам как успяват да го направят, но това е факт.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фъндупкова да вземе онзи суляк Крусев, и заедно в Белчин баня, ДС хранят кокошките. Само колите са им проблема, като добре знаят, че не е. Защо цените на тока и парното са нечовешки, защото са се закачили Суджуци, които прибират от там пари.И най-лесно е да се плюе по колите и дизела.А дизела с качеството като в Италия ли е?Не, но се мълчи, защото и от него прибират пари управниците. У кво, заради миганските квартали, които никой не контролира, ще се вдигат данъци и такси?Това ще им е последно!
14
3
 
2
 
! Отговори
Krasnozelo преди 6 години
Ko stana, pusnaha li vi veche v bg aptekite kapki chist usa vazduh ot kalifurnia ?
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да вкара в затвора и да глоби тези които ги горят!
12
2
 
1
 
! Отговори
Carluso преди 6 години
Bg matematicheski gymnasii s mega goliam zor...izchisliavat kolko sa 100 procenta zdravite hora v rbg, kakto i kolko sa zdravite hora s 90 procenta, 80 procenta, 70 procenta, 60 ürocenta, 50 procenta, 40 procenta, 30, 20, 10 procenta bg zdrave ...imat platena porachka ot farmafirmi ga razboliavane v Dupnica, Pestera, Razgrad....
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахах общината събирала гуми. Голям смях. То така ще се пребори с мръсния въздух
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много стари гуми се продават от автосервизи и центрове за смяна на гуми на ромеите за отопление и после се чудим що има смог .Не е от колите.Във Варна е масово явление. Да ги проверяват по-често, много от големите сервизи ползват старо масло за отопление а него също го и продават на малцинството. Държат климатици за парлама ако дойде проверка.
9
1
 
4
 
! Отговори
И.Б. преди 6 години
Направете повече събирателни пункта за вредни отпадъци в близост до кварталите, за да са достъпни за всички. Извозвайте ги в определени дни от седмицата (не през нощта). Преследвайте нарушенията с чувствителни глоби. Това ще напълни общинските хазни.Тогава ще има средства за упражняване на контрол върху нарушителите.
8
10
 
1
 
! Отговори
JJIvanov geolog преди 6 години
Живеем в малък планински курорт тука никой не гори гуми..Имаше няколко дена точно такова прочистване на въздушния слой..Констатирани са милиарди пробиви в зона от 90 км ..След прочистването пак се появяват причинявани от автомобили с холограмни оръжия.Задимения слой почисти пробиви причинени от постоянно работещи камери със AIDS acivators вградени..в момент апробивите с е въстановяват пак чрез камерите/забранени са от Основния закон/
7
6
 
2
 
! Отговори
АМАн от терористи преди 6 години
Холограмните стикери продавани със затраховка" ГРажданска отговорност" причиняват увреждания тип"ARMAGEDON SAKAT"/Армагедон Искат/."Винетките" увреждат тежко биосферата ,над йоносферната охрана ,тези от 2017 и ноосферната защита/закупена и внедрена след тежка нуклеарна война в недалечното минало..Вижте филма "НА зазоряване" САЩ./в ранни зори с Б52самолети имитиращи нашественици/Арести за разпространителите и производители на холограмни оръжия..
6
7
 
2
 
! Отговори
Цакат с холограми преди 6 години
Метода за лечение е древен с огън и дим.Често се ползва за въстановяване на огромни пробиви причинени от летящи бойни и други кораби с повредени генератори за невидимост ..Подобен е ползван в Калифорния последните месеци.У нас жестоки вреди нанасят в момента със нагло вредни стикери лепени на предни стъкла >особенно жестоки с а пробивите причинени от стикери за тех прегледи лепени вляво на водача.Подържат AIDS 2012 AIDS 2016 i AIDS 2018 plus GRIP и Обемно обсебване на водачите.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес си купувам печка и почвам в панелкат да горя гуми и най-евтините въглища, ше бълва коминът гняз на поразия, че съм и близко до летището, да се поздравят европейците!
4
9
 
1
 
! Отговори
Лекуват София с дим преди 6 години
НА снимката провежда се експеримент за лекуване на огромни обеми въздух тежко увредени от камери ,холограмни оръжия и car scanners like xenon,halogen,led,laser..уврежданията са жестоки засега няма лечение.НАгли престъпници на власт в София принуждават милион водачи да увреждат тежко земята и въздуха с нагло вредни скенери вкл включени денем и нощем и налепени на предни стъкла.Има активирани над 190 000 000 аномалии в Софииското поле.Има еманации на радиоактивни газове..
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От жк Христп Ботея да палят печките и да ги пълнят с ***, пластмаса, гуми и дрехи, за да посрещнат мекер и европейските лидери, които ще ни наложат третия пол и еврото.
2
2
 
20
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Общината може ли да ми каже къде отиват старите гуми събирани от гумаджиите?
1
0
 
16
 
! Отговори
руснака преди 6 години
Е тия ще обърнат парниковия ефект. Как пък в Пекин, Шанхай, Ню Йорк, Москва, Лондон, не се сетиха за това нещо. Много иновативно, гласувам с +1 за да им се връчи Нобелова Награда за Екология!