Фандъкова на работа с автобус – за по-чист въздух

След призива й: 5 хил. души повече пътували с метрото за ден
Обновена: 27 яну 2018 10:14 | 27 яну 2018 10:06, Елка Василева
159
Фандъкова на работа с автобус – за по-чист въздух
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, Булфото

Не казвам, че е само резултат от призива ни, но във вчерашния ден имаме около 4-5 хил. души повече, пътували в метрото в сравнение с предходния ден. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по Нова тв.

„Това са данни на база на продадени повече билети. Дори тези числа показват, че хората имат съзнание и отношение към това, че ако повече от нас слязат от автомобилите си в тези дни с превишение на фини прахови частици, може би лично ще допринесем за това градът ни да стане по-чист“, посочи тя.

„Дойдох на работа с автобус 76. Нямам метро в кв. „Манастирски ливади“, където живея. Засякох 40 мин. от излизането от вкъщи до Орлов мост“, каза Фандъкова.

Преди дни тя призова столичани за използват градския транспорт, а не личните си автомобили като мярка за борба срещу замърсяването на въздуха.

Още по темата

Кметът обясни, че вчера най-голямо замърсяване е имало в в кв. „Хиподрума“, днес - в „Младост“. През нощта е имало пикова стойност, в момента също е доста.

В този сезон най-сериозният замърсител е битовото отопление и това се вижда по върховите стойности, каза Фандъкова и припомни, че по празниците, когато трафикът беше изключително облекчен, през нощта доста често е имало най-високите дейности.

„Със „зеления билет“ усилието ни е да подкрепим хората, които по финансови причини не биха се качили на градския транспорт. Същото се отнася и до възможността за паркиране в крайните зони на входно-изходните артерии в буферните паркинги, хората да оставят автомобилите си, ако идват от по-крайни квартали, и да се качат на градския транспорт“, посочи кметът и допълни, че има готовност за пускане на повече автобуси, трамваи и тролейбуси, за да се компенсира ефектът от „зеления билет“, каза столичният кмет.

Фандъкова обясни, че се правят и засилени проверки за прекъсване на пътя на отпадъчните материали от контейнерите, от пунктовете за вторични суровини или автосервизите до домовете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
24
 
! Отговори
qwer преди 6 години
Колко дни ще пътува с градският транспорт тази сл'уга на пожарникарят, възможно ли е всеки ден пътуването и да е такова ? Много западни политици ходят на работа с велосипеди, но всеки ден, а не само един ден като показност ! Въздухът над България не е замърсен от автомобилният транспорт в държавата, а от безхаберната и крадлива политика водена от престъпниците създадени и създаващи се във все още живата БКП, представена в момента от ГЕРБ,БСП,ДПС, Обединени патриоти, Воля и т.н. Жалък народ !
126
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селяните са тези, които продължават да ходят на работа с кола.
125
0
 
16
 
! Отговори
х преди 6 години
До Анонименпроблема на София не са колите, а селя_ните !застроихте градинките между блокожете, сега София прилича на Мексиканско или Индийско гетоскоро ще карате и тротонетки по улиците - точно като в Индия а за елекрическите ажтобуси не се коси - източно германското бабе за това беше в България - 50-60 електрически автобуса, 650 000 Евро всеки за да сам точенИ заем ще ви дадат да си ги купите и към външния дулг ще ви ги прибавят ... пулно обслужване ще получите от хубавата Европа .....
124
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дано да ни набутат 50-60 електрически автобуса. 50 x 200 = 10000 коли по-малко в София. Никак не е зле!
123
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демагогия,популизъм,лицемерие-три в едно!!!
122
0
 
16
 
! Отговори
h преди 6 години
*** народе,тази "кампания" за по-чист въздух, ще завърши с това че ще ви набутат 50-60 Германски електрически автобуса 600 000 Евро всекитези автобуси шенгенските ни "приятели" се опитват да ги набутат на Боко от 2-3 години гледаъте сега да не ви ги набутатВъздуха в София е мръсен от това че София е построена на орвратително място - още Алеко говори за Софийските "мъгли"
121
6
 
2
 
! Отговори
Корнази преди 6 години
Сакате да гласите гяволу у въздуха с тея коли , ама че си платите
120
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи очевидно е по евтино с коли,да не говорим за поне малкия личен комфорт няма да те ръгат и да чакаш 1час
119
0
 
11
 
! Отговори
Селтак преди 6 години
Я си живея то кра време у село и си горим ***, *** сега казаха че е квартал на София и много съм замърсявал. Я не съм викал София да идва у село та си горим кюмюро и ми не пука. Нека фандъкова да ми пусне парно като сме сСофия вече и нема да горим ***.
118
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата работа е, че свидния лилав електорат на ГЕРБ в Люлин и Красна Поляна горят гуми на поразия.Но те са със специални права, нали идат избори.
117
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Суджука и Ушев Цецо Крадецо кога ще ги видим с метрото?!Или те като дърти мутри ще се возят в скъпи джипове.Между другото, Суджука няма лиу да се извини за скандала с джипките на Горското, от където го свалиха?То бива да си *** наглец, ама чак толкова....Борисов счупи нагломера.
116
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази гад изглежда и се държи много апатично за човек на нейния пост и с проблем за решаване като този в момента. Тъпa, бездарна, незаинтересована от нищо, склерозирала лелка. Ако продължава така, скоро ще я линчуват.
115
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карай си колата европ 5 извън София, в града не остана за движение
114
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фъндъка като пусне в метрото една върла пръдня с дъх на чесън и люти чушки ще ви питам....
113
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера въздухът не беше просто замърсен, а отровен! Въпреки, че дишах през плъен шал за десетина минути ме заболяха гърлото и носа, лигавиците бяха силно раздразнени, това далеч не е замърсяване от автомобили. Да си кажат какво се случва в София!
112
1
 
24
 
! Отговори
Въпроси преди 6 години
Защо нищо за махалите? Защо нищо за качеството на горивата и цените? Защо нищо за картела и кой вдига цените спекулативно? Кой накара населението за 15 години да търси дизел, а днес се отрича? Защо не се подобри инфраструктурата и изградят паркинги? Защо спря миенето на улиците? Защо се увеличи билета, кой е в основата на тази глупост? Защо се изградиха безумни велоалеи които дозадръстиха града? Защо цените на газа и тока скачат толкова? Кой стои зад това? Лакомията и алчността на гробарите.
111
1
 
26
 
! Отговори
цинизъм преди 6 години
зеления билетот 1 лв.е всъщност реалната цена която сега ни я пробутват като промоция само при мръсен въздух.
110
2
 
11
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Фандъчка да призове и тиквонийй , цецоний, кУрнелина и подобните там съчества също да пъуват с градският транспорт. Все пак пример трябва да се дава.
109
1
 
4
 
! Отговори
До 87 преди 6 години
Ще забраниш на моята да се движи богаташче, твоята ще гори всяка седмица. Ако имаш пари да си купуваш всяка седмица, продължавай да пишеш глупости.
108
1
 
13
 
! Отговори
пускам фандък преди 6 години
Тази няма сурат за кмет на столица.... знаех, че *** са защитено малцинство, АМА ЧАК ПЪК ТОЛКОВА!!!!! Колите били виновни, после ще забранят тютюнопушенето, само да видят някой да пуши - СОЛЕНА ГЛОБА!!! И ако това също не помогне, значи издишаният въглероден двуокис е причината, да забранят дишането, само да видят някой да диша - СОЛЕНА ГЛОБА И НЯКОЛКО ДЕНА В АРЕСТА!!!