Контейнери за текстил – в борбата с мръсния въздух

Целта: непотребните дрехи да бъдат рециклирани, вместо горени
26

5576 гледания   |  Още видео
В опит да се справят с проблема с мръсния въздух в София общинските администрации започнаха нестандартна инициатива за събиране на стари дрехи, а целта е да не бъдат използвани за горене след изхвърляне, а да бъдат рециклирани, съобщи Bulgaria ON AIR.

На няколко места в София в последните дни са поставени контейнери, в които могат да бъдат изхвърляни стари и непотребни дрехи. Към момента към инициативата са се включили районните администрации на "Оборище", "Люлин" и "Слатина", както и Столичният инспекторат.

Важно уточнение е, че в контейнерите се събират единствено стари, ненужни и скъсани дрехи, които няма да отидат за нуждаещи се, а директно в депото за преработка във "Враждебна", където ще бъдат рециклирани.

Вече се обсъжда разширяване на инициативата и в други столични райони.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
напомняне преди 8 месеца
моля общината, когато подема подобни инициативи да си спомни случая, когато "специалисти" успяха да извадят дрехи дори от специалните контейнери за дрехи за дарение. Същото се случва и с контейнерите за разделно събиране . Поставянето на необезопасени контейнери е като да слагаш хранилки за птици - започва свръх трафик на събирачи на отпадъци, които търсят лесна плячка. Често започват да изчезват и други недобре закрепени предмети от близките кооперации.
23
0
 
9
 
! Отговори
леденакралица преди 8 месеца
те индиянците ше минат с куруците и шеси наберат малко плат кожи памук лен коноп и ше ги рециклират в печките а контеинерите у надин нема са притиснявате сега всеки ден всеки час ш еима матриал аххх
22
0
 
3
 
! Отговори
НОВИ КОФИ преди 8 месеца
ПОСТАВЕТЕ СПЕЦИАЛНИ КОНТЕЙНЕРИ! ТЕЗИ СА ОБИКНОВЕНИ И ЩЕ ГИ ОКРАДАТ! ***
21
0
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 8 месеца
Напъвате ли се, заради Евро - председателството? Нека малко да подишат безполезните чиновници с огромни заплати хубавия Софийски смог. Сега бай мангасаря ще гребе на готово, събрани дрешки да топли чавенцата..
20
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"през коледните и новогодишни ваканции София беше почти празна в продължение на десетина дни въздуха пак не се дишаше"

Според сайта за измервания AirSofia въздухът тогава не е бил замърсен.
19
9
 
9
 
! Отговори
Край преди 8 месеца
до 17 оказва се че и най- богатите са на кюмюр. Княжево, Бояна, Драгалевци, Симеоново Панчарево, Лозен ПУШАТ като с комини като Титаник. Газифицирани квартали в които декара земя е 100 - 200 хил. евра.
Пълна забрана за кюмюр/дърва трябва там.
В по-бедните квартали забрана за дърва само в безветрени дни. И насърчаване да се върви към пелети и газ и нафта.
Беден с кола е нонсенс. За това абсолютна забрана за кола без катализатор.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И в това депо как ще се рециклират дрехи от естествена и изкуствена материя събрани накуп ? Някакъв пенкилер ли е тва депо кво е ?
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Край

Ъхъ. Ти ли ше плащаш тока или парното на тия дето се топлят на дръвца ? Или като един истински демократ ше викаш да се майнат на село щом не моат и са бедни...
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това няма да помогне, защото едни ще ги изхвърлят, други ще ги взимат от контейнерите и ще ги горят.
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Или цялата ни администрация е от малки деца или има пак някаква замислена поредна далавера. Все едно като са отделени в специални контейнери не могат да бъдат извадени отттам и горени. И каква е разликата между горенето в малки печки или в депото където са рециклирани ?!! Тоест ужким в депото баби разплитат стари пуловери и плетат нови чорапи така ли ?
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен № 13

Ще ми обясниш ли защо когато през коледните и новогодишни ваканции София беше почти празна в продължение на десетина дни въздуха пак не се дишаше?!?!?! Май е по-лесно да се говори и пише за автомобилите отколкото за истинските причини и причинители.
13
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Докато не се затвори Центъра на София за таралясници, чист въздух няма да има.
12
0
 
9
 
! Отговори
1984 преди 8 месеца
до номер 10....Ногу си прав/права/ ша знайш! Нема ли морковче и тояга нищо не става....и ТЕ го знаят ама нема воля и желание!ВСИЧКО Е ПРАХ В ОЧИТЕ НИ ЗА ДА СЕ ЗЕММАТ ЕДНИ ПАРИ ОТ ПРАВИЛНИТЕ ХОРА! Кучетата си лаят, кервана си върви!
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е сега вече и горивото ще им сортираме! Или на всеки контейнер – пазач.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В една от големите вериги за дрехи взимат за рециклиране от около две години, в замяна дават ваучер за отстъпка при пазаруване от тях. Така че, който е решил да си предаде старите дрехи го прави и тази мрка няма да гофнасърчи акофще контейнера пред вратата да му го сложите. Както всъщонст се получава и с останалото разделно събиране/изхвърляне.
9
4
 
17
 
! Отговори
Край преди 8 месеца
Със същия успех могат да забранят боба в столовете та да се отделят по-малко газове.
Фандъкова всякакви имитации ще ви направи само да не хване бика за рогата:
1. забрана за твърдо гориво в рамките на града;
2. забрана за кола без катализатор;
3. при силно замърсяване спиране на движението на коли под евро 4.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вчера по една от телевизиите излъчиха репортаж как общинските лентяи с пот на челото пишат акт на един клошар, че рови в кофата за бо.лук . Най-смешното беше, че изглежда чиновничката се усети каква глупост е сторила и заяви, че събирането на глобите не е работа на общината и това, ако не е пунта мара за пред телевизията здраве му кажи.
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Иван Пешев

Нищо няма да ги спре, но картофената люспа ще отчете точка с поредната общинска глупост. Тия по-скоро са за освидетелстване няма как такива решения да се взимат от нормални хора.
6
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Супер! Тъкмо на родните мексиканци няма да си правят труда да ровят в казаните ще им е подбрано накуп няма да са мазни и напоени с мизерия директно в печката!
Евала само мозъчни тръстове!
5
7
 
25
 
! Отговори
man преди 8 месеца
От общината се опитват да обвинят хората за мръсния въздух с всевъзможни обвинения: ту колите били виновни, ту дрехи сме били горили.. според мен проблема е в това, че ползват кофти луга за обезледяване, колите и улицита са страшно мръсни и при засушаване се вдига страшен прах. Да започнем от това