"Зелен билет", ден първи: 20 000 продадени, 100 000 отпечатани

Общината отрече, че билетчета са свършили още до обяд
29 яну 2018 13:00,
93
"Зелен билет", ден първи: 20 000 продадени, 100 000 отпечатани
Снимка: архив "Булфото"

В първия ден на "зеления билет" срещу мръсния въздух в София са продадени около 18 000 - 20 000 билетчета от 100 000 отпечатани. Това съобщи зам.-кметът на столицата по транспорта Евгени Крусев. Той отрече информациите, че новите билети са свършили още до обяд.

Вчера софиянци можеха да сефтосат нововъведението на Столичната община. За първи път те имаха възможност да пътуват със "зелен билет" от 1 лев в целия градски транспорт. Мярката бе приложена заради информация за замърсен въздух и с призив столичани да слязат от колите и да се отопляват на ток.

Още по темата

Оказа се обаче, че не всички успяха да се възползват. Репортаж показа шофьор, на който "зелените билети" са свършили и продава от традиционните. Пътници също споделиха, че са им казали, че "зелени билети" няма.

От Общината обаче отричат.

"Възможно е на отделни шофьори в градския транспорт те да са свършвали, но са били зареждани в хода на деня, каза Крусев пред bTV.

Той обясни, че все още няма данни колко хора са предпочели да оставят колите си, за да се възползват от евтиния градски транспорт вчера. За миналата седмица, след първия призив на Столичната община да оставим колите вкъщи, са регистрирани 4000 – 5000 повече продадени билети.

Крусев прогнозира, че и за вчера ще бъде регистрирано увеличение на пътниците в градския транспорт.

Зам.-кметът разясни, че решението за въвеждане на "зелен билет" е прави на базата на прогнози от сензорите на екоминистерството и БАН.

"Когато се съпоставят тези две прогнози, се взема съответното решение за активиране на отделните мерки за въздуха", каза зам.-кметът.

Той припомни и други мерки срещу мръсния въздух, които могат да бъдат активирани при определено количество прахови частици във въздуха. Сред тях са ограничаване навлизането на превозни средства в централната градска част, буферни паркинги в периферията на столицата до основни пътни артерии и до метростанциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откакто вдигнаха цените на билета, всеки ден си пътувам с така наречения Невидим билет, който е и безплатен на всичкото отгоре.
85
0
 
4
 
! Отговори
Фандък преди 6 години
Как се разбира дали има замърсяване, след като официалните дании за това излизат един след това.Това го обявиха по националната телевизия хората , които се занимават с това.Както беше казал един бивш премиер - ВЕРВАЙТЕ МИ.:-):-):-):-):-)
84
0
 
8
 
! Отговори
Зелен копелдак преди 6 години
Много странно , почивния ден беше замърсен въдуха , изведнъж в понеделник кристално чист, никаква п.р акцийка - просто късмет.:-):-):-):-):-):-):-)
83
0
 
3
 
! Отговори
Оня преди 6 години
А зелена полиция,срещу *** в парламента,няма ли да има.
82
0
 
5
 
! Отговори
Борсука преди 6 години
Изкупувам стари афтомобилни гуми-5лева парчето.ул ,,пчела,,-12.тук може и да си купите стари гуми5,5 парчето.за разни нужди.
81
1
 
5
 
! Отговори
65 преди 6 години
Аз предлагам шофьорите да продават и билети за концерти,мачове.Ами така де,те само се возят,даже се държат за волана да не паднат.А за безопастността _ майната и!Няма да говорим.Луда работа.Ей,милост нямате.
80
1
 
9
 
! Отговори
Афуз Али преди 6 години
Динини и сектимини-Спомняте ли си как Гейтц държешелявата си ръка в левият джоб на борисов и го караше да обяви,че България няма да строи ,,Южен поток,, и той викаше,че Русия ни ***! Сега защо софиянци реветеа тогава подкрепихте Бойко. Ето дойде момента когато трябва да ревете.Днес в Анкара въздуха бил наситен само с 0,000000000000001 една прашенка на 1000 кубука въздух.Турция знае
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
етноса колко зелени илета си купиха, за да си горят безнаказано гумите?...
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само ромите се отопляват с печки. Има в цяла София хора които едва свързват двата края. Но това пък показва колко е вярно че средната заплата е над 1000лв
77
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат чист въздух. Проблема не е основно в автомобилите. Трябва да се вдигне стандарта на живот на всички, а това става с по-високи заплати. Така няма да се палят печки с "кой каквото намери", а ще се отоплява на ток или ако е газифициран района-на парно. Основния проблем е ясен на всички и докато не се разреши не знам как ще ограничат хората да не палят печки като нямат пари за друго.
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно замърсяването дето остана само в и около махалите, е защото там не ползват зеления билет на Фандъкова, а пътуват гратис.
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Замърсяване в момента има само до Факултета, Христо Ботев и в Орландовци. А познайте дали зеленият билет и транспортът имат нещо общо с замърсяването в София
74
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Печките ни тровят, Фандъкова продава зелени билети. Духна вятър и София почти цялата се изчисти, а сега Фандъкова сега ще се хвали, че това е заради зеления билет.
73
0
 
4
 
! Отговори
от 75 преди 6 години
То този случай важи само за тунел , в отворено пространство показва че не са единствените замърсители а има и друг по голям.
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, общината, тези апарати в транспорта що не сте ги настроили да продават билети за по лев? Защо шофьорите трябва да ги продават?
71
0
 
3
 
! Отговори
до 66 преди 6 години
да видиме какво ми казваш , да вземе някъкъв участък от 20 квадратни метра сигурно ще трябва да минат през този участък 2000 коли, о всъщност не и те са на квадратен метър, достатъчно е да минат 200 коли.Да има ли случай да мина, двеста коли през един участък, незнам ,ти ще кажеш, е има така наречено разпръсване защото тези 20 квадрата не са затворено помещение , така че не е толкова страшно, но горе долу така стоят нещата.Но на 200 метра от пътя няма никакъв проблем там вече проблема идва от др
70
0
 
6
 
! Отговори
Педя човек, лакът ус преди 6 години
Що не ги направят всяка неделя по лев, така или иначе тогава е най-слабия трафик...
69
0
 
11
 
! Отговори
Зелен билет в 17:30 преди 6 години
Вчера в 17:30 часа си купих зелен билет от шофьора на автобус 76. Човекът беше много любезен и ми обясни, че нито трябва да валидирам, нито да перфорирам зеления билет.
68
1
 
19
 
! Отговори
promo преди 6 години
да си го кажем направо, колите неса виновни, ако бяха - замърсяването щеше да е през цялата година/ не зимните месеци когато *** палят печките
67
3
 
12
 
! Отговори
Някой лъже преди 6 години
Кметицата лъже за зелените билети,открадна парите,а вика продадени са.