Пак опасно мръсен въздух в София, а ще има ли "зелен билет"?

Избягвайте големите булеварди, съветват от Столичната община
29 яну 2018 09:30, Петя Славова
115
Пак опасно мръсен въздух в София, а ще има ли "зелен билет"?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Опасно замърсен въздух над София и днес. На две от градските станции се очаква повишение на нивата на фини прахови частици във въздуха, съобщават от Столичната община.

Още по темата


Препоръчва се използването на градския транспорт, а при ходене пеша да се избягват големите градски булеварди.

Не е ясно обаче, дали и днес столичани ще имат възможност да пътуват със "зелен билет" с цена от 1 лев.

В неделния ден за пръв път беше въведена тази мярка, заради сериозни превишения на нивата на фини прахови частици. Екобилетчето важеже в цялата градска мрежа за цял ден.

При закупуването му върху него се слага печат с датата, за която важи, припомня Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
8
 
0
 
! Отговори
Реалистът 2 преди 6 години
... Продължавам от предния си коментар :) ... При 70 процента Бай *** и селски тарикати на дребно и едро в София ... с по 3-4 стари автомобили ... отопляващи се на дърва и въглища къде ли не ... Да не кажа и с ... гуми !!! Как искате да намалите мръсотията ?!?! ... 2. Самолетчетата с химическите ивици , които пръскат сигурно цялата Менделеева таблица над големите ни градове плюс грипните вируси , с които ... УЖ ... се заразяваме трябва да бъдат тотално намалени или спряни ! ..... !!!
67
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъчко, направи билета 10 лева, при мръсен въздух ще го намалиш с щедрите 75% до мижавите 2.50 лв.
66
1
 
18
 
! Отговори
петър преди 6 години
Колите не са виновни. Автопарка постепенно си стана доста добър. Стига с тези глупости. Да , замърсяват , но по-тая логика и лятото трябва да е така. Да си търсят другите замърсители !
65
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България вече не става за живеене. Последното хубаво нещо беше природата но и това вече се съсипва. Мафията масово изсича горите и застроява природните паркове и планините.А градските селяни горят дърва, въглища, и дори отпадъци. И вече масово се карат стари дизелови автомобили които са доказан токсичен замърсител причиняващ рак.
64
1
 
17
 
! Отговори
Реалистът преди 6 години
... Вие сериозно ли се заблуждавате , че един смешен "ЗЕЛЕН БИЛЕТ" ще оправи положението с адската мръсотия в големите градове ?!?! Особено - София ! ... "ЗЕЛЕНИЯ БИЛЕТ" е направен с една цел - дори й в мръсотията , пак да Ви съберат паричките ... с оглед на това , че си мислите че ТЕ нещо правят за замърсяването ... :) ... 1. ЗАМЪРСЯВАНЕТО няма как да бъде намалено толкова лесно ! В София сигурно вече е 40 процента от цялото население на България ! От тях - 60 - 70 процента - диви Бай ***
63
1
 
9
 
! Отговори
Kik преди 6 години
До МaйМyнaтaПиле, заради селски насе*лници като теб е такъв въздуха. Свикнали сте да горите в печките всичко което намерите... та за това
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който си кара кола и безплатно да му направите градския транспорт, няма да се качи на трамвая. Пак ще си пътуват редовните клиенти, но по евтино.
61
1
 
22
 
! Отговори
сф преди 6 години
Не са нужни измервателни уреди. Въздуха е изпълнен със сивосинкав дим и мирише на ***. Подчертавам, не на дизел, а на ***. Пинизите със зелените билети за имитиране на дейност.
60
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В кварталите на Тодор Живков Люлин , Младост, Обеля и другите масово цели блокове се отказват от парно и димят с печки. Номера с няма пари не върви. Имат пари за стари бараки и пиене , а нямат за парно . Просто да си вървят от където са доли .
59
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по тази схема излиза, че във Факултето и Столипиново се карат най много автомобили, защото там въздуха е най-мръсен!някой да отиде да види дали са си платили гражданските!
58
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данчето мина метър в неделя с 10000 билета, но в понеделник когато всички отиват на работа, не я чакайте. Това са евтини трикове за спечелване на доверие. Ако се мислеше за въздуха билетите щяха да са безплатни като в истинската Европа. Тук се раздават семки и бонбонки.
57
2
 
16
 
! Отговори
Иван Иванов преди 6 години
Зелен билет само Събота и Неделя ! През седмицата ... малко ще ги удари в бюджета явно.Но според мен колите са най-малкия проблем на въздуха в София...
56
0
 
10
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Глупост е да измериш чистотата на въздуха и да стартираш "зеления билет" за деня. Хората вече са поели на път, направили са си плана и едва ли някой ще скочи от колата с надеждата че ще намери този билет, на транспорта, който може да ползва. Редно е за моментното състояние на въздуха и на база ПРОГНОЗАТА за следващите дни, зеления билет да бъде въведен за следващите няколко дни. И друго. Зелени билети да можеш да си купиш предварително, неограничено, като шофьора само да постави печата с датата.
55
10
 
9
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Тия софеянци ще опушат цялата държава бе, да им се приберат запалки и кибрити!И лимит да им сложат, на нафтата и бензина
54
1
 
10
 
! Отговори
Брадвата преди 6 години
Вчера дори над Бистрица въздухът беше адски тежък, черен и мръсен. Какво остава за "столицата", в която видимостта беше около 50-70 метра
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема ще се реши когато се спре краденето, което няма да спре никога или поне намали. Ниският стандарт е в основата, това което се плаща на българина. А за да не е нисък, трябва да се спрат далаверите от които пълнят гуши политици, управници, общинари и всякаква св??олоч мушнала хоботче в далаверите.Получава се нещо като Параграф 22 от Джоузеф Хелър. Само революция ще реши въпроса, тези 240 от НС под ножа и всичкото от СО. Показно требва да се утепа принцесата от Белчин баня и заместниците й.
52
5
 
4
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 6 години
Да се обяви Пловдив за столица, но да си останат в София всичките перничани, врачани и всякакви шопи с трошките си.
51
2
 
9
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Красно село - след няколко часа висене на прането навън на терасата, мирише на въглища и пушек. Така е от години, иначе общината току-що се сети, че има мръсен въздух!Оставка!
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 48Калинките и някои тикви като са с дипломи за висшУ сме цъфнали и вързали .
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВъзмутенАко наистина пушека е черен през нощта значи горят мазут, а после минават на друго гориво не знам само доколко е възможно това да става толкова бързо и често.