Официално: Ваканцията в София до 7 февруари

Решението е на Регионалният инспекторат на образованието
26 яну 2018 16:37, Красимир Ангелов
12
Официално: Ваканцията в София до 7 февруари
Снимка: Reuters

Учениците в София ще бъдат във ваканция от понеделник до 7 февруари, става ясно от заповед на началника на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева до директорите на училищата в София.

Още по темата
Във връзка с обявената от Столичната регионална здравна инспекция грипна епидемия в област София-град се спират учебните занятия в 29 януари до 2 февруари.

В заповедта се съобщава, че се запазва графикът за организиране на състезания и олимпиади.

Запазва се и графикът на междусрочната ваканция за учениците, която е до 6 февруари, включително. Така учениците в София трябва да са на училище на 7 февруари, сряда, когато започва и вторият учебен срок.

Така на практика учениците в София ще почиват цели 11 дни, считано от утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Led преди 6 години
Zaplatite im sprete. Nali si imat zastrahovki.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НеродителТрагедията се състои в това, че през 21-и век все още има хора, които не могат да разберат тревогите на коментаторите, които са писали преди теб.Теб няма смисъл да те коментираме, ясен си. Дано имаш попечител, за твое добро е.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в Пловдив чакат да умрем
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само не знам работещите родители на първолаци как хем да ходим на работа, хем да стоим в къщи с детето... нямам пари за гледачка, нямам баби и дядовци... никой не мисли за изтормозения родител, правят ни на маймуни, записах си детето в съседния квартал, защото в близките училища не го взеха, 2-ра немска не приема деца на бедняци, нищо че се ползват като държавно училище от нашите данъци...
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в училището на сина ми вчера половината клас ги върнали да си ходят, защото били болни, сина ми нямаше температура, както ми казаха, когато ми се оадиха на работа, да ходя да си го взема, и всичко това, за да си осигури ваканция персонала на училището, казаха ми изрично, днес да не го водя, но на него нищо му няма... и го заведох, може и да има болни, но определено в неговия клас истински болен не видях
7
3
 
7
 
! Отговори
Lina преди 6 години
15.00 ч. Bulgaria mall тълпи тинейджъри нападат магазините,тичайки. Каква ваканция,те няма да се приберат у дома. Всички го знаем, на финала ,на 7 . 02. болни ще има,че и повече. А на ввъпроса - в къщи ли да си стоят, няма да отговарям,тъй като сте си оставили децата да ги. възпитава мола,така е най- удобно. За четене у дома няма и да споменавам,не е модерно. .
6
6
 
1
 
! Отговори
Неродител преди 6 години
Да се налагат глоби за ходене в мола е безумие. А по-голяма тъпотия от това, че някой чака грипа да се развие, за да се купуват лекарствата не бях чувал. Нали, ако няма болни няма да има епидемия и няма нужда да ги пускат ваканция.Трагедията е, че имате право да гласувате.
5
6
 
10
 
! Отговори
Нула преди 6 години
Сега децата ще плъзнат по МОЛовете - така че ефект от тази мярка - нулев.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много рано се сетихте бе! В моя квартал 5 училища пламнаха от този грип още в началото на януари. Добре че мойто дете го спрях от училище преди да се е разболяло. Съучениците му всички са с над 39 градуся температура защото до последно дишаха един и същи въздух в класните стаи. Тези мерки се взимат превантивно драги селянчета управници не се чака да пламне епидемията. Ама нали играете с мутренските аптеки чакате всички да се заразят за да може мутретата да си напълнят гушките. Вашта *** ***
3
8
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
Ако искате напараво в конц лагери да стоят децата, че да не се заразят. По същата логика може даже въобще да не се пускат деца по молове и дискотеки, защото ще се заразят. Все пак болни си има и извън грипните епидемии.Чак и глоби, вие сте откачили ...
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То хубаво, ама да им забранят да влизат в молове, кафенета и кина. Ваканцията е да стоят в къщи , за да не се заразят! Или ако може да отидат на планина! Но не и да се мотат из моловете!
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юруш по молове, сладкарници и дискотеки!Правилно предложи някой вчера или онзи ден, да се контролират местата, където деца и тийнове обичат да си пилеят времето. Там е най-лесно човек да се зарази или, ако е болен, да зарази поне още 20-30 други хлапета. Чрез медиите да бъдат предупредени родителите, че ще има големи глоби, ако децата им бъдат намерени на такива места по време на епидемия.