Блок до блока. Строеж вдигна "Красно село" на протест

Хората са притеснени, че ще останат без зелени площи
22 яну 2018 10:30, Петя Славова
90

Жители на столичния квартал "Красно село" на протест срещу строежа на нов блок в района. Хората са притеснени, че ще останат без зелени площи.

Строежът е на няколко метра от блока, от който са и протестиращите. Едно от основните притеснения на гражданите е именно близостта. По план на мястото ще бъде построена жилищна сграда, която е с 3 метра по-ниска от блока на протестиращите.

"Собственикът е направил замяна с общината. Те дават 106 квадрата, общината им дава зелена площ 102 квадратни метра", подчертаха протестиращите пред Bulgaria ON AIR.

Според тях това е незаконно, защото единственото действие, което могат да предприемат собствениците на площта е да оградят и да поддържат зелената площ. Не обаче и да строят.

"Преди 9 години закупих тук апартамент с идеята, че ще имам гледка, но се оказва, че пред моите прозорци ще има 7-етажен блок", оплака се друг от протестиращите в ефира на "България сутрин".

Недоволните жители на "Красно село" недоумяват още защо еколозите протестират срещу строеж на лифт, а не и срещу застрояването на зелените площи в София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
10
 
! Отговори
Край преди 6 години
Преместването на столицата в центъра на България около Хисаря или Велико Търново ще даде кауза на българите и ще създаде работни места в стоителството и и ще реши доста проблеми на България. вкл. и с корупцията. Сега лесно и анонимно се заговаря по софииските кафета ако се направи едно управленско градче от 20-30 хил. човека няма да е така.
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е, че почти всички от панелните коптори са от село, но не ни отписвайте нас, които поне 4 поколения назад не сме имали село
61
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами аз като нямам село къде да ида.
60
3
 
30
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До 51.София не се харесва точно на кореняк софиянците. Селските навлеци я харесвате. Същото е туп в Пловдив, града се напълни със ***, които имат наглостта да казват да си отиваме на село. Аз пък казвам да се върне жителството!
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 58От Младост съм, то е същото, но нямам село. На единият от родителите ми селото от много години е част от София. По линия на другия родител съм софиянец от 100 години, когато са бягали от Македония. Поради някаква причина живеем Младост. Поне 5% от населението на панелните квартали е софийско.
58
0
 
20
 
! Отговори
Селянин от Красно преди 6 години
За съжаление кварталът ни бавно се превръща в невъзможните за живеене Борово, Лознец етц.Гадното е, че няма никаква нужда да се строи, защото няма кой да купува 25-30% от жилищата са празни към днешна дата и няма да става по-добре.Не мога да повярвам, че в 2017 Европа все още има хора, които смятат, че случайнияя дакт на месторождението им дава някакви привилегии. Всеку културен, образован кадърен е добре дошъл. А процентът на едните и другите е еднакъв в Столица и Провинция, че и на планетата
57
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 56. В Красня поляна няма как да нямаш село.
56
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През комунизъма разни пришълци, артисти и полицаи живееха в покрайнините на София! Сега се сетете какво население в отдалечените днешни квартали. Мякала, мякала, мякала. В София мразим селяците, понеже се навиват да бачкат за 600 лева на някакви мизерници и свалят ценза. Да не говорим колко е противно да слушам по моловете блеещи булки.
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А който няма село?
54
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зелени площи на село. Трева ли пасат красните селяни?
53
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До bobiСофия е била прогресиращ град години преди да дойдат селчовците тук, така че не се притеснявай за нас. Добре сме си и без да ни продавате цигари.
52
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По селата има страхотни гледки, а и никой няма намерение в следващите 100 години да строи. Кой иска гледки - на село, в софия има блокове. Точка!
51
12
 
11
 
! Отговори
bobi преди 6 години
До Анонименнали се сещаш, че ако си отидат хората, които не са родени в София, тук няма да остане никой? Нито ще има кой да ти продава бира и цигари, нито ще има пари за ремонти и други дейности на общината, след като хората няма и данъци да плащат тук..
50
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обратно на село - това е единственото спасение за тези, които не им харесва София.
49
0
 
12
 
! Отговори
бг преди 6 години
Законът за устройство на територията -бивш ЗТСУ беше променен отново в толериране на по-голяма гъстота на застрояване и това дава право на всеки алчен тарикат да направи живота на околните ад. Постепенно зелените пространства между блоковете се ликвидират ,отделно парковете се застрояват тихомълком -като например Ловния парк и така сами си го набутваме ,за да задоволим алчността на разни ***.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех, тоя без-срам-ник Путин бе - презастрои и София.
47
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гвендор 46 - това не можеш да го направиш в ЕС спрямо друга страна :D Камо ли в една и съща. Явно още живееш в комунизма и си мислиш, че поради факта, че си роден някъде имаш привилегии. Имам лоша новина за теб - нямаш такива. Типичен комунистически манталитет на апаратчик. Такива като тебе трябваше да бъдат разстреляни като падна желязната стена...
46
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е да се върне СОФИЙСКОТО ЖИТЕЛСТВО. Който не е роден в София да си отива, там където е роден.Тъкмо ще живнат и обзлюдените села, а София отново ще стане нормален за живеене град.
45
6
 
8
 
! Отговори
Гвендор преди 6 години
За съжаление си прав, че не мога аз да забраня на селташкия материал да окупира и без това изнемогващата "столица". Аз не мога да забраня, защото не съм в управлението, което не съм избрал. Но ако имаше воля, това можеше да стане - с читави закони и още по-читаво прилагане на тия закони, включително непосилни данъци за новонастанилите се отнемай къде, глоби за неизпълнение на забраната, предимство при наемане на работа само за квалифицираните живущи от няколко поколения в града и т.н.
44
1
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
я да мълчат че ако разбере Путин лошо ги чака