Ето го зеления билет за лев! Ще го продава и шофьорът

Готови са и карти за преференциално пътуване
26 яну 2018 15:20,
126
Ето го зеления билет за лев! Ще го продава и шофьорът
Снимка: Център за градска мобилност

Центърът за градска мобилност в София показа как ще изглежда зеленият билет, с който в столицата ще се пътува при замърсен въздух.

Той е в зелен цвят и на лицевата му страна е указана цената му от 1 лв. И това, че важи за всички линии. На гърба има надпис: "Въздухът е по-чист, защото използвам градски транспорт днес".

Зеленият билет ще се продава и от шофьорите в градския транспорт.

Още по темата

"Водачите на обществените превозни средства ще продават  "зелен билет" в дните, в които стойностите за замърсяване на въздуха в столицата са завишени", съобщи Центърът за градска мобилност.

Вече са направени и картите за преференциално пътуване из цялата градска мрежа.  Те ще се разпространяват и в Пунктовете за продажба на превозни документи на ЦГМ и "Метрополитен".

Пътуването със "зелен билет"  е извънредна мярка, която цели да стимулира хората да оставят автомобилите си и да използват градския транспорт в дните с висока концентрация на фини прахови частици.

Решението за това беше взето от Столичния общински съвет на 25 януари т.г.

ЦГМ обяви и че има готовност да пусне допълнителни коли по линиите на обществения транспорт в периодите със силно замърсяване на въздуха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
вуте преди 5 години
Кой сака намаление пръцка в автобуса и като развали въздухо иска билетче от левче
120
15
 
4
 
! Отговори
Пазарджик преди 6 години
В нашата столица е един от най-чистия въздух в Европа измежду всички столици на континента.Всичко е измама,за пари както е било винаги.
119
3
 
12
 
! Отговори
User преди 6 години
Проблема не е в автомобилите, а в цената на тока!
118
3
 
16
 
! Отговори
цинизъм преди 6 години
Центъра за градска дебилност пуска "зелен" билет за 1лв. на промоция.Т.е на реалната му цена която завишиха най-нахално и неоснователно на 1.60 лв.
117
2
 
4
 
! Отговори
Бай Петър преди 6 години
Вземете първо да се изчистите по-между си и тогава говорете за други мръсни неща!
116
3
 
3
 
! Отговори
зелено преди 6 години
И всичките мечти са ни в зелено зелено за чичко паричко е добре Ина зелено диапазон рекърдс 1999
115
0
 
2
 
! Отговори
Алия преди 6 години
Браво!
114
1
 
13
 
! Отговори
Подобрене преди 6 години
Ехх, то бива да сте жалки ама чак пък толкова..***, тази цена отразява това, което би трябвало да бъде попринцип, а вие сте го нарекли "зелен билет"..Новата емисия - зеленият фенер. Утре се информирам за нивото на замърсяване преди да изляза...
113
1
 
23
 
! Отговори
Ели преди 6 години
А ние с картите ще духаме супата. Плащам 42 лева месечна карта за метро, сина ми 60 лева месечна за цяла градска. Гратисчии ли да ставаме? Аман от недомислени работи.Другия месец ще броя дните с билети по лев и ще си ги приспадна с безплатно возене. Стига вече съм издържала авантаджии, сега и мен да издържат малко.
112
2
 
23
 
! Отговори
Тури му пепел. преди 6 години
Цената на тока, парно и вода станаха непосилни, дори за българите.Не Ви ща зелен билет, пътувам с колело и пеш.Искам нормална цена на ток и парно, градски транспорт на разстояние, ама трябвало да съм социално слаб, демек без жилище и пари за погребение.Щот според стандартите на СО съм богат, ако не съм ром.
111
2
 
26
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Този зелен билет трябва да бъде за постоянно , не само при смог. Това е нормалната цена на билета и софиянци трябва да си го извоюват.
110
1
 
8
 
! Отговори
Тури му пепел преди 6 години
Тези хора ме правят на ***. Транспортът трябва да е безплатен. Автобуси димящи не трябва да има. Само тролеи и трамваи. В топлофицирани е електризирани сгради в С-я да се забрани отопления на дърва - става чрез допитване на домуправители. Имам съсед, който си направи цяла мини абонатна станция и дървата му висят в общите части. Строежи -строг контрол. 3 строежа на Баница, Каниц и Ами БУЕ на 200 метра разстояние. Миене на улици.Забрана на коли на офиси, за тази цел има бизнес сгради с гаражи.
109
1
 
4
 
! Отговори
До бате Валентин преди 6 години
Е и ти пък ся! На шурейката остана една зелена боя от европроекта за Боядисване на водораслите по Северното Черноморие с цел подобряване на съдържанието на калиев диоксид и микрочастици на група ракообразни, и далечна цел - до 1000 години формиране на по-голем от Големия Бариерен Риф до Брисбейн, некъде около Балчик.
108
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какво да роди една тиква и начална учителка?Тоя българин така и не разбра,че образованието , кариерата и морала на един политик са водещи.
107
1
 
9
 
! Отговори
extremist преди 6 години
НЯМА НУЖДА ДА СЕ ПОЛЗВА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ; ФАНДАКОВА ДА ИМ СЛОЖИ НА ЗЕЛЕНИТЕ БИЛЕТИ ОЦЕТ, ОЛИО , СОЛ И ДА ПОЧВА ДА ПРЕЖИВЯ КАТО СЕБЕПОДОБНИТЕ СИ НА ПАСИЩАТА....
106
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или може би контрольорите ще имат устройства в себе си за измерване на замърсяванети за да заят дали да глобяват или не
105
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В кои дни ще се знае кога е много замърсен въздуха и в кой по-малко
104
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драги съграждани, ще ви бъда много благодарен ако засилите печките нощес, че утре трябва да пътувам с метрото, а не ми се дават 3,20. И без т'ва е яко студ последните дни. Всички ви благодарим предварително! Който не иска да го диша, да не мрънка, ей я къде е Витоша. Давате левче, натъпквате се заедно със 100 пенсионера в автобусчето и сте там за има-няма час.
103
0
 
4
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Защо журналята сте толкова смотани? Наистина ли не се сещате какво се чудят хората? Аз мога да ви кажа, но ще трябва да ми платите.
102
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мръсният въздух не е в Центъра, а в кварталите със спец отопление - гуми, дрехи втора ръка, шперплат, стиропор.....