Кръчмите в Студентския град - колкото за 4 града

По четири нощни заведения се падат на всяко общежитие
24 яну 2018 07:52, Елка Василева
45
Кръчмите в Студентския град - колкото за 4 града
Снимка: архив, Reuters

Кръчми колкото за 4 областни града има на територията на Студентски град в София. Заведенията, които са регистрирани там съгласно Закона за туризма, са около 200.

За сравнение толкова общо обекти за развлечения има в Русе, Благоевград, Велико Търново и Плевен. В четирите града те са съответно 110, 29, 50 и 21, пише "Монитор".

Друга интересна статистика пък показва, че отново в Студентски град се падат по четири нощни заведения на всяко общежитие. Последните са общо 50 на територията на кампуса.

Според справка, с която разполага изданието, Софийският университет, УНСС и Техническият университет в София са отдали общо 69 помещения под наем в Студентски град, като част от тях се използват за заведения за хранене и кафенета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: студентски градкръчми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миазмата на София.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Университетите и Общежитията да изкарат ивън града всичко да се бутне , ТУ - СУ , да остане само ректората като историческа ценност.. Това на Запад отдавна са го направили .. Всички университети в Германия по-голяма част са извън града , EHT Цюрих - също направи град на науката извън града..
39
0
 
3
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Хъ 40 Само че няма студент без кола. Дали ще го спре този един километър?
38
0
 
1
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До Анонимен 300 Остава да си налегнеш парцалките и да не пишеш постотои.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
там е истината и практиката ,познавам няколко софиянки които живяха щастливо в студентски град да са по близко до любовниците си / преподаватели / и сега са щастливо женени в чужбина с по едно - две деца за чужденци
36
2
 
7
 
! Отговори
Хъ преди 6 години
Само с едно законче може да се забрани наличието на кръчми в радиус от 1 км от студентски общежития.Само че няма КОЙ да гласува това.
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живях в Студентски град почти 8 г., съвсем законно, махнах се през 2007 г. Още тогава имаше достатъчно кръчми и дискотеки за 10 пъти повече население, отколкото имаше в Студентски град. Такова нещо не съм виждал и по курорти като Слънчев бряг. След като се махнах, приятели и познати ми казаха, че тоя бизнес се разраства. Но истината е, че по-голямата част от посетителите на заведенията не са от Студентски град, а от София и околностите, търсят купон и нещо за кревата.
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам да се преименува на "Судом и Гомор"
33
3
 
30
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи едно ме кефи в Студентски град винаги винаги и при всякакви условия можеш да си намериш нещо за плющене! И французите и Немците дето идват вав фирмата го научиха това и казват, че им излиза по-евтино да идват тука в Студентски град за секс и алкохол откол в Банкок или Тайланд! Даже преди време имаше един немец мека китка и той се уреди в Студентски град! Евала ей! Мисля си, че ше е далеч по печелившо там ако се премахнат университетите!
32
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Студентски град е най-голямото гето в България.Може да му съперничи само Слънчев бряг,но там свинщината е поне само 2-3 месеца.Не знам кой нормален човек може да живее в тая клоака,средище на алкохолици,наркомани,крадци ***,мутри и всякаква друга пропаднала паплъч.
31
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Големите университети на запад само Библиотеката работи денонощно..
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между Студентски град и Слънчев Бряг няма разлика..
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
интересно - изброени са все студентски градове и Плевен. Явно големо учение пада)))): За сравнение Плевен е с пъти по- малко заведения от Търново и русе, при съпоставимо население.
28
1
 
34
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Т.н. студентски град е една гмеж и клоака. Колкото унивреситетите ни са университети, толкова и студетския град е студентски ! Вместо билиотеки - кръчми, вместо учене - пиене и чукане...
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупция има навсякъде ЮнкерБългария се бори успешно с корупцията - пак Юнкер Какво ни остава друго?
26
2
 
20
 
! Отговори
vlady преди 6 години
До СкоминаПрезастрояването започна преди Пъдпъдъкова. Основите бяха положени от големия пианист Лучников с реституцията на имоти, отчуждени за строежи, които не са започнали към момента на закона.
25
4
 
12
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Това не се отнася за ТУ-София. Информацията е лъжа. Да ТУ-София е отдало помещения в Студентски град но за офиси. Няма нито едно заведение като ресторант, кафене, или чалга клуб. Спазваме закона и решението на НС за отдаване под наем на прощи за увеселителни заведения. Автора е забравил, че ТУ-София затвореха две от култовите заведения в Студентски град - Айсберг и Йолита.
24
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз предлагам всите Вузове от Софето да се преместят на Сльнчака.Няма да има разлика.ИКръчми бол.И без това сегашните студенти нищо не учат и като завършат стават сервитиори и продавачи.
23
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този "град" е всичко друго, но не и студентски.Би трябвало да се заравни със земята от един дивизион със смерч.
22
0
 
5
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Абе, днес.бг! Защо ми цензурирате думата МР&СЕН?????