Схема пред болницата: Мъж иска по 20 лева, уж докарал болни роднини

За "бизнес схемата" разказват потребители във Facebook
1 фев 2018 09:20,
36


Предупреждение от Facebook за мъж, който си играе със съчувствието на хората, твърдейки, че му трябват пари, защото е докарал болните си близки в болница.

Потребител е успял да заснеме измамника, а десетки други споделят, че също са го виждали или са ставали жертви на схемите му.

"Бизнес моделът на този човек е да стои около болници и да обяснява как са приели негов близък по спешност и сега няма пари за бензин, за да се прибере до Елин Пелин, защото дошъл по спешност и не си взел карта", обяснява Николай Иванов.

Той твърди, че засича мъжа за втори път до Пета градска болница в столичния кв. "Банишора", но с различен автомобил и различна история.

"На мен ми взе 20 лв със същата история за майка си и доведе баща си, да го видя колко е зле. Наистина ми дожаля и му ги дадох, а сега се чувствам доста глупаво", споделя друг под поста.

Други потребители пък твърдят, че са го виждали и преди да работи на пазари, а някои пишат, че мъжът е от Велико Търново и се казва Живко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
27
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
А дано следващия път за това да му трябват пари....
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го намерим и да ... Го направи труден за открива е :)
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо е за "30 под 30" ....Българска предприемаческа мисъл в действие. По пазарите е пълно с другия тип предприемачи така наречения "ром-бизсмен" .Дали ще ти продава бандероли, "оржинално гучи" или "чорпогашници" не е от значение. А държавата се опасява от липса на млади кадри . Я идете на на пазар да видите какви млади бизнес предприемачи ще намерите.
6
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравейте,изглежда и аз съм от измамените. Спря ме в Зона Б18, София (в близост до пазара Димитър Петков) и беше със сив мерцедес C клас купе. Поддадох се понеже беше уж с "баща" си. За съжаление заради такива индивиди, хората все по-рядко помагат на нуждаещи се! Жалко!
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бой до и валидизация ?
4
16
 
18
 
! Отговори
Симеон от Симеоново преди 6 години
Не дължа на никого нищо, нито искам нещо от някого. Дали действително се нуждае, или е мошеник-негов проблем. Аз нося отговорност за себе си и пет човека тесен кръг близки, останалия свят да се спасява както може.
3
7
 
11
 
! Отговори
Живко преди 6 години
Ако не сте доволни мога да стана ало апаш и да работя на едро, тогава може нали?
2
1
 
33
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
Ехаааа,ама много гладно това момченце!
1
10
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина му дай да прави схеми, далавери и да краде, за друго не става.