Фандъкова на работа с автобус – за по-чист въздух

След призива й: 5 хил. души повече пътували с метрото за ден
Обновена: 27 яну 2018 10:14 | 27 яну 2018 10:06, Елка Василева
159
Фандъкова на работа с автобус – за по-чист въздух
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, Булфото

Не казвам, че е само резултат от призива ни, но във вчерашния ден имаме около 4-5 хил. души повече, пътували в метрото в сравнение с предходния ден. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по Нова тв.

„Това са данни на база на продадени повече билети. Дори тези числа показват, че хората имат съзнание и отношение към това, че ако повече от нас слязат от автомобилите си в тези дни с превишение на фини прахови частици, може би лично ще допринесем за това градът ни да стане по-чист“, посочи тя.

„Дойдох на работа с автобус 76. Нямам метро в кв. „Манастирски ливади“, където живея. Засякох 40 мин. от излизането от вкъщи до Орлов мост“, каза Фандъкова.

Преди дни тя призова столичани за използват градския транспорт, а не личните си автомобили като мярка за борба срещу замърсяването на въздуха.

Още по темата

Кметът обясни, че вчера най-голямо замърсяване е имало в в кв. „Хиподрума“, днес - в „Младост“. През нощта е имало пикова стойност, в момента също е доста.

В този сезон най-сериозният замърсител е битовото отопление и това се вижда по върховите стойности, каза Фандъкова и припомни, че по празниците, когато трафикът беше изключително облекчен, през нощта доста често е имало най-високите дейности.

„Със „зеления билет“ усилието ни е да подкрепим хората, които по финансови причини не биха се качили на градския транспорт. Същото се отнася и до възможността за паркиране в крайните зони на входно-изходните артерии в буферните паркинги, хората да оставят автомобилите си, ако идват от по-крайни квартали, и да се качат на градския транспорт“, посочи кметът и допълни, че има готовност за пускане на повече автобуси, трамваи и тролейбуси, за да се компенсира ефектът от „зеления билет“, каза столичният кмет.

Фандъкова обясни, че се правят и засилени проверки за прекъсване на пътя на отпадъчните материали от контейнерите, от пунктовете за вторични суровини или автосервизите до домовете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
18
 
! Отговори
За това ти плащат преди 6 години
от партия ДЕРБ и *** паша от село Банкя, да казваш на софиянци колко добре живеят.
66
0
 
14
 
! Отговори
Край преди 6 години
На госпожата и е ясно че с молби и популизъм няма нищо да стане ама не смее да НАЛОЖИ нищо за решаването на проблема. Страх я е че после няма да я изберат и няма да е кметица - пък то хубаво - бюджет голям пари от Ес също. Как да остави на друг да ги харчи.
65
1
 
19
 
! Отговори
Странно преди 6 години
Нещо не ми е ясно "...През нощта е имало пикова стойност..." пак ли колите са виновни? Да сложим денонощна зона в цяла София освен, по 5лв/час, даже по 10...
64
4
 
8
 
! Отговори
Узуна преди 6 години
Браво, трябва примера на Данчето да го последват всички дебелогъзи търтеи в МС и НС и тази паразитна структура НСО да се закрие.
63
1
 
13
 
! Отговори
Ахаха преди 6 години
Ако те оставим ти ще обясниш колко по- и най-прекрасно е да живееш с 200 лева. Личен пример с камери снимки репортажи не се дава, госпожо.
62
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ежедневният ми маршрут на движение е такъв, че не ми се налага да ползавам какъвто и да е транспорт.Вървя пеша.Наложи ми се есента да ползвам метрото от НДК до летището.Пътувах като натъпкана копърка в консервна кутия.Дискомфорт.На връщане си взех такси.Съжалявам хората които пътуват така в час пик завряни като къртици под земята.
61
2
 
12
 
! Отговори
Край преди 6 години
Няма файда Йорданке ти да се возиш в автобус, няма файда даже и се стискаш и даже и да забраниш в стола на общината да сервират боб. Въздуха от това по-чист няма да стане. Трябва да имаш ВОЛЯ да вземаш решения и да ги НАЛАГАШ на софянци за да се оправи проблема. Забранявай твърдото гориво -спирай от движение колите без катализатори а в много мръсни дни /като снощи/ направо забранявай дизелите и колите с по-ниско от евро 4 да се движат. Други варианти няма.
60
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зад усмивката на тази привидно скромна женица се крият милиони откраднати от нея и *** Паша от село Банкя. Удрят само транспорта а проблема са шведските махали, кварталите без парно, където се горят въглища и дърва. За махалите не говоря, там се гори каквото се намери. Но за газифициране нищо, за намаляване цените на парно и тока, нищо!! А за положението на София, че е в долина и без вятър си става смог. Но тази смотанячка не смее да влезе в махалите, там бият, а после няма да и гласуват.
59
1
 
16
 
! Отговори
дд преди 6 години
Като увеличиха цената на билета казаха че е временно. Чакало се внедряването на супер модерна система за таксуване. Нещо заглъхна това, сега на мода е зелен билет. Не че това ще помогне много срещу отровния въздух. СО като цяло е въздух работа.
58
1
 
16
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
Така и баба знае. Някой й носи чантите, качила се за няколко спирки, няма шапка, шал, ръкавици, никой не я бута и блъска (за всеки случай я придружават) - и седнала да ме лъже. Ама така е, като гласуваме като овце, те си повярваха.
57
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Усмихнатото лице на корупцията .Гарантирано от ГЕБП -*** !
56
0
 
25
 
! Отговори
пл преди 6 години
Аман с тая мантра за градския транспорт. То и без общината да казва по основните линии е претъпкано. В метрото сутрин не може да се влезе. Трамваят по бул. България е абсолютен фраш. Общината ако иска да оптимизира трафика, да престане да издава разрешителни за стоеж на офис сгради по Цариградско, че скоро ще трябва да се прави втори етаж на булеварда. В Младост 4 е същата работа.
55
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова, кой увеличи цените на билетите за ГТ, кой направи цените на парното недостижими за хората. Отговори си сама на въпроса КОЙ е виновен за замърсяването на въздуха в София. Само не вини хората че искат да се стоплят по някакъв начин.
54
1
 
27
 
! Отговори
Дядо ви преди 6 години
Тези с лъскавите коли я направиха кмет на София, също и глупаците с голите ***, които им подражават. София е един объркан град и с тази политика, която се води все повече ще затъва в блатото.
53
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-чист въздух с дизелов автобус. Но всичко е точно.
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нещо за 45 000 ,дето ги гушва всеки месец от фирмите на убитият бизнесмен от Търново ,приятелят на Греб и на Ц.Ц.
51
2
 
26
 
! Отговори
пироман преди 6 години
Лицемерие и демагогия по самоковски!
50
2
 
44
 
! Отговори
Фандък Парцалев преди 6 години
Айде, айде! Не на нас тия! Много за *** го вземат българския народ, но той си е умен и паметлив. Лошото е, че е свикнал да търпи. Първо вдигаш цената на билетите с 60 процента и стимулираш ползването на лични автомобили, а после с едно показно отиване на работа с автобус даваш "личен пример" за обратното. Голяма лицемерка си, Фандъчке!
49
2
 
24
 
! Отговори
Random name преди 6 години
Как може някой да им се връзва на глупостите които изливат тия ГЕРБери? Мислете логично и сами ще стигнете до извода защо въздухът от година на година става все по-мръсен и по-мръсен. Като повишават цените на всичко ток, вода, парно средностатистическите "Иванчо и Марийка" не с дърва и въглища, а с пластмаса и гуми ще се отопляват.ГЕРБавите като искат чист въздух да направят цените стотинки.
48
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберска крадлива о ф ца!