Вижда ли се краят на скъпите софийски имоти?

Сделките падат, клиентите не са готови да плащат висока цена
31 яну 2018 13:30, Екип на Bloomberg
51
Вижда ли се краят на скъпите софийски имоти?
Снимка: Pixabay

В момента на пазара на недвижими имоти в София има силно търсене, което, от една страна, трябва да ни радва, но вече се стигна до един момент, който е леко притеснителен. Сделките падат надолу, а клиентите не са готови да дават толкова много спрямо това, което вярват, че е правилната цена.

Това посочи Георги Захариев от Green Sofia Apartments в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

В този смисъл, посочи Захариев, малко се изчерпа информацията, че пазара трябва да качва цените нагоре.

„Въпреки че няма такова голямо предлагане, това ще се промени, защото през последните 2-3 години започнаха много строежи, бяха издадени множество разрешения за строеж. В един момент те ще се появят на пазара, макар голяма част да бяха разпродадени ще „на зелено“, отбеляза той.

„Това нещо ще повиши предлагането и, смятам, че цените трябва да запазят едно ниво, което в момента се наблюдава", прогнозира Захариев.  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Smog преди 6 години
Dishaite, dishaite...dalboko...i pak...
46
1
 
6
 
! Отговори
Случаен абонат преди 6 години
Хахаха. Много готин коментар-жилището да се изплати за 10 години с наем. Това да не би да сте го взели от наръчника за дивия капитализъм. Нищо чудно че хората се изнасят в чужбина.Вие можете ли да си позволите да живеете при такъв наем? Ако не можете следователно не би следвало да е такъв наема. По принцип жилищата са дълготрайни активи и се изплащат за 20 год.
45
0
 
6
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
В един сайт чета, че имотите поскъпват, в друг, че поевтиняват, в трети, че са спрели да поскъпват!Абе, що не спрете да пишете глупости! Цената е договорка м/у продавач и купувач и зависи от местоположение, инфраструктура,състояние на имота и още куп фактори.
44
10
 
7
 
! Отговори
Adam преди 6 години
Жилището трябва да може да се самоизплати с отдаване под наем за 10 години. Всичко отгоре платено е в графа загуби.Еврейското правило е ,че ако е до 7 години значи е изгодно:)
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствена разумна инвестиция в имот днес е в Австрия...
42
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви балони,навсякъде на Балканите са такива цените.....тук не е по-различно....просто в провинцията всичко е на безценица....
41
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
балоньт се надува надуваите момчета да стане на парчета
40
2
 
14
 
! Отговори
Пенков преди 6 години
Всекидневно почнаха да се появяват платени статии за цените в София, че няма да падат, че не е балон и т.н. Към хората, които са пред дилема дали да купуват да се замислят каква ли е причината ежедневно появата на такива статии цитати от Брокери. Ако всичко им върви по мед и масло с продажбите дали ще се пънат всекидневно да внушават да купуваме. Май скоро предстой нещо и то не е свързано с ръст на цените....
39
0
 
14
 
! Отговори
Имотен балон в София преди 6 години
В София се наду огромен имотен балон,от 2015 година ,заради ниските лихви на банките по депозитите ,вече четири години цените на жилищата станаха колосални,спекулативно надути до небесата.Не купувайте жилища на тези цени,лихвите тръгват нагоре до една година,имотните агенции пускат платени статии за да надуват още балона,не се лъжете.
38
3
 
31
 
! Отговори
вергил преди 6 години
Според доклад на Световната банка 25 процента от жилищата в София са необитаеми.Нито се продават, нито отдават под наем. Това е така, защото заради ниските лихви много хора влагат парите си в жилища.Банките също държат доста ипотекирани жилища.Заради демографската криза се освобождават все повече жилища на възрастни хора.Като няма реално търсене на жилища за живеене се получава един балон, който рано или късно ще се спука.
37
7
 
3
 
! Отговори
Земеделец преди 6 години
До АнонименКой знае в какво забутано село какъв пущиняк си купил :D
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не карам да вярва ..2009 година къщата с допълнителни постройки и земя която е ливада, а не парцел за строителство струваше както казах колкото 30 квадрата в Куинспарк, където търсех, защото там живях под наем. И между другото е на 10 минути от замъка
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗа справка в Berkhamsted, Hertfordshire на 30 км от Лондон 4 дка парцел без къща е обявен за милион паунда 10 дка парцел ще струва над 2 милиона паунда с къща над 2,5 може и 3 . Освен това такива големи дворове са неприсъщи за UK, освен за аристокрацията итн. Така че май послъгваш много или не знаеш какво е хектар.
34
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много добре знам, какво е ...ако трябва да бъда точен е точно 11 245 квадрата земята и не е в Лондон, а е в околностите на Рочестър. И преди 8 години трябваше да избирам между 30 квадрата в Лондон или селска къща и не сбърках.Както казах разликите са огромни между столицата и останалата част
33
2
 
6
 
! Отговори
Земеделец преди 6 години
До АнонименТи изобщо знаеш ли какво е хектар, та ти си милионер бе брат 10 декара до Лондон хахаа
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Земеделецда, ама аз имам в къща с 1 хектар двор на 30 километра от Лондон, а ти имаш панелки в ***
31
7
 
2
 
! Отговори
Земеделец преди 6 години
До АнонименНе знам колко съм кух, но имам повече имот и пари от теб умнико !!!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен и за София и за Москва са дадени брутните заплати
29
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Земеделецо кухх, сравнявам цените в столицата на Франция с цените в малките селца пак във Франциясравнявам цените в столицата на Англия пак с цените в малките населени места в Англия и разликата е огромна.. Не ги сравнявам със СофияНе , английските села не са лоши за живот, нито френските, но къща в тяхно село струва колкото гараж в столицата им. Това са фактите и въпреки това около 10 милиона са избрали да живеят в Лондон в апартаменти с цени около 15 хиляди паунда на квадратен метър.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБъркаш брутни с нетни заплати има огрооомна разлика приятел. На запад данъците са доста високи и разликите са доста големи .