Зелен билет за днес: В целия градски транспорт в София - за лев

Не използвайте автомобилите, отоплявайте се на ток, зове общината
28 яну 2018 09:30,
173
Зелен билет за днес:  В целия градски транспорт в София - за лев
Снимка: архив "Булфото"

За днес, 28 януари, Столична община въвежда специалния "Зелен билет". Причината – замърсяването в предишните дни и констатираното превишаване на фини прахови частици в първите часове на днешния ден.

Целта е да се насърчат софиянци да използват градския транспорт днес и да слязат от автомобилите. Със "Зелен билет" днес ще се пътува в градския транспорт на цена от 1 лв. за целия ден за всички линии.

Мярката беше одобрена с решение на Столичен общински съвет на 25 януари тази година.

Още по темата

Столична община призовава настойчиво гражданите да използват градския транспорт за своето придвижване. Особено внимание се обръща на собствениците на автомобили с екологичен клас под ЕВРО5, да ограничат придвижването с тях.

"В случай, че използвате личния си автомобил, Ви молим да не оставяте двигателя включен при престой по-дълъг от 3 минути. Призоваваме домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, при възможност да използват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление", съобщиха от Столична община, цитирани от "Фокус".

Столичен инспекторат продължава извършването на проверки за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града.

Съветите на лекарите са гражданите с респираторни заболявания, както и малките деца, и възрастните хора, да избягват продължителен престой на открито. При ходене пеша изберете маршрут, който не е покрай големите градски булеварди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нека дигнат заплатите да ползваме ток :)Нали искат еврото да влиза нека вземаме по 1500-2000 евро на месец и всичко ще е ок
99
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зелен билет в деня, вкойто въздухът е вече замърсен??!!?!?Идеята е въздухът да не става по-мръсен от колкото е??!!!Защо Фандъкова направи 1.60 билета?????Фандъкова е напъно некомпетентна !!!! Никаква идея и желание да се справи с проблема, а София има над 1 милиард бюджет !!ОСТАВКА
98
2
 
8
 
! Отговори
До 92 преди 6 години
Нито съм червен нито и гласувал за червен кмет. Но просто Ф иПука нещата от контрол и оставя определени фирми да и диктуват политиката май.
97
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Eмо червения *** 91Ето ти някои неща , които да направиш за себе си и ще си доволен от живота:- Купи си голяма и красива къща в полите на Витоша.- Купи се най малко две коли , за зимата джип , а за лятото друга .- купи се собствен офис и направи печелифша фирма. Да изреждам ли още ?
96
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберастка работа, друг мандат няма да видят, помнете ми думата! И Фандък-подложка ще е вън и кухата Тиква ще го изритат хората! Толкова поразии направиха , разсипаха държавата!
95
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1СОФИЙСКИ ***-фирмата не плаща за машини и консумативи и вместо да пакетират bokluka го горят , а парите в джоба на ГРОБАДЖИИ.2ТЕЦ-вместо да си оправят филтрите и да горят качествен материал.Tе пестят и генерират тлъсти печалби.3Фирмите с пещ . Има няколко , които изгарят и много опасни медицински отпадъци.Всичко това го дишаме. Мрем! ние и нашите деца. БРЮКСЕЛ МЪЛЧИ. E,basi ДЪРЖАВАТА.ТИКВАТА И ФЪНДЪЧКА - мега некаадърници
94
2
 
7
 
! Отговори
Фен преди 6 години
До 90. Бих ходил пеша и само пеша. Да пих оставил колата, ако има нормална инфрастриктура за пешеходци или велосипедисти. Даже ще се чувствам много добре. Но за голямо съжаление в момента няма как да се ходи пеша или с колело. А и да уточня.колата ми покрива ето стандартите. Има катализатор.
93
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде сега и Червени каскети???! Нехаресването на това което се демонстрира, че се прави, а то е проформа, не ме прави фен на ***. Всичко в СО е подчинено на финансовият интерес на партиите които са представени там. Знам от близки, че за да се привежда София диша се дават 2 милиона евро. От които се харчат не повече от 300-400 000. Останалото се краде и разпределя. Така е с всичко! Фандъкова щеше да бори корупцията в Софийска топлофикация, нищо! Тока скача, нисък стандарт.
92
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Измислици- Премислици! Всички да сме се качили на автобусите а цялата герберска сганн и техните гласоподаватели сутринта се возеха в лимузини и класни коли!
91
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ako в Чернобил раздаваха зелени билетчета всичко щеше да е наред, нали?
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХахаКак може да сравняваше Младост и Люлин с Бояна и Драгалевци :) Не се излагай, да имаш къща с двор е нечуван лукс
89
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Фен 88Другарю червен суджук , гладна кокошка просо сънува. Софиянци никога не са гласували за кмет от БСП и няма да гонаправят. Всички помним празните магазини и купоните за хляб при гладната Луканова зима.
88
5
 
7
 
! Отговори
Eмо преди 6 години
Вместо псевдо мерки, ето ви няколко предложения (стига да има кой да ги изпълни): 1. Постройте многоетажни паркинги в центъра и кварталите с такса максимум колкото в "Зелена зона"; 2. Мийте всяка нощ улиците, както беше преди 30 години; 3.Допускайте в центъра само коли с "Евро 5" и нагоре, като ги снабдите със съответен стикер; 4. Глобявайте безкомпромисно гратисчиите в градския транспорт без оглед на етноса им, за да има място и за плащащите... Да изреждам ли още?
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФенА удобството не пешеходците няма ли да те накара да оставиш колата?
86
1
 
15
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
До 87. Ако Младост, Люлин и Дружба са гета. Единствените квартали с инфраструктура. Какво са Бояна, Драгалевци, Симеоново, Витоша,Манастирски Ливади, Бъкстон, Малинов долина. Всичките се топлят а твърдо гориво. С малки изключения на газ. Нямат тротоари. Вечни задръстени улици, кал, септични ями и т.н.
85
4
 
5
 
! Отговори
Фен преди 6 години
Само редовен, бърз, Чист и безплатен гр. Транспорт може да ме накара да го ползвам. Е ако поне първите три са изпълнени и цената за ползване ми излиза малко по-малко от колата само тогава бих го ползвал. Но с метро на 10-12 мин и средна скорост под 40км/час. За какво говорим. Гр транспорт в Се фактически няма. Има поредна фирма за източване на общински средства. Време е да има смяна на кметицата.
84
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно , ако ГЕРБ нищо не правеше в София как щеше да се чувстват сега червените каскети. Техния Тодор Живков и БКП направиха няколко квартала като Люлин , Младост , Дружба , Обеля и др. които станаха гета за неудачници и живеят в коптори и чакат комунизма , когато всичко ще е безплатно. Да ама не стана . Сега София е един красив Европейски град с метро , магистрали , надлези , подлези , нови училища и детски градини и много още хубави неща . Това е другари истината .
83
2
 
13
 
! Отговори
Gamble45 преди 6 години
Уоу!! Ти да видиш, само 1 лев а в Македония е безплатен!!
82
4
 
5
 
! Отговори
До крайния преди 6 години
Спри се бе човек! Не разбираш ли, че обществото е разделено по една причина, корупцията и еднопартийната власт. Разделението е такова, че въпреки търпението на българина ще има взрив. Недоволството не е подклаждано, съществува видимо и расте. Само не ми казвай за "честния" си бизнес, не съм на 15 години. В същността си обикновения българин е добър човек. Но поставен в ненормални условия, лъган, грабен и унижаван се превръща в лош човек. 29 години се краде и лъже, няма една програма за 50 години.
81
0
 
9
 
! Отговори
IBM AI Watson преди 6 години
IBM BOT VER. 0.725252.8356777.54MODULE: Seek and locate evil.MODULE: Lang BGФирма-"Со'фийски бо'к'лу'к" горят отпадъци вместо да ползват машини за пакетиране и складиране на бок'лук'а.Фирма-ТЕ'Ц СТ'РУ'*** не подменя старите филтри с нови за техните пещи. Изгаря евтини *** вместо да ползва екологично стадящи запалителни материали като дърва.Фирма-"ИЗГАРЯНЕ СОФИЙСКИ МЕДИЦИНСКИ ОТПАДЪЦИ". Ползват своята пещ вечер без да спазват еко нормите. Не разкриват какво се гори. Отпадъците са заклю