2 варианта за "Витоша" - нов план или ремонт на сегашния

Паркът трябва да бъде върнат на софиянци, каза Нено Димов
26 яну 2018 13:55,
33
2 варианта за "Витоша" - нов план или ремонт на сегашния
Снимка: архив "Булфото"

Вариантите за плана за управление на Природен парк "Витоша" са два - да се приеме нов план или да се измени съществуващият. Това обясни министърът на околната среда Нено Димов и допълни, че ще се търси най-бързото решение.

"В момента се разглеждат и двата, за да се види кой е максимално бързият начин да се процедира, така че да може да се развие парк "Витоша". Той трябва да бъде върнат на софиянци и това забавяне последните десетилетия е прекалено дълго", коментира екоминистърът.

Още по темата

Димов не каза в какъв срок ще се разреши въпросът, но обясни, че очаква до края на февруари да получи обратна информация от парк "Витоша" и на база на нея да се реши как да се процедира.

Екоминистърът настоя, че протестът за Пирин е политически и няма нищо общо с околната среда.

"Дори хората, които протестират, не са съвсем наясно, говорейки за 48% застрояване. Вие как си представяте, това са 200 кв. км - Пловдив и Варна взети заедно. Става дума за 2%. Ако има някакво развитие, то минава през цялото екологично законодателство", обясни Димов.

"Няма нищо лошо да има протести, тук става дума за партии, които не са влезли в парламента. Нормалният демократичен процес е - печелите избори, сменяте законите и управлявате!", завърши министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Димо преди 6 години
И двата варианти са супер за Витоша и софианци, но все пак ми се струва, че нов план е по-доброто, за да се скъса с всички назадничави и остарели идеи
31
1
 
0
 
! Отговори
AAA преди 6 години
До АнонименA ti zashto pishesh na laptop a ne pishesh knigi kato Aleko?????? Izvinqvam se 4e pisha taka no nqmam kirilica. normalno e da se razvivam vse pak
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв ви е проблемът с Витоша? Планината си е там, отивате, качавате се, слизатате, нещо пречи ли ви? Алеко Константинов да не се е качвал с кола, лифт или рейс до горе, стегнете се.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо само оставка на Нено Димов? Като се знае КОЙ изпраща sms-и оставката на министъра не решава нищо. "Друг/а ще го смени и толкоз, какво тук значи някаква си личност?"
28
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Искам пистиии!От Витоша та до Банкя,и все ГЕРБерасти да се търкалят надолу с главата.
27
1
 
4
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Като лифта ще заеме 2 % , защо разрешението позволява 48 ? На бесилото за държавна измяна спрямо родината!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Димов, и ГЕРБ не са спечелили правото самостоятелно да се разпореждат, защото имат само 1/3 от депутатските места (въпреки преразпределението н негласували, невалидни и т.н.). Това означава, че онези на банките в НС трябва да мислят за бъдещето на тази държава и просперитета на българските граждани. За съжаление те мислят единствено за собствените си джобове, а след тях и потоп. Планината не принадлежи на 1-2000 човека, защото ас казали, че са от Банско, а на всички!
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миниистър Нено Димов е идеален прототип за герой на Алеко Константинов. Алеко ще се обърне три пъти в гроба ако разбере какво му готви тая мaскара за любимата му планина.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софиянци 150 години опазиха Витоша от всякакви хaймaни, но ще успеят ли да я опазят от днешната политическа мафия?
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много е лесно всеки път да се обвниняват някакви партии ...факт е обаче, че всякакви партии само дебнат да има някъде някой протест, за да се присламчат. Ако ще да е за колонизиране на Марс, ако има 5000 човека на площада и те са там.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 22:Колега как ще сме на път? ние от Банско направихме пустиня но продадохме пясъка и остана едно НИЩО.
21
0
 
3
 
! Отговори
за този преди 6 години
министър промяна в плана на парка означава застрояване и ликвидация. Нарочно съсипаха каквото имаше изградено, та после да кажат ето , сега ще ви направим Банско 2 и сме големите инвеститори. Драги софиянци имали ли сте случай скоро да ходите на Банско извън сезона - ето за това ви говоря. Хората от пустинята направиха рай пък ние от рая сме на път да направим пустиня
20
2
 
4
 
! Отговори
Мартин преди 6 години
да приемат което е най-добре и да работят по промените, кво се ослушват. и колко години още да минат, а ние да си стоим с тия стари лифтове все едно сме още във времето на комунизма. от 1989 г. изминаха 19 г.
19
0
 
4
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Няма толкова нагли и безочливи хора. Не мога да повярвам
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цеко Минев е ортак на Бойко Борисов и Дебелян Пеевски в ограбването и съсипването на България. Именно затова последните двама фалираха КТБ, а наляха 1.4 млрд в Банката на Цеко Минев за да я спасят от фалит.
17
0
 
8
 
! Отговори
до Rucifer преди 6 години
Цеко е червен другар-бандит с куха банка. Досущ като Цветан Василев. Ролята му е да пере парите на останалите другари мафиоти и в тази си роля е особено полулярен и всички депутати, министри и прочие го уважават.
16
0
 
6
 
! Отговори
Rucifer преди 6 години
А бе, какъв е тоя цеко минев, че всички му целуват задн*ка?
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"..."Дори хората ... говорейки за 48% застрояване. Вие как си представяте, това са 200 кв. км - Пловдив и Варна взети заедно. Става дума за 2%. Ако има някакво развитие, то минава през цялото екологично законодателство..."------Ето как, поглеждам Слънчев бряг през Гугъл и ... ми стига. Както и фактът, че туристите през лятото надхвърлят населението на Бургас + приходящите. Колкото до ония 2% и законодателство, не знам защо се сещам за едни врътки с дела и последващо изключване от територията
14
0
 
6
 
! Отговори
Димо Ненов преди 6 години
Подавам си оставката, веднага щом ми я поискат и заминавам за... Малдивите, Бермуда или някъде другаде.А вие си пишете тук.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оставка на Нено или оставка на правителството #мутроландия