Общината очаква мръсен въздух над София утре

Засега обаче решение за "зелен билет" няма
31 яну 2018 19:12, Красимир Ангелов
38
Общината очаква мръсен въздух над София утре
Снимка: Bulgaria ON AIR

На 1 февруари се очаква повишение на нивата на фини прахови частици във въздуха. При норма от 50 mg/m3 за 24 часа очакваното превишение ще е в границите 51 – 100mg/m3, съобщиха от Столичната община.

Още по темата


За намаляване на замърсяването от общината призовават жителите и гостите на София да ограничат движението на собствените си автомобили и да използват градски транспорт. При ходене пеша пък съветът е да се избере маршрут, който не е покрай големите градски булеварди.

Призовават се домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, при възможност, да използват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление.

Поради очакваните подходящи метеорологични условия Столична община възложи извънредно допълнително машинно метене и миене на улици, отчитат от „Московска“ 33. На този етап обаче от съобщението не става ясно, дали утре ще се пътува със "зелен билет".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я общината да признае с какво точно ръси против заледяване, защото май използват сгурия и производни ефтини ***. Как евъзможно улиците и тротоарите да са хлъзгави и да стоят мокри при положение че от три дни е 12-15 градуса през деня. Каква е тази гнусотия която след като изсъхне ще лети във въздуха.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До IvoТова, че нямаш село, означава само едно - преди две-три поколения твоите предци са си продали имота и достойнството, за да дойдат в София. Няма нищо по-мерзко и обидно от това да се срамуваш от собствения си род и произход и да ги захвърлиш в името на празното столичанство. Тия, които "нямате село", щяхте да се срамувате от тоя факт ако имахте поне малко акъл, вместо да га развявате с гордост.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общината хем всеки път очаква, хем после се изненадва - от мръсен въздух, когато е сухо, от сняг през зимата, от порои през есента и т.н. Нагли и некадърни безделници.Замислям се дали да не постъпя на работа там - ще получавам блага държавна заплата за нищо и по цял ден ще пия кафета с едноклетъчните колеги. Какво повече му трябва на съвременния българин?
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ивчо, някак си смешно е селянин да ти вика селянин. То не е обидно така
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново половинчати Фандъковски мерки и отчитане на дейност.Докато не се забрани влизането на автомобили в Центъра и отоплението на въглища, промяна няма да има.
26
2
 
7
 
! Отговори
Ivo преди 6 години
Ай, ай ай... а аз имам дилема... много други имат дилема, като моята!Селянче ли съм или гражданин... израстнал съм в центъра на София, нямам село (това е достойно за съжаление) и всеки ден ми викат селянин! Е, ВЕЧЕ С ГОРДОСТ НОСЯ ТАЗИ ТИТЛА! Разбрах, че "гражданите" избиват комплекси.Благодаря предварително на всички "граждани" за следващите отрицателни лайкове.
25
1
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Домакинства, които се отопляват на дърва и въглища!? Ами тия на дизел и *** + памперси, стари дрехи и каквото им падне въобще?Тоя град се превърна в тотален коптор:(
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шофьорите сте много отворени, защото вътре в колите не дишате газовете. Хайде да ви видя на улиците, смешници такива. И шум вдигате, и замърсявате, и се будате. Мястото ви е по магистралите, не в града!!! Нужно ли е всеки божи ден да стресирате нормалните граждани. Абсолютни селяни сте, 3-то поколение каскети, болшевишка cган
23
2
 
5
 
! Отговори
Селска чест, Маскани преди 6 години
До До 1,2 и др. селяциСелтаче, аз съм си в селото, нямам друго. Бегай си ти от където си дошъл, или родителите ти, или твоите баби и дядовци. След 9-и ли са дошли в София?Само селинджърите като теб не могат без кола в София.
22
0
 
11
 
! Отговори
Зелен билет ли преди 6 години
да не би утре да е събота или неделя,та ви се е приискал зеле билет?!?Нали се сещате,че това няма да се повтори-отчетохме загубите и....дотам
21
0
 
4
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
До КрайОди ли шкафа с кормило ***, или му заминаха батериите
20
4
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 години
София - 560 коли на 1000 човека - Берлин -340 коли на 1000 човека. Не са толкова бедни Софиянци колкото са диви и прости.
19
5
 
6
 
! Отговори
инспектор ДЮ-ДЮ преди 6 години
Да се разследва дали не се пуска умишлено мръсен въздух над нашата мила столица,та само и само да пътуват по-евтино софиянци.
18
5
 
11
 
! Отговори
До 1,2 и др. селяци преди 6 години
Хайде да помислите по-сериозно за здравето си и да се завърнете по родните си села ,за да не кашляте и клаксони да не надуват ушите ви ,а като ни идвате на гости идвайте пеша или на магарета. София не е проектирана за толкова простотия без катализатор.
17
1
 
13
 
! Отговори
333 преди 6 години
Ами от общината като имат желание домакинствата да минат на ток, да намалят тока, а не да предлагат на тоя измъчен народ алтернативи който са по скъпи от дървата и въглищата.
16
3
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 години
Общината не замърсява въздуха тя просто не забранява на народа да го прави. Фандъкова трябва да забрани отоплението на въглища и дърва в града и да спре от движение колите без катализатор. В мръсни дни да спре всички коли с по-малко от евро 4.До сега обаче тя Великодушно позволява на народа да се издуши. Малоумно общество
15
1
 
10
 
! Отговори
ОГНЕОПАСНО преди 6 години
Таз година зелено билетче догодина противогаз
14
7
 
4
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Не ни занимавайте със софийските проблеми...
13
4
 
10
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Всеки ден ще е така докато се смени столицата!
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2-рият ***.*** д*ба гнида да се отровиш от факултета от изгорелите гуми, памперси, и дрехи втора употреба.Колите били виновни,ама друг път.Добре че са колите да се плащат данъци,акциз горива,авточасти,граждански,винетки.