Заради грипа: Ваканции 2 в 1 в София – чак до 7 февруари

Почивката заради епидемията и междусрочната се сливат
26 яну 2018 12:20,
21
Заради грипа: Ваканции 2 в 1 в София – чак до 7 февруари
Снимка: Reuters

Заради грипната епидемия учениците в София няма да учат до 7 февруари. Грипната ваканция, която препоръча Здравната инспекция в столицата по-рано днес, най-вероятно ще се слее с междусрочната и така училищата ще останат затворени за цели десет дни.

Учениците ще се върнат в клас на 7 февруари, съобщи БНТ.

Според указанията на МОН междусрочната ваканция трябваше да е от 2 до 7 февруари.

Още по темата

Както Dnes.bg вече писа РЗИ в столицата издаде указание до МОН следващата седмица да е неучебна във всички училища в София – от 29 януари до 2 февруари. Причината – грипната епидемия, която се обявява в столицата от утре.

Със заповедта на директора на Здравната инспекция в София заради грипа се ограничават провеждането на профилактичните и планови действия в лечебните заведения, детските и женските консултации, ваксинациите и свижданията в болниците.

Вчера директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) Тодор Кантарджиев съобщи, че през първата седмица на годината в страната е имало 40 хиляди болни, втората седмица 100 хиляди, а сега са 139 хиляди.

Той даде пример с ранната грипна ваканция в Пeрник, която е дала ефект и тази седмица спада броят на заболелите.

Експертът обясни, че в момента доминира грип Б, който засяга много децата и дава усложнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До лаборанта защо тогава не разпуснат детските градини, питам аз? Който е болен да си боледува. А работещите какво ще ги правят тия здравите деца, или и ние да си вадим фиктивни болнични за да си ги гледаме в къщи. Нека децата си ходят на училище, но с по-лека програма - повече индивидуална работа например, - докато има още много болни, за да не изпускат и те материал.
19
1
 
0
 
! Отговори
Стига сте се дърляли преди 6 години
"нагоре" чиновниците се кефят. Те и с това ни държат в шах да нямаме претенции. Мислете за после, за напрежението "да се приключи успешно първия срок", натиск, тичане по коридори и стаи, искания за шестици, бумащина, нерви, и веднага - усмивки за началото на втория! Заради цялата неразбория МОН трябва да се закрие в този си вид, както и да се спре уродливия делегиран бюджет, заради който наблъскаха куцо и сакато на килограм само и само да носи пари. И без "шапки"-дубльори /руо-тата/! Чак тогава
18
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До До 9-АзМного .... същество си.
17
9
 
1
 
! Отговори
Гилдия Балтиева преди 6 години
И сега какво? А предстои оформяне на срочни оценки, срочни съвети за приключване, размествания и замествания....Пълен хаос! А бонзите в канцелариите са невъзмутими и пак ще има "спуснати нареждания" после да се преструктурира материалът, т.е. да се галопира и прескача, плюс тук-там да се отработва поне някоя събота. Винаги го правят. Защото така разбират реформата и европейското образование, т.е. никак. Бедни ми Македонски, защо не.....? Нататък го знаете.
16
9
 
1
 
! Отговори
А сега де! А сакън! преди 6 години
Баси, свинчетата ще наводнят София по улици, молове и заведения. Къв грип, тия са направо за контейнерите.
15
3
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Ти си 6 без 10... И моето дете е болно склерите му станаха розови от вируса, 3 дни не можа да свали температурата, дори с температуросвалящи не падаше под 37,5. Пи тамифлу и то пребори вируса, а аз вече 30 години не бях вдигала температура, този път и мен ме удари, да не ви се случва.
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на другите места по цели класове липсват ама не обявяват
13
4
 
7
 
! Отговори
До 9-Аз преди 6 години
Наистина явно си хлапак.Как едно осем годишно тежко болно дете ще се вее по заведения бе мушморок.И как се пази брат му да не се разболее.Явно че главата ти служи само за подстригване.Вътре май....кънти............????? Тоя интернет ви изпи мозъците бе.Нямате представа за реалният живот.
12
2
 
8
 
! Отговори
лаборант преди 6 години
Болниците в София буквално са залети от болни с грипни симптоми. Още от началото на миналата седмица чувствително се увеличи броят на малките деца 2-7 години и то с усложнения. Колеги също не ги подмина. Вместо да се плюете, първо се замислете как топлият декмври и начало на януари доведе до толкова тежко положение от години насам. Статистиката не е пълна и дори е занижена вртоятно с няколко хиляди, поради невъзможност да се отчетат всички заболели.
11
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До Дементор *** АзСмотаняк
10
6
 
5
 
! Отговори
Дементор джендър Аз преди 6 години
Явно мозъка ти е в ануса. И мислиш с него47
9
12
 
8
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До До АзХлапак ще казваш на детето си, но и то сигурно е от тези дето симулира грип, за да ги пуснат във ваканция и да си веят задниците по почивки и заведения
8
6
 
19
 
! Отговори
До АЗ преди 6 години
Ей,хлапак.Затвори си човката.Като станеш родител ще разбереш що е то болни деца.Аман от професори по всичко .Не може гащите да си върже,за държавата обяснява.
7
8
 
13
 
! Отговори
ПОТЪРПЕВШ ОТ ГРИПА преди 6 години
ПЪЛНА ГЛУПОСТ,АКО ДЪРЖАВАТА ЧАКА НА ГРИПА ДА СПЕСТИ ПАРИ ЗА 5 ДНИ ОТОПЛЕНИЕ В УЧИЛИЩАТА ТО ТОГАВА ЗНАЧИ ДЪРЖАВА -НЯМА .АЗ ПЪК ИСКАМ ДЕТЕТО МИ ДА НЕ СЕ БЕШЕ РАЗБОЛЯЛО СНОЩИ И ДНЕС ДА СЕ ЧУДЯ КАК ДА СЕ СПРАВЯ С ТЕЖКОТО МУ ЗДРАВОСЛОВНО СЪСТОЯНИЕ, защото не го спрях от училище!!!
6
24
 
8
 
! Отговори
Аз преди 6 години
В другите градове дават по 2, 3 дена, но за софиянци цели 11 да си ходят нагоре, надолу. Да не мислите, че са толкова болните. Малко да кихне и хайде грип. Сега пак ще тръгнат по почивки и ще има задръстване на изходите.
5
27
 
8
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Абсолютна нагласистика на броя на болните - просто държавата няма пари за отопление на училищата и ,............хоп........ грипна ваканция!Като сметнеш колко дни в годината учителите ходят на работа, заплатите им са дори твърде големи, а да не говорим за качеството на продукцията им!
4
8
 
2
 
! Отговори
Някой преди 6 години
За детските градини важи ли?
3
3
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
До Анонименпрез първата седмица на годината в страната е имало 40 хиляди болни, втората седмица 100 хиляди, а сега са 139 хиляди.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен139 000 хиляди за София !
1
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
139 хил. болни на 6 000 000 ? Съгласно тази статистика ли е обявената грипна ваканция?