2 варианта за "Витоша" - нов план или ремонт на сегашния

Паркът трябва да бъде върнат на софиянци, каза Нено Димов
26 яну 2018 13:55,
33
2 варианта за "Витоша" - нов план или ремонт на сегашния
Снимка: архив "Булфото"

Вариантите за плана за управление на Природен парк "Витоша" са два - да се приеме нов план или да се измени съществуващият. Това обясни министърът на околната среда Нено Димов и допълни, че ще се търси най-бързото решение.

"В момента се разглеждат и двата, за да се види кой е максимално бързият начин да се процедира, така че да може да се развие парк "Витоша". Той трябва да бъде върнат на софиянци и това забавяне последните десетилетия е прекалено дълго", коментира екоминистърът.

Още по темата

Димов не каза в какъв срок ще се разреши въпросът, но обясни, че очаква до края на февруари да получи обратна информация от парк "Витоша" и на база на нея да се реши как да се процедира.

Екоминистърът настоя, че протестът за Пирин е политически и няма нищо общо с околната среда.

"Дори хората, които протестират, не са съвсем наясно, говорейки за 48% застрояване. Вие как си представяте, това са 200 кв. км - Пловдив и Варна взети заедно. Става дума за 2%. Ако има някакво развитие, то минава през цялото екологично законодателство", обясни Димов.

"Няма нищо лошо да има протести, тук става дума за партии, които не са влезли в парламента. Нормалният демократичен процес е - печелите избори, сменяте законите и управлявате!", завърши министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
10
 
! Отговори
Витоша ли- забравете преди 6 години
Ще си изсечем горите, ще построим хотели и ще събираме ритащи пияни "туристи" . А софиянци ще ходят по моловете на семеен отдих.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този безскруполен и нагъл тип прави това, което му наредят Суджука и олигарсите около него.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нено не разбрал идеята за демокрацията, точно както е недоразбрал глобалното затопляне. Демокрацията не е сменяй закони и владей, а спазвай закони и гради.
9
0
 
11
 
! Отговори
Ride out преди 6 години
Оставка няма да подаде,защото министрите на дебелата мутра са известни с две неща-некадърност и наглост.Ще си държи постчето, докато някой не го изгони с камъни.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледката към Витоша след 5 години - бразди от писти и хотели между тях. Банско-2 или Слънчака-3
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слугата на Мутрата Борисов и бизнесортака му Цеко Минев, няма ли вече да подава Оставка ?
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Toзи още ли не е подал оставка?
5
1
 
14
 
! Отговори
паркът преди 6 години
да си остане парк, но града трябва да се промени и да направи достъп до парка. Пък този който е решил Витоша да бъде защитен парк трябва да му се издигне паметник от вида на Свети Георги пронизва змея - в ролята на змея - министър Нено Димов - страшилището за българските паркове.
4
0
 
18
 
! Отговори
gfh преди 6 години
Сечи гори, бетонирай природни паркове по планини и морета, и разправяй че протестите са политически. От къде я взеха тая алчност безгранична?
3
2
 
12
 
! Отговори
TRex преди 6 години
Абе Димов...вярно ли си казал,че хората не са виновни за глобалното затопляне?Пак си помисли за цялата човешка намеса,която в един момент ще унищожи планетата Земя и ще ни заличи подобно на динозаврите и изкажи мнение,което приляга на постчето,което не знам как си заел на първо място.Ако причината е в употребата на забранени субстанции....ами спри ги тогава!
2
3
 
9
 
! Отговори
паркът преди 6 години
ако бъде върнат на софиянци, както предлага министърът, завишени нива на прахови частици ще бъдат отчитани и от станцията на Копитото, а луксозното гето Манастирски ливади ще се разпростре чак до Черни връх.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ученик карах ски на алеко и всички лифтове и влекове работеха-А СЕГА е пълна разруха -Витоша ски -ограбиха Витоша и един лев вложение не са направили -само грабят