"Зелените билети" се изчерпаха, не стигнаха за всички столичани

Йорданка Фандъкова поясни, че са закупени над 10 хил. от еко билетите
28 яну 2018 22:01,
96
"Зелените билети" се изчерпаха, не стигнаха за всички столичани
Снимка: БТА

"Зелените билети" за градския транспорт бяха изчерпани преди всички столичани да успеят да се възползват от тях, съобщи bTV.

Още по темата
И днес в столицата бяха отчетени високи нива на фини прахови частици.

Поредният ден с мръсен въздух в София принуди Столичната община да вземе извънредни мерки и за първи път софиянци имаха възможност да пътуват с еко билетчето. То струва 1 лев и важи за цялата градска мрежа за целия ден.

При закупуването върху него се слага печат с датата, за която важи.

Още по обяд на много места билетите вече бяха свършили, а гражданите бяха принудени отново да плащат по 1,60 лв. за всяко пътуване.

През деня Йорданка Фандъкова поясни, че са закупени над 10 хил. "зелени билета", като на местата, където са изчерпани, се зареждат нови.

"Това се прави за първи път и тепърва ще оптимизираме организацията", обясни още кметът.

"Зеленият билет" е само една от над 100-те мерки на общината за справяне с проблема с мръсния въздух.

Въпреки неуредиците, хората в метрото бяха доволни. Днес се навършват и 20 години от началото на столичното метро. С пускането на третата линия годишно ще се пестят 90 хил. тона вредни емисии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
11
 
! Отговори
До Цонко преди 6 години
Докато ви мързи да бачкате и само ревете. Както Българските емигранти взимат работата, която Европейците не искат, а и не само нея, така и гладните хора в България взимат работата на Софиянци. А защо са гладни хората в България и идват в мизерната София, на това може да ти отговори политическата "класа" управлявала страната през последните 30 години. Единствено IT сектора в София си струва и то благодарение на факта, че държавата няма досег с него. Другата работа не позволява плащане на наемите.
43
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йорданка решила миналата седмица да покаже, че не идва вече с кола инсе качила на автобус. Обаче какво видяли хората. Качила се Картофената принцеса на автобуса, като пред него и зад него имало коли на НСО. Колко вътре с нея не се е разбрало. Возила се само две спирки, толкова издържала и веднага се метнала в една от колите и ...толкова и била PR акцията. Нищо не се прави в махалите да се спре изгарянето на ***! Не смее, плаща им и и гласуват. Без тях е чао. И кой виновен, колите???Глупости.
42
2
 
14
 
! Отговори
До общината преди 6 години
Като няма зелени, давайте им от червените по 40 лева, хем повече ще изкарате, нали само това ви вълнува.
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес данчето отиде ли на работа с автобус? Има ли още зелен билет?
40
16
 
25
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
Cеляните изкупиха билетите на софиянци. Взеха ни работните места, детските градини, местата за паркиране в градинките пред блока а сега и зелените билети. До кога така?!!
39
2
 
23
 
! Отговори
Пародия... преди 6 години
Подигравка и ПР акцийка. Фандъка не може да си позволи да продължи зеленото билетче по-дълго от ПР-акцията, защото бюджета е направен на 1.6 лв и ЦГМ ще фалират. Просто ще сее окаже, че гениалната инициатива няма ефект и ще отпадне....всичко е бутафория!
38
1
 
28
 
! Отговори
Пародия... преди 6 години
Всички *** се прехласват да хвалят гениалната инициатива на гербавата учителка по руски от..Самоков. Никой не посмя да каже колко обикновени билетчета са продадени предната и по-предната неделя- ей така за сравнвние. И защо инициативата е в неделя, когато улиците са празни? Или днес въздуха се изчисти?
37
1
 
35
 
! Отговори
Пародия... преди 6 години
..фандъка призовава отопляващите се на твърдо гориво, да се отопляват на ток!? ХАХАХАХАХАХ! Аз призовавам пазаруващите от втората употреба да пазаруват от Дубай и Париж и да минат на черен хайвер, че от боба се образуват много парникови газове и се засилва глобалното затопляне! Каква УМНА кметица си имаме само,а!
36
3
 
14
 
! Отговори
радев преди 6 години
аз съм с колата, защото това е предизборна кампания
35
3
 
19
 
! Отговори
Go Home преди 6 години
Софиянците да изгонят тази самоковска даскалка от Софийска община, която се опитва да ги прати за зелен хайвер и да си оправят софийската ***.
34
3
 
16
 
! Отговори
жалък пиар преди 6 години
Зеленият билет от зелените Тикви е жалка пиар-акция на шайката, за да залъжат 80-те %.
33
6
 
7
 
! Отговори
емигрант преди 6 години
Браво! Дано не е временно обаче.
32
3
 
21
 
! Отговори
Грийн преди 6 години
Спокойно, хора. Тоя зелен билет е само докато Зелените хапят нашия Зелен човек тия шест месеца. После си караме по старому. Зелени му ти работи.
31
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е подигравка с хората
30
1
 
23
 
! Отговори
мерка теглилка преди 6 години
кои са другите 99 мерки на общината ? сигурно в ню иорк и лондон немат толкова мерки и теглилки ....
29
3
 
40
 
! Отговори
абе фандък ханъм преди 6 години
госпожа, ти не схвана ли че не транспорта ти е проблем, беднотията и отоплението с твърдо гориво в 21 век ти е проблема. В неделя софия е спокойно от към коли, кви билетчета позеленяли.Народа си е по къщята и ръга кимур и гуми в ман галите.
28
2
 
27
 
! Отговори
:):) преди 6 години
еми така ще е, газчицата за българина е лукс, а можеше и ежедневие да е. Е по важно е сечено на руснаците да правим пък може и двойна цена да плащаме сравнена с Германия или Австрия.В 21 век столицата ни е в сажди като Лондон през 19 ти. Кюмюрец дръвца, и какво ли още не...
27
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България, не само София е замърсена, вижте на картата всички датчици у нас показват средно 100, Германия показват средно 10 g/m3. Българите са простаци и мръсни селяци. Отвратителни сте, продължавайте да живеете като мизерни ***.
26
1
 
13
 
! Отговори
,,, преди 6 години
Можем ли да предположим, с тези билети всъщност си е нов вид финансиране на транспортни фирми. А с мръсния вьздух гоним евро чиновниците далеч от София.
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Това се прави за първи път и тепърва ще оптимизираме организацията"Тепърва, тевтора, тетрета - смога още си е на място, въпреки зеленото билетче. Предлагам да създадем и пембено билетче. Вземаш си пембено билетче и тогава гориш *** на воля.