Общината алармира: Въздухът в София утре – замърсен

По възможност в петък оставете колите си
25 яну 2018 21:07, Красимир Ангелов
46
Общината алармира: Въздухът в София утре – замърсен
Колаж: Bulgaria ON AIR

На 26 януари, петък, се очаква превишение на нивата на фини прахови частици във въздуха в София, съобщиха от Столична община.

Още по темата
За намаляване на замърсяването Общината призовава жителите и гостите на София при възможност да ограничат движението на личните си автомобили и да използват градски транспорт, както и домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, при възможност да използват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление.

Възложили сме на Столичен инспекторат, съвместно с РИОСВ, да направи извънредни проверки на пунктове за вторични суровини и автосервизи за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, а на „Пътна полиция“ при СДВР да извърши извънредни проверки на автомобилите за нивата на вредните газове и техническата изправност на системите им за преработка, отчитат от Общината.

Съветите на лекарите са гражданите с респираторни заболявания, както и малките деца, и възрастните хора, да избягват продължителен престой на открито.

При ходене пеша гражданите да изберат маршрут, който не е покрай големите градски булеварди.
 


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
смешници. алармирали.... Въздуха го виждаме и усещаме и без да алармирате. Свършете малко работа вместо това.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако общината има желание да подобри положението, като начало да започне с редовно миене на улиците, контрол на превозните средства излизащи от строежи, контрол на това, което излиза от комините.

Автомобилите са най-малката грижа, но най-удобното извинение да не се прави нищо.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Общината алармира" ?!? Хахаха! Хората алармираха общината! Защото общината спеше и бездействаше, години наред! Сега общината яхна мръсният въздух за да си прави евтин ПР! Без да предлага нормални мерки за справяне с проблема!
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Призивите ви ще минат пред едното ухо и ще излязат през другото. Цената на тока е висока за българския стандарт, няма как баба Пена да се отоплява на ток при положение че пенсията й е 300 лв, а сметката ще е 200. Дайте данъчни преференции за новите автомобили. Къде е логиката за нов автомобил Евро 6 да се плаща 10 пъти по висок данък към общината отколкото за 20 годишен варел. Цялостната политика е грешна. Работи се на парче, после се чудите младите защо бягат.
39
0
 
7
 
! Отговори
Имитация на дейност преди 1 година
Фандъкова пак имитира дейност за уж по-чист въздух. Големият замърсител е горенето на гуми, дърва, въглища и какво ли не още. Вторият относително голям замърсител. който сега е 8-10 пъти по-малък от горенето на гуми, дърва, въглища и т.н., са мръсните улици и тротоари в София, от които вятърът и всичко, което се движи вдига прахоляка във въздуха. Колите замърсяват сега около 15 пъти по-малко от неизмитите улици и около 120-150 пъти по-малко от горенето на гуми, дърва, въглища и т.н.
38
1
 
6
 
! Отговори
София преди 1 година
София е превърната от тези които живеем в нея в един гнусен паркинг. През деня колоте се прехвърлят от един на друг тротоар.
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само колите атакуват тези от СО, защо? Защото е лесно да вдигнеш данъци и такси, горивата, за да печелят определени политици. Отоплението е основната причина, с въглища, дърва, ***, пластмаси, дрехи втора употреба, гуми, какво ли не. И София е в долина, няма ли вятър, всичко се трупа в долината. Защо вдигат толкива тока, а парното? Защото пълнят гуши политици, закачени в схемите. Да ги направят нормални, а не непосилни. Но лскомията им е безкрайна. Картофка щеше да бори Топлофикация София, и
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Юрданке, ти ползва ли метрото!?
35
2
 
6
 
! Отговори
Край преди 1 година
карайте /грейте се на кюмбетата - като си идете от асма/емфизем/рак барем ще ви е топло и ще ви откарат. Единствената мярка която реално ще вземе общината ще е да разшири Орландовци до Нови Искър.
34
2
 
18
 
! Отговори
Край преди 1 година
Властта в България не иска да власттва - не иска да забранява, да нарежда и да налага ред и спазване на законите. Властта в България се интересува само от обществените поръчки -кинти. Тук можеш да си паркираш на тротоар, можеш да си туриш бетонен гараж на общинско място и никой няма да те нарита, можеш да си караш "кола" която само в Прищина и Момбай може да е кола. Кметицата не забранява - тя моли гражданите/селяните. Нормалните хора за това бягат. Тука е ЖУНГЛА.
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26

Ако всички тръгнем с кола на работа, какво ще стане? С какво сте по-специални вие, че ще ползвате този лукс, а ние не?
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако нема беднотия, вуэдухът ще е чист....
31
5
 
3
 
! Отговори
11 преди 1 година
Тока трабва да се увеличава още, за да разберат кратуните, че замърсяването от автомобилите е точно 35%.
30
9
 
10
 
! Отговори
Край преди 1 година
Няма сила която да откаже българския бек от "кола" -нов внос, кебапчета от 30 ст. и бира от найлоново шише.
29
1
 
16
 
! Отговори
pipo преди 1 година
Вярват ли си, че някой ще си спре колата, няма да си запали печката или аз ще се кача на градски транспорт с манг@лите и 1.60лв. билет. Цяла София я боли уи@ за препоръките на оня пудел у общината.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фандъкова Оставка
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колите ако не са проблема, ще се окаже, че проблем няма.
26
6
 
17
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Ако ги нямаше колите няма кой и хляб да докара до магазина... А "гнусните дизели и бензини" са продукт от нискокачествените горива в България. То и аз като се наредя на светофара зад автобус мога да се отровя в колата... шофьорите ще ме разберат. Но вместо да се насочим към реалния проблем чисто по български се ядем едни други. Точно на това се надяват и управляващите и вие им го давате. Не колите са проблема в случая.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съветва?! И това ли беше всичко? След толкова месеци шум?! О, не, няма да я бъде тази.
24
1
 
11
 
! Отговори
sasho преди 1 година
Нека още да вдигате цената на тока и тогава пак призовавайте да се топлим на ток???колите на газ трябва да са с намален данък и преференции иначе няма оправия