Пак смърт на пътя: Бус уби пешеходец в София

Трагедията е станала на бул. "Сливница" и бул. "Опълченска"
26 яну 2018 16:08,
55
Пак смърт на пътя: Бус уби пешеходец в София
Снимка: Facebook

Поредна трагедия на пътя.

Микробус блъсна и уби на място пешеходец в София. Инцидентът е станал на кръстовището на булевардите "Сливница" и "Опълченска", съобщи БНТ.

На място се извършва оглед от полицията.

Шофьорът на микробуса все още е на мястото и полицията го разпитва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
11
 
! Отговори
До гого преди 6 години
Я вземи се ограмоти малко. Прочети Законът за движение по пътищата и Правилникът за прилагането му, защото очевидно не ги знаеш. Тези неща, които ги пишеш за пешеходните пътеки, бяха донякъде верни по Закона от преди 30 години. От тогава много неща се промениха. От незнание на законът ще влезеш в затвора и ще ти тежи някой на съвестта. Най-добре си качи книжката на трупчета, докато научиш правилата.
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе, има работеш светофар. Точка. Пешеходната пътека не вАжи, в случая.
29
1
 
12
 
! Отговори
Жо преди 6 години
До гого 24ТАКА БЕШЕ по стария правилник. Сега всички видове пешеходни пътеки дават предимство на пешеходеца
28
2
 
11
 
! Отговори
Пешеходна пътека преди 6 години
Тъй като номер 24 гого най-нагло лъже, ще цитирам какво пише в Законът за движение по пътищата*Преходни и заключителни разпоредби54. "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.*В самият закон се използва само терминът пешеходна пътека, а не отделният подвид, например зебра.
27
2
 
17
 
! Отговори
Младш шофьор преди 6 години
До гого. Я да видим кой не познава правилника. "Пешеходната пътека е продължение на тротоара и на нея пешеходецът има пълно право" цитирам по памет. Никъде не пише какъв е вида на пешеходната пътека, даже не е задължително да има маркировка ! Когато има светофар разбира се пешеходецът трябва да изчака зелена светлина. До Коментатора. Вие с гого явно сте ходили в едно автошколо. Едно от най-важните правила е, че шофьора трябва да пази живота на пешеходеца !!!
26
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eto tova e nasilieto v bg ubiistva na patja tel ismami mutri dalaveradjii ne turskata konvenzia kato necstigat parite horata se karat i bijat v bg oarite stigat na deputati 4algadjiiki ministri mutresi mutri na normalnite balgari parite ne stigat bg e nai bednata s nai skapi koli oravitelstvo i skapi deputati
25
6
 
3
 
! Отговори
гого преди 6 години
.....На пешеходна пътека пешеходецът може да лази по нея....,........ще лази ама ако е тип зебра, иначе буса ще лази по него ....четете ги тез ЗДП и правилник към него...
24
2
 
8
 
! Отговори
До 24 гого преди 6 години
Ако имаш книжка, тичай в КАТ да я върнеш и не се качвай в автомобил, поне докато не научиш какво е пешеходна пътека и какви са предимствата на пешеходеца на нея.Нищо вярно няма в това, което си написал и си мислиш.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кръстовището на Сливница и Опълченска е изцяло регулирано от светофари, т.е. там няма пешеходни пътеки. В такъв случай възможностите са 2: или единият или другият е преминал на червно. Аз лично независимо дали шофирам или съм пешеходец не разчитам на това дали съм с предимство. Белите стават твърде бързо!
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 23Ако му свети зелено, може и да лази. Но, ако е червено, пешеходната пътека не му дава никакво предимство.
21
7
 
8
 
! Отговори
гого преди 6 години
a като толкова ревете за предимство на пешеходна пътека, да ви е ясно че те биват два вида. Първата тип зебра дава това предимство на пешеходеца, другата с прекъсната линия просто указва на пешехидеца къде може да пресича платното без да има предимство пред автомобиките, единствено в случай когато авт е завиващ при десен завой на кръстовище. Дори там тя може и да не е маркирана като пътека. Това че пеш. си мисли че е с безусловно предимство на пеш. пътека си е вече негов проблем
20
1
 
16
 
! Отговори
до Коментатора преди 6 години
В нормалните държави, ако не спреш на пешеходна пътека, ще даваш цялата си заплата за глоби...Но това е в нормалните държави...в България газят хоратя по пешеходни пътеки!А знаци има...кой да ги гледа обаче!
19
22
 
8
 
! Отговори
Коментатора преди 6 години
А може ли цялата система да работи за безотговорността на пешеходеца на цар пешеходеца? Той е участника в движението който е най- подвижен, най- малко инертен и други най, но си мисли, че пешеходната пътека трябва да му осигурява безусловно предимство и той дори с цената на живота си да си го ползва. Скъпи пешеходци автомобилите са по- мощни, по-здрави и по-малко подвижни от вас, съобразени се с този факт и ще има по-малко прегазени.
18
0
 
46
 
! Отговори
Гунчо преди 6 години
Този човек тази сутрин,е излязъл ,от дома си,също като нас,но за съжаление не се е прибрал.Бог да го прости и да даде сили на близките му!
17
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изчакваш да стане зелено и щом тръгнеш да пресичаш отляво изскача на завоя някой на скорост, свирят гуми, върти се. А светофарите кога ще ги направят да пропускат пешеходците без да се налага натискане на копче и изчакване на следващия сигнал?
16
9
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
До Фандакатаходи си на село, там не е мръсен въздуха, с е л я н и н о!
15
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТ се крият по храстите, за да глобяват шофьорите за изгорели крушки, непоставени колани на задната седалка или за стикер на пожарогасителя - все пак 100 милиона трябва да се избият с глоби от населението, неслучайно има такива акции по пътищата, но там където трябва да бъдат, естествено ги няма...там където има концентрции на ПТП-та, на възлови места в градовете, около пешеходни пътеки...там няма глоби...
14
0
 
19
 
! Отговори
Гостенин преди 6 години
Кой е бил на зелен светофар?
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ламбите светеха ли?
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия бусове все бързат за някъде, за на лайката си...особено има едни Rapido..Кога ли ще му начупя кофата на някой от тия ла й нарчета!