Блок до блока. Строеж вдигна "Красно село" на протест

Хората са притеснени, че ще останат без зелени площи
22 яну 2018 10:30, Петя Славова
90

Жители на столичния квартал "Красно село" на протест срещу строежа на нов блок в района. Хората са притеснени, че ще останат без зелени площи.

Строежът е на няколко метра от блока, от който са и протестиращите. Едно от основните притеснения на гражданите е именно близостта. По план на мястото ще бъде построена жилищна сграда, която е с 3 метра по-ниска от блока на протестиращите.

"Собственикът е направил замяна с общината. Те дават 106 квадрата, общината им дава зелена площ 102 квадратни метра", подчертаха протестиращите пред Bulgaria ON AIR.

Според тях това е незаконно, защото единственото действие, което могат да предприемат собствениците на площта е да оградят и да поддържат зелената площ. Не обаче и да строят.

"Преди 9 години закупих тук апартамент с идеята, че ще имам гледка, но се оказва, че пред моите прозорци ще има 7-етажен блок", оплака се друг от протестиращите в ефира на "България сутрин".

Недоволните жители на "Красно село" недоумяват още защо еколозите протестират срещу строеж на лифт, а не и срещу застрояването на зелените площи в София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
7
 
! Отговори
Бахуро преди 6 години
До софиянецДа те светна - по-големи парвенюта и *** от т.нар "кореняк софиянци" - (разбирай дето бабите и дядовците им са заселени там) няма! Проумей го и ще ти олекне. А да, София беше з..ана не от тия дойдоха, а от алчните "предприемачи", алчните реститутки и алчната Софийска администрация. Които, по ирония на съдбата, са точно "кореняците". Капиш?
42
3
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Софийските проблеми имат едно просто решение-премества се столицата другаде,на НОВО място.Да кажем в С.България*-нека живнат и там хората.Гарантирано София ще бъде напусната от поне 1/3 от хората,което ще е напълно достатъчно.Ако София струва нещо,то ще върви и без да е столица.По света е пълно с големи градове,които не са административни центрове и същевременно с малки градове,които са столици.Освен това София е столица от само 140г,така че не е проблем историческата традиция.*Не В.Търново
41
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой ще защити нашите права - на софиянци, които сме се родили тук и имахме прекрасен град преда да дойдат ГЕРБ и селяните им, които ни наводниха.
40
9
 
3
 
! Отговори
++|++ преди 6 години
Ок , прави са да протестират , ама откъде на къде са им виновни "еколозите" ??Това не са протестираши на повикване , а работещни нещо друго хора ,които в свободното си време се борят за някаква кауза. При това не са толкова много хора.
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така селяци - продължавайте да избирате ФанДупкова.
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ходете в Червен бряг, бате здравко е направил града перфектен. Няма високи сгради, ще бъдете спокойни, че никой няма да строи срещу вас и да гледате увисналия на комшията!
37
1
 
4
 
! Отговори
Земеделец преди 6 години
До ГвендорХубаво съгласен съм, аз лично не живея в софия въпреки че съм роден там и имам два апартамената в града. Но как ще приложиш жителството, при положение че имотите са частни и предприятията и фирмите са частни,как ще забраниш на селяците да идват и на мен не ми харесва града заради *** и презастрояването, но няма какво да се направи що се отнася до ***.
36
7
 
15
 
! Отговори
Гвендор преди 6 години
Селяндурският манталитет е в основата на превръщането на София в бунище - в буквалния и преносния смисъл и на всяко ниво. Идва на талази куцо, кьораво и сакато, от кол и въже *** и после същата тая пасмина протестира, че й било презастроено и гледка нямала. Ами няма да има, докато се тълпите и се строи, за да има къде да ви турят, ***. Крайно време е да се въведе жителство - само тези, които живеят тук от поне четири поколения да имат право на жителство, останалите - по родните села.
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tesi nebostarga4i sa otvrat v losenez sreschtu japonskia 30 et besobrasie koi pisvoljava takav striej na koja mutra striitel e tapite plaachtat sa 129 kv 400,000 eur i oschte ot gore protestiraite ujas obekti neja4estveni strieji. Sapuschvat gledkite. Na horata koito jivehat ot 30 49 g tam mutrite bigaraschi proishoda na parite im milionite im 28 g dalaveri korupzia prostituzia kradzi
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В София никнат само блокове, а около тях коли и мръден въздух, нито улици, нито зелени площи, да не говорим за училища и детски градини или спортни игрища. Качеството на живот се влошава с всяка изминала минута. А благата кметица, която управлява общината от години почти всеки ден ни изнася лекции колко прекрасно е да живееш в града благодарение на нея!
33
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама вижте сега, то неможе да живееш едновременно в урбанизиран район и пред блока да имаш борова горичка и птички да ти чуруликат на балкина, когато си избрал да си купиш апартамент в ппдобен район трябва си наясно че градските удобства си имат своята цена, като искаш тишина, спокойствие, зелена морава, купи си жилище около града в радиус от 20-ина километра около София има предостатъчно възможности
32
3
 
17
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Че колите трайно окупираха тротоарите, детските площадки и зелените площи, спор няма. Но твърдението, че те "отровиха града" е малко пресилено. Само 2 факта: още преди 89-та в района между Военна академия и Орлов мост всички тогавашни телефонни кабини бяха почти неизползваеми поради гнусния мазнен черен слой от прах. Сещаш се причината. А пак от това време да помниш дима от печките в Лозенец, Стрелбище, Кр. село и от комините на вече забравените предприятия м/у блоковете и от промишлените зони?
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срещу техния блок не е панелен, а училище и съответно имат и гледка!
30
11
 
12
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
Уточнявайте като пишете коментар дали сте от София или селянин, да разбира от каква гледна точка изхождате.
29
2
 
19
 
! Отговори
Земеделец преди 6 години
Единственият разумен цяр против застрояването е да няма клиенти за тея скапани кимизарници които са толкова близко един до други че може да откраднеш гащите на съседа. Но уви селяците и неграмотните купуват ли купуват кимизарници за по 200-300 хил лева с лихвите и после кеф ти мръсен въздух, кеф ти по*рани улици кеф ти селяния и то само срещу скромните 300 бона!!
28
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Башка ЛудИ като потърсиш сметка на властта, кво си мислиш, че ще стане? Някой ще те чуе и много ще се трогне ли?
27
2
 
34
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
До тези дето плюят по протестиращите! Вие, прости глави, за градоустройствен план дали сте чували? Дали знаете, как се определя? Въобще давате ли си сметка, за това, че София от зелен град стана клоака?И за това вина нямат нито зелените, нито живущите в лишените от зелени площи сгради!Вина имат управниците! Но много по-лесно е да плюеш по хората и да търсиш вината в невинните, вместо да потърсиш сметка на тези във властта!
26
3
 
31
 
! Отговори
35016 преди 6 години
Старият квартал се промени.Няма вече хора, но има коли.Блоковете - празни, но се множат."умни" бизнесмени, строят ли строят...
25
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз къде да отида да протестирам срещу селяните с претенции, които заселиха всеки квадратен метър на София?
24
1
 
22
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Имаме абсолютно същия казус- пак в Красно село. Явно главния архитект е за **не. Но строежът е тръгнал, не знам какви протести трябва да направят за да го спрат? Дано успеят хората, бих ги подкрепил в протеста им, който намирам за пределно основателен.Строи се яко в района- къде що има парцел, дори малък. Цените - 1200 евро/квадрат?! В Ница ли живеем или в Женева? Апартаментите стоят празни, явно не успяват да ги продадат "предприемачите". Крайно време е да се спукат имотния и крипто балоните.