Трафик, инфраструктура, тротоари: Протест и в кв. "Витоша"

Хората са недоволни и от строежа на новата 17-етажна сграда
Обновена: 20 яну 2018 16:38 | 20 яну 2018 15:15, Венцислава Вельова
19
Трафик, инфраструктура, тротоари: Протест и в кв. "Витоша"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жителите на столичния кв. "Витоша" излязоха на протест заради градоустройствената среда в района - липсата на тротоари, детски площадки и училище, интензивен трафик и замърсяване. Недоволни са и от строежа на нова 17-етажна сграда.

Според гражданите въпросната сграда, която е с капацитет от 30 000 кв.м., ще предизвика трафик от минимум 400 автомобила. 

Това е вторият протест, който жителите на квартала организират. 

Пред Bulgaria ON AIR те разказаха, че след първата им демонстрация са били проведени срещи със Столичната община. Оттам са обещали, че площадки за децата ще има, както и изходи към главните пътища, тъй като в момента кв. "Витоша" разполага само с един такъв, което затруднява трафика.

"Въпреки обещанията, че исканията ни ще бъдат чути, строежът продължава. Бяха извършени проверки, които оправдаха неговото съществуване, но дори и с просто око се вижда, че той трудно ще се влее в инфраструктурата", посочиха протестиращите.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Раднева преди 1 година
Ако всички Вие дето сте писали имате имот в тези квартали и искате да го застроите друго ще приказвате . Грешката е в това ,че трябваше да има скоростна регулация . Не са виновни собствениците - знаете ли колко спънки има докато се почне да се срои и като прибавим съседи , които са лапнали част от имот , а после продължават да правят спънки - на това му се казва нашенска лакомия и да се казвам идиотщина макар ,че е доста на място казано.
17
0
 
1
 
! Отговори
полето преди 1 година
Скоро и в младост и горубляне около новите бизнес сгради ще стане задръстване щот никой не мисли за стотиците хора и коли които ще бъдат ...нема локални платна нема връзка между младост 3 -горубляне цариградско добре че има метро ама кот такоа
16
0
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
През 1999г. Купих апартамент от строителя малък блок на четири етажа,когото отидох при нотариус се оказва двуетажна сграда.Кой е одобрил строежа и колко е взел.Община Лозенец, улица Чавдар Мутафов 10
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера този хейт към хората от провинцията. Колко от така наречените софиянци, са наистина такива. София преди само 70 години е била 500k. Това е нормална тенденция, хората са мобилини, местят се и търсят по-добра реализация и щом имат възможност и умения да го направят, никой не трябва да ги съди. Относно инфраструктурата, смятам, че това е общ проблем и не засяга само новите квартали, защото всички плащаме данъци и имаме право да изискваме от общината по-добри условия на живот
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой забелязва ли че София се превърна в град без никакви регулации за нищо?И че в нея вече няма квартали които с чиста съвест да наречеш хубави,сравнявайки със подобни в чужбина?Навсякъде е архитектурен хаос,застрояване,замърсяване,кич.Българите сме много търпеливи и толерантни към кражбите.Затова вече 30 години знайни и незнайни герои забогатяват на наш гръб,превръщайки средата ни за живот във все по-тясно,мръсно и бетонирано място.Общината винаги позволява максимално застрояване навсякъде
13
1
 
6
 
! Отговори
Не били доволни преди 1 година
А къде беха га избираха банкянския - откак шайката узурпира властта София не зтава за живеене!
12
0
 
7
 
! Отговори
архитект преди 1 година
терените между гара Пионер и студентски град бяха определени за вилни имоти. Трябва да си с малко ум да си купиш имот там без да има нов градоустройствен план. Протестирайте пред домовете на гл. архитекти.
11
0
 
15
 
! Отговори
Стар софиянец преди 1 година
Когато бях ученик, тогава сегашния кв. Витоша беше от зеленчукови градини, ниви с царевичак и малко едноетажни къщи. В Кръстова вада имах съученичка, на която къщата пропадаше. Оттогава знам, че тия места са мочурливи и не е е разрешено да се строят високи сгради. Как сега изведнъж, за две десетилетия, нещата се промениха и се строят 17-етажни сгради. Вярно е, че сега има нови технологии на строеж, но времето ще покаже.
10
3
 
6
 
! Отговори
Бахуро преди 1 година
До Софиянец (3) - продължение:
Не виждам какво обвиняваш хората, че идват в София, поради немотията си. Да, правят глупави решения и после страдат - вярно е. Но пък е чист цинизъм да не кажеш нищо за безкрайно алчните рентиери/реституки/"инвеститори"/"строители" който направо се *** от алчност - хем помпят цените, хем погазват закони бол, само и само да изсмучат някой лев отгоре...
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Софиянец (3): Нека да разгледаме и какво става от другата страна - реститут инвеститор:
1. Решаваш, че трябва да направиш нещо с нивата на дЕдо ти (ако нЕмаш - правиш заменка чрез нЕкой твой познат в община и т.н.)
2. Наблъскваш колкото се може повече кв.м. застрояване разпределено на макс брой апартаменти. Слагаш и половината ателиета, понеже...
3. Не ти се строят гаражи и посочваш, че паркоместата са на улицата.
4. Узаконяваш с подкуп.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 18г. реших да бягам от центъра и се преместихме в кв.Витоша, беше много спокойно.От 12 семейства софиянци сега сме 3.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези поне някой ги отразява. В Дупница е толкова потресаващо положението че няма на къде. И когато правихме протест кмета ни се изсмя.
Дано пу**кнат всички управляващи които не милеят за гражданите си.
6
4
 
38
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Е кьорави ли бяхте като купувахте. Нанесъл се насред ливадите и изведнъж иска метро, парк и няколко мола, ама така че да не му пречат на гледката.
5
11
 
4
 
! Отговори
Клето преди 1 година
2 и 3
Вие сте хейтъри :)
Айде малко по-сериозно, а?
Кварталите в които вие живеете нали са добри?
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега Юрданка ще ви обещае всичко, но не чакайте то да се случи!
3
7
 
40
 
! Отговори
Софиянец преди 1 година
Какви са стъпките:
1. Продаваш всичко на село и решаваш, че ще ставаш гражданин
2. Четеш в интернет, кои са "елитните" квартали и Виждаш, че Витоша е един от тях (без значение, че това не е квартал, а блокове построени в калта.
3. Разказваш на съселяните си, че е много яко и те се наместват там също
4. Осъзнаваш, че и от съседните села искат да се наместят там и вече няма да имаш място къде да паркираш таралясника.
5. Излизаш на протест да се спрат да идват повече селяни и да се махне калта.
2
4
 
37
 
! Отговори
Честито преди 1 година
Там са новите "софиянци".Накупиха апартаменти като продадоха нивите на баба без грам мисъл.Там бяха ливади и като се строеше никой не го интересуваше как ще стигне до блока,т.е.строеше се на парче,без и най-малка идея за инфраструктурата.Ето го резултата!За справка,съвсем скоро :казуса с живущи в комплекса до началната станция на лифта Симеоново-Алеко
1
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали искате 2 милиона да живеете в София?
Така е в големите мегаполиси-задръствания, замърсяване, презастрояване.
Недейте да ревете, отивайте по селата да живеете!!