София моя! Класация показа: Евтин град е за живеене

Животът в столицата ни обаче е поскъпнал в сравнение с преди
22 яну 2018 22:40, Екип на Bulgaria On Air
32

София е един от най-евтините големи градове за живеене в света. Това показва тазгодишната класация на световен сайт, изчисляващ колко струва животът в различните столици.

Според класацията на сайта столицата на страната ни се нарежда на 424-о място от общо 540 града в света. В сравнение с миналата година обаче София е станала малко по-скъпо място за живеене.

След София като най-евтини се нареждат мегаполисите в Индия, а начело на класацията най-скъп се оказва животът в Швейцария, Исландия, Норвегия, Бахамските острови, Люксембург и Дания.

Вижте още във видеото и на сайта на Bulgaria On Air!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще поскъпва докато гепаджийте плячкосват еврофондовете и ги наливат само в София. Когато б***це ърли пешкира, балона ще спихне и цените ще са като в гето от селски тип!
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдаааа, а сега сравнете и доходите във въпросните градове. Ама смеете ли? Че току виж се окаже, че са горе-долу колкото във въпросните индийски мегаполиси.
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минимална заплата в Люксембург - 2000 евро, дневна карта за транспорт 4 евроМинимална заплата в София 255 евро, дневна карта за транпорт - 2 евроЕвтино е! ДА!
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евтино е, но и качеството е ниско, мръсен въздух, разбити улици, недобър градски транспорт
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То добре,че са провинциалистите да са ви виновни иначе да бяхте най скъпия град за живеене.
24
4
 
3
 
! Отговори
софия преди 6 години
София се превърна в едно огромно гето.Това е истината и ще става все по зле ,защото провинциалистите разказват играта на града .
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак сравняване цени, а не покупателна способност! Кое е по-евтино - хляба, млякото, водата, месото? Сранете тогава и качеството. Транспорта? Сравнете удобството, редовността и вида на шофьорите и кондукторите! Горивата? Сравнете качекството! Така накрая какво ще се окаже - живеем в най-мръсния град, ядем и пием най-големите *** и за всичко това и плащаме солено.
22
3
 
5
 
! Отговори
13 преди 6 години
За други столици - не мога да кажа, но Швейцария е най - скъпарската дестинация, която съм посещавала - миналата година през м.февруари.Бях в Женева, не в Берн, НО...1 бутилка 500 мл. минерална вода- на павилион, на тротоара - 4 франка(на 2.73 лв. обърнах франковете- най- ниския курс беше).Обяд с 1 кафе- 52 франка, билет за градски транспорт - 2 франка.4 МЕСЕЦА - КАТО СЕ ПРИБРАХ, ВСИЧКО В СОФИЯ МИ СЕ СТРУВАШЕ...БЕЗУМНО ЕВТИНО!!!ТЕ ИМАТ РАЙ, НЕ ДЪРЖАВА, БРАВО НА ТЯХ!!!
21
6
 
4
 
! Отговори
програмист преди 6 години
София си е супер. Вземам 3к на месец, за яка квартира плащам 750, другото си го харча на воля, имам годишна карта за всички линии, всеки ден съм заведение, храната достъпна и вкусна. Взеха ме в офиса в Амстердам на 5500евро, ами какво да ви кажа, хубава квартира 1800 евра, като ти удържат данъци и там другите истории, и можеш да отидеш 2пъти на заведение защото оставяш поне по 150евро. Та постоях година и си се върнах тука. Ако си шофъор сметката е още по лоша, а масово на запат българите са так
20
0
 
5
 
! Отговори
До ЧИЧО от19 преди 6 години
Когато някой е действително Т.Ъ.П.това няма как да му бъде обяснено.Ти си живо доказателство на ,,онова приспособление за зелето" После защо ви мразят вас ,,шведите" с,,краднатио винкел у каруцата" Дерзай Филиповци,дерзай Факултето!Е по такива съдят че сме като Калкута.
19
3
 
11
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
Ами за вас със ,,квартирите" ще е скъп.Защо не си в твоя град или село и ще си харчиш парите не за квартири.А щом в София ,,работиш" за 510 лева,ясно какъв си.Ама вместо да бачкаш яко и да изкарваш добри пари на село/както правят някои на които пак завиждате идвате да ставате,ватмани,сервитьори и шофьори./София беше чист и зелен град,но тази напаст от последните години идва с мурафетите и навиците от село.Не плащат данъци,не пазят,,квартирите" и работят за по малко
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами за вас висящи по цял ден пред клавиатурата ще е скъп.Едни и същи сте ,нямате и пет лева в джоба,разчитате на мама и тате и хал-хабер си нямате от реалният живот.На света не му пука за вашето самочувствие.Той очаква първо да постигнете нещо а след това да имате високо мнение за себе си и да давате акъл.Кой си ти и какво можеш?
17
5
 
14
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 6 години
Бих искал да се разкарат от София поне 70% от паплачта която се е набутала тука. Пречат ни да дишаме. Превръщат столицата в отвратително място за живеене.
16
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Град, в който обущар и чистачка изкарват повече от интелектуалец не може да е нормален. Евтин е, за който работи навън, връща се просълзен за някой празник и знае, че ще замине пак.
15
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евтин бил града, глупости на търкалета. С този нисък стандарт, кое да е скъпо, кой може да си позволи висок стандарт? Само Суджуците от правителството и слугите им които крадат от всеки и всичко. За обикновените хора е скъп, колко е средната заплата тук, има ли точни данни? Парното безбожно скъпо, тока и водата също, работи се да се пълнят гушите на тези които крадат от там. Остава малко за храна. Поредната поръчкова статия.
14
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софето е баси клоаката.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евтино е за еврочиновниците,а за нас провансарите си е *** скъпия град за качеството на живот,което предлага и за това,майка,терминал 2 и май не съм само аз:))))
12
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София е най-пропадналата столица на най-бедната и най-корумпираната държава не само в ЕС.
11
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евтина е, защото е пълна със ***, селинджъри и ***. Какво точно да я прави привлекателна с такъв пълнеж?
10
2
 
54
 
! Отговори
фалшиви новини преди 6 години
моля, София може би е един от най-скъпияте градове на планетата като съпостави разходи спрямо доходи - вземете само билетчето за метрото, съпоставено към билетчето в Лондон и средните доходи в Лондон, то излиза, че в София е 4 пъти по-скъпо от Лондон и така е за всяко едно нещо, не само метрото, а Лондон е един от най-скъпите градове. така, че това са пълни лъжи и нелепосто - София е не просто скъпа, а е ултра скъпа спрямо доходите на хората в София!!