Контейнери за текстил – в борбата с мръсния въздух

Целта: непотребните дрехи да бъдат рециклирани, вместо горени
26

6084 гледания   |  Още видео
В опит да се справят с проблема с мръсния въздух в София общинските администрации започнаха нестандартна инициатива за събиране на стари дрехи, а целта е да не бъдат използвани за горене след изхвърляне, а да бъдат рециклирани, съобщи Bulgaria ON AIR.

На няколко места в София в последните дни са поставени контейнери, в които могат да бъдат изхвърляни стари и непотребни дрехи. Към момента към инициативата са се включили районните администрации на "Оборище", "Люлин" и "Слатина", както и Столичният инспекторат.

Важно уточнение е, че в контейнерите се събират единствено стари, ненужни и скъсани дрехи, които няма да отидат за нуждаещи се, а директно в депото за преработка във "Враждебна", където ще бъдат рециклирани.

Вече се обсъжда разширяване на инициативата и в други столични райони.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
напомняне преди 11 месеца
моля общината, когато подема подобни инициативи да си спомни случая, когато "специалисти" успяха да извадят дрехи дори от специалните контейнери за дрехи за дарение. Същото се случва и с контейнерите за разделно събиране . Поставянето на необезопасени контейнери е като да слагаш хранилки за птици - започва свръх трафик на събирачи на отпадъци, които търсят лесна плячка. Често започват да изчезват и други недобре закрепени предмети от близките кооперации.
22
0
 
9
 
! Отговори
леденакралица преди 11 месеца
те индиянците ше минат с куруците и шеси наберат малко плат кожи памук лен коноп и ше ги рециклират в печките а контеинерите у надин нема са притиснявате сега всеки ден всеки час ш еима матриал аххх
21
0
 
3
 
! Отговори
НОВИ КОФИ преди 11 месеца
ПОСТАВЕТЕ СПЕЦИАЛНИ КОНТЕЙНЕРИ! ТЕЗИ СА ОБИКНОВЕНИ И ЩЕ ГИ ОКРАДАТ! ***
20
0
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 11 месеца
Напъвате ли се, заради Евро - председателството? Нека малко да подишат безполезните чиновници с огромни заплати хубавия Софийски смог. Сега бай мангасаря ще гребе на готово, събрани дрешки да топли чавенцата..
19
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"през коледните и новогодишни ваканции София беше почти празна в продължение на десетина дни въздуха пак не се дишаше"

Според сайта за измервания AirSofia въздухът тогава не е бил замърсен.
18
9
 
9
 
! Отговори
Край преди 11 месеца
до 17 оказва се че и най- богатите са на ***. Княжево, Бояна, Драгалевци, Симеоново Панчарево, Лозен ПУШАТ като с комини като Титаник. Газифицирани квартали в които декара земя е 100 - 200 хил. евра.
Пълна забрана за ***/дърва трябва там.
В по-бедните квартали забрана за дърва само в безветрени дни. И насърчаване да се върви към пелети и газ и нафта.
Беден с кола е нонсенс. За това абсолютна забрана за кола без катализатор.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И в това депо как ще се рециклират дрехи от естествена и изкуствена материя събрани накуп ? Някакъв пенкилер ли е тва депо кво е ?
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Край

Ъхъ. Ти ли ше плащаш тока или парното на тия дето се топлят на дръвца ? Или като един истински демократ ше викаш да се майнат на село щом не моат и са бедни...
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Или цялата ни администрация е от малки деца или има пак някаква замислена поредна далавера. Все едно като са отделени в специални контейнери не могат да бъдат извадени отттам и горени. И каква е разликата между горенето в малки печки или в депото където са рециклирани ?!! Тоест ужким в депото баби разплитат стари пуловери и плетат нови чорапи така ли ?
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен № 13

Ще ми обясниш ли защо когато през коледните и новогодишни ваканции София беше почти празна в продължение на десетина дни въздуха пак не се дишаше?!?!?! Май е по-лесно да се говори и пише за автомобилите отколкото за истинските причини и причинители.
13
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Докато не се затвори Центъра на София за таралясници, чист въздух няма да има.
12
0
 
9
 
! Отговори
1984 преди 11 месеца
до номер 10....Ногу си прав/права/ ша знайш! Нема ли морковче и тояга нищо не става....и ТЕ го знаят ама нема воля и желание!ВСИЧКО Е ПРАХ В ОЧИТЕ НИ ЗА ДА СЕ ЗЕММАТ ЕДНИ ПАРИ ОТ ПРАВИЛНИТЕ ХОРА! Кучетата си лаят, кервана си върви!
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е сега вече и горивото ще им сортираме! Или на всеки контейнер – пазач.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В една от големите вериги за дрехи взимат за рециклиране от около две години, в замяна дават ваучер за отстъпка при пазаруване от тях. Така че, който е решил да си предаде старите дрехи го прави и тази мрка няма да гофнасърчи акофще контейнера пред вратата да му го сложите. Както всъщонст се получава и с останалото разделно събиране/изхвърляне.
9
4
 
17
 
! Отговори
Край преди 11 месеца
Със същия успех могат да забранят боба в столовете та да се отделят по-малко газове.
Фандъкова всякакви имитации ще ви направи само да не хване бика за рогата:
1. забрана за твърдо гориво в рамките на града;
2. забрана за кола без катализатор;
3. при силно замърсяване спиране на движението на коли под евро 4.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вчера по една от телевизиите излъчиха репортаж как общинските лентяи с пот на челото пишат акт на един клошар, че рови в кофата за бо.лук . Най-смешното беше, че изглежда чиновничката се усети каква глупост е сторила и заяви, че събирането на глобите не е работа на общината и това, ако не е пунта мара за пред телевизията здраве му кажи.
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Иван Пешев

Нищо няма да ги спре, но картофената люспа ще отчете точка с поредната общинска глупост. Тия по-скоро са за освидетелстване няма как такива решения да се взимат от нормални хора.
6
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Супер! Тъкмо на родните мексиканци няма да си правят труда да ровят в казаните ще им е подбрано накуп няма да са мазни и напоени с мизерия директно в печката!
Евала само мозъчни тръстове!
5
7
 
25
 
! Отговори
man преди 11 месеца
От общината се опитват да обвинят хората за мръсния въздух с всевъзможни обвинения: ту колите били виновни, ту дрехи сме били горили.. според мен проблема е в това, че ползват кофти луга за обезледяване, колите и улицита са страшно мръсни и при засушаване се вдига страшен прах. Да започнем от това
4
6
 
14
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 11 месеца
Не бих си хвърлил дрехите точно там щото не искам да ми правят магии разни тъмни субекти от кварталите без канализация,нали се сещате....
Аз пък искам да осиновя сиднеиАвстралия защото скита по южния континент немил-недраг и живее в кашона си под Харбър Бридж и само мечтае наблюдавайки яхтите преминаващи през залива на които на борда им танцуват милионери с вино в ръка и мадами