Фандъкова на работа с автобус – за по-чист въздух

След призива й: 5 хил. души повече пътували с метрото за ден
Обновена: 27 яну 2018 10:14 | 27 яну 2018 10:06, Елка Василева
159
Фандъкова на работа с автобус – за по-чист въздух
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, Булфото

Не казвам, че е само резултат от призива ни, но във вчерашния ден имаме около 4-5 хил. души повече, пътували в метрото в сравнение с предходния ден. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по Нова тв.

„Това са данни на база на продадени повече билети. Дори тези числа показват, че хората имат съзнание и отношение към това, че ако повече от нас слязат от автомобилите си в тези дни с превишение на фини прахови частици, може би лично ще допринесем за това градът ни да стане по-чист“, посочи тя.

„Дойдох на работа с автобус 76. Нямам метро в кв. „Манастирски ливади“, където живея. Засякох 40 мин. от излизането от вкъщи до Орлов мост“, каза Фандъкова.

Преди дни тя призова столичани за използват градския транспорт, а не личните си автомобили като мярка за борба срещу замърсяването на въздуха.

Още по темата

Кметът обясни, че вчера най-голямо замърсяване е имало в в кв. „Хиподрума“, днес - в „Младост“. През нощта е имало пикова стойност, в момента също е доста.

В този сезон най-сериозният замърсител е битовото отопление и това се вижда по върховите стойности, каза Фандъкова и припомни, че по празниците, когато трафикът беше изключително облекчен, през нощта доста често е имало най-високите дейности.

„Със „зеления билет“ усилието ни е да подкрепим хората, които по финансови причини не биха се качили на градския транспорт. Същото се отнася и до възможността за паркиране в крайните зони на входно-изходните артерии в буферните паркинги, хората да оставят автомобилите си, ако идват от по-крайни квартали, и да се качат на градския транспорт“, посочи кметът и допълни, че има готовност за пускане на повече автобуси, трамваи и тролейбуси, за да се компенсира ефектът от „зеления билет“, каза столичният кмет.

Фандъкова обясни, че се правят и засилени проверки за прекъсване на пътя на отпадъчните материали от контейнерите, от пунктовете за вторични суровини или автосервизите до домовете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
0
 
! Отговори
extremist преди 6 години
КАКВА СКРОМНОСТ , КАКВО НЕЩО......ДАНЧО СКРОМНОТО ПОЧВАМ ДА И ВИКАМ; ТА ДАНЧО ЩО НЕ ВЗЕМЕШ ДА ОПРАВИШ ЦЕНИТЕ НА БИЛЕТИТЕ И ДА СПРЕШ ЗАСТОЯВАНЕТО ВМЕСТО ДА СЕ ПРАИШ НА СКРОМЕН
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Белчин баня е
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това в автобуса от Ихтиман или Самоков ли е? Не си спомням точно от къде беше учителката по руски, ама май беше от едно от двете градчета...
144
0
 
7
 
! Отговори
Кирил преди 6 години
: D Цирк!! Само молебен за вятър приемам като работеща мярка!
143
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази не се ли нагуши .
142
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"демокрацията отне поминъка на хората в провинцията"Аз пък бях останал с впечатлението, че социализмът заселваше масово селяни в града и им вдигаше панелни блокове. Наши хора, прогресивни
141
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Искам да мине из кратерите по улиците,пеша естествено.За да е чист въздуха,защо иначе?
140
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая па аман от нейните глупости,АМА КАКО ПО КОЛЕДА СОФИЯ БЕШЕ ПОЛУПРАЗНА,ЗНАЕШ ЛИ КАКЪВ БЕШЕ ВЪЗДУХА от въглищата и парцалите,на ГТ била...
139
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази да пътува с каквото ще, от това въздухът няма да стане по-чист. Замърсяването е от комините, а не от ауспусите.
138
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна простoтия и безидейност. Ще чакаш въздуха да стане свръх мръсен и тогава ще призовеш да се пътува с масов транспорт..... това да не ти ходене до тоалетната. Трябват превантивни мерки. Защо се работи така на парче, как трайно ще се изчисти въздухът, от това, че вчера 5000 души пътували с метрото????
137
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жа Фъндъкова е кмет на София от доста време и едва сега, подобно на новородено разбра, че въздуха в София е мръсен и нададе вой колко е загрижена от този факт. Въздухът в София е мръсен откакто сте кмет г-жо Фъндъкова, в резултат на неуправляемото струпване на хора и автомобили в столицата, тъй като демокрацията отне поминъка на хората в провинцията, но криехте този факт. Сега покрай европредседателството не можете да го криете по-вече, защото еврочиновниците са тук и усещат мръсния въздух.
136
0
 
9
 
! Отговори
идея! преди 6 години
Да се намали цената на билетчето на 0.20 лв., а през лятото на 0.05 лв.
135
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Положението се НАФЪНДЪЧИ.Суджука няма ли пак да ни опъва ушите, че пътуваме по един в кола?И колко ли може да замърсява една кола с газова удедбица?
134
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСТАВКА!!!
133
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като почне всеки ден да пътува по 40 мин. с автобуса и да чака по спирките на -12 (някъде толкова е било тази сутрин), тогава ще я призная! А не 1 път правим ПР и после хайде, всички да си мръзнем и да се возим с автобуси на моите години.
132
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От понеделник до петък бълвате газове с колите, а искате за един ден да се изчисти? Е няма как!
131
0
 
23
 
! Отговори
??? преди 6 години
Замърсяването е от горенето на гуми, въглища, дърва и какво ли не още. Днес трафик няма, събота е, а замърсяването е по-голямо. Защо фандъкова си мисли, че софиянци всичките сме от 80-те процента и не виждаме заради какво е замърсяването в София и че транспорта няма нищо общо?!
130
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази женица която за нищо не става, защо се прави, че не разбира причините? Добър жизнен стандарт трябва, за да може гояма част от населението да може да купува нови коли, особено на лизинг, да плаща тока и парното, и да кара на бензин. У нас се дерат кожи, подхвърлят се дребни пари от държавата и бизнеса, с които едва се оцелява. 75% са работещи бедни, бедни пенсионери, които не могат да изпълнят условията за чист въздух. Открай време българинът се грее на въглища и дърва, парното е безбожно.
129
3
 
15
 
! Отговори
pege преди 6 години
Нямам метро в кв. Манастирски ливади, където живея.Еми направи си, какво е за тебе?
128
2
 
14
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
За който няма автомобил има ли стимули.