Ето го зеления билет за лев! Ще го продава и шофьорът

Готови са и карти за преференциално пътуване
26 яну 2018 15:20,
126
Ето го зеления билет за лев! Ще го продава и шофьорът
Снимка: Център за градска мобилност

Центърът за градска мобилност в София показа как ще изглежда зеленият билет, с който в столицата ще се пътува при замърсен въздух.

Той е в зелен цвят и на лицевата му страна е указана цената му от 1 лв. И това, че важи за всички линии. На гърба има надпис: "Въздухът е по-чист, защото използвам градски транспорт днес".

Зеленият билет ще се продава и от шофьорите в градския транспорт.

Още по темата

"Водачите на обществените превозни средства ще продават  "зелен билет" в дните, в които стойностите за замърсяване на въздуха в столицата са завишени", съобщи Центърът за градска мобилност.

Вече са направени и картите за преференциално пътуване из цялата градска мрежа.  Те ще се разпространяват и в Пунктовете за продажба на превозни документи на ЦГМ и "Метрополитен".

Пътуването със "зелен билет"  е извънредна мярка, която цели да стимулира хората да оставят автомобилите си и да използват градския транспорт в дните с висока концентрация на фини прахови частици.

Решението за това беше взето от Столичния общински съвет на 25 януари т.г.

ЦГМ обяви и че има готовност да пусне допълнителни коли по линиите на обществения транспорт в периодите със силно замърсяване на въздуха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До varg мозъчен
60
2
 
4
 
! Отговори
,,,,, преди 6 години
Aко е само на био гориво или електро съм съгласен , но реално има такива талиги ,че не е истина .
59
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При тази грипна епидемия в София, най-добре ще е да спрат масовият обществен транспорт, в който стават 70-80% от заразяванията с грип.
58
0
 
19
 
! Отговори
до 55 преди 6 години
Няма значение каква е колата - общината да си гледа какъв е града. С хаотичните си недомислия вече нито с кола нито с градски транспорт нито с велосипед нито пеша можеш да стигнеш до някъде. Блъскаш се като ***. Запрете се бе хора. Оправете си първо града пък после поправяйте гражданите. Мерките са просто ПР. Не са по ефективни отколкото ако бяха излези със ЗАБРАНА ЗА ДИШАНЕ
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зелен билет 1лв. за всички линии, а метрото 1,60лв.Далавера от всякъде.
56
10
 
5
 
! Отговори
varg преди 6 години
Черврни зелени билети мене не ме бъркат,имам карта на военоинвалид и в цялата страна пътувам безплатно.
55
0
 
15
 
! Отговори
:) преди 6 години
A във връзка с житаните какви ще са мерките, щото те са проблема, това с колите е колкото да искате да вдигнете данъците 2019.
54
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ще се компенсират хората с абонаментни карти?
53
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зеленият билет остава неясен как ще се използва, но още по-неясно остава какво ще направи общината, за да стане въздухът в София по-чист, т.е. какво ще направи за ограничаване на горенето на гуми, найлони, пластмаси, стари дрехи, отработени масла, въглища и дърва, които замърсяват в София.
52
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моят автомобил е, нов с евро 6. И безплатен да го напрваят адския не ми върши работа. В района в който живеем поледните 4-5 години съсипаха и транспорта и улиците и всичко от безразборните строежи. Няма да тръгна да си бутам сутрин децата с раници по 10 кила в трамвая, да ги бутат, да им кашлят, че и да ги обират каго бонус.
51
2
 
22
 
! Отговори
Край преди 6 години
Само дето никой не казва - как транспорт разчетен за 500 хил. пътници в мръсен ден ще поеме 1млн. пътници.Това да ви не е Самоков госпожо.
50
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи тези като мен, които имаха наивността да повярват на Картофелия и да се изръсят с 365 лв за едногодишна карта, отново сме прецакани.
49
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този билет е символа на некадърното Ви управление ... незнаете как да се справите с проблема и решихте с ПР акция ! Пак няма да станеПреди около година точно като се срина ценат ана нефта вие вдигнахе необосновано цените на билетите, стана по евтино да пътуваш с кола, сега обратното !Сигурен съм че нито трафика ще намалее, нито въздуха ще е по чист
48
1
 
7
 
! Отговори
LUCKY преди 6 години
Трябва да се купува апаратче за отчитане на въздуха
47
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като е обсъждано, някой знае ли какви са доводите и как точно са го измислили като правило? Когато е мръсен въздуха - 1лв.Сутринта става фандъчка, отваря прозореца, и ако й мирише = звъни да пуснат на левче.Обаче, бай маугал решава в 12 на обяд че му е студено и пали чергата... след 1-2 часа всичко е тъмна мъгла. Тогава ще има ли левче или ще сме като свинетките - първо вземаме парите, после ще го мислим?
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОлегВсъщност точно така пише, Зелена абонаментна карта; 1 лев; ЕДИН ДЕН; всички линии
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво става за тези, които имат карти, те защо трябва да купуват изобщо такъв зелен билет.
44
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато замърсяването е пет пъти над нормата влиза в сила зеленото билетче. Ако е само два пъти над нормата ще се води, че няма проблем
43
3
 
19
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Ла.нари .. Това трябваше да стане преди 10 години когато колите завладяха столицата. Но у нас винаги е след дъжд качулка.
42
1
 
24
 
! Отговори
И какво? преди 6 години
Имаме ли градски транспорт, който да поеме увеличен поток от пътници? А? Повече и по-начесто автобуси и тролеи? Изнервени, потни и закъснели, а навън минус 10. По чист въздуха няма да стане.