Отново опасно мръсен въздух, а къде е зеленият билет?

За да го има в работен ден, трябвало решение на общинарите
71
Отново опасно мръсен въздух, а къде е зеленият билет?
Снимка: Булфото, архив

В последните дни софиянци отново дишат опасно мръсен въздух, особено след края на работното време, но общината се придържа строго към правилата и отказва да въведе зелен билет в работен ден.

Още по темата

Системата на БАН регистрира превишение на среднодневните норми в една до две станции в последните дни, но според общинската програма това не е достатъчно за по-евтин градски транспорт, пише в."Сега".

В последните дни замърсяването е особено тежко рано сутрин и вечер, но следобед ситуацията е сравнително добра.

Зелен билет беше въведен само веднъж - в неделя, като само в метрото това увеличи пътниците с 12 000 до 118 хил. Зеленият билет струва 1 лев и важи за цял ден в цялата градска мрежа.

"За мярката въвеждане на зелен билет, изобщо за всичко, което е свързано с цени и стойности в градския транспорт, трябва да има решение на общинския съвет, защото тук говорим за отчетност. Не може просто кметът да си помисли днес колко ще струва билетът, трябва да има много ясна отчетност. Аз разговарях с моите колеги и тъй като беше за първи път въведена тази мярка, само два-три дни след като общинският съвет гласува, проследихме, видяхме и начина на организация, необходимите промени, които да се направят, така че ще коментираме още начина на въвеждане. Всичко е възможно, ще проследим, ще видим по какъв начин да се случи", коментира вчера кметът Йорданка Фандъкова на въпрос защо в тези дни не се въвежда зелен билет.

Вместо това общината продължава с другите мерки като миене и машинно метене на улици, но то е твърде ограничено.

Междувременно жители на "Западен парк" и "Красна поляна" отново ще протестират срещу отровите, които дишат - на 5 февруари под прозорците на Столичната община. Хората там не престават да се оплакват от изгарянето на всякакви материали с цел отопление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Билетът ще е е смислен за дълъг период от време! Кои са тия специалисти в общината, които мислят, че за 2 дни ще се реши проблемът. Само лъжи, лъжи, лъжи и пак лъжи!
18
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО НА ДНЕС.БГ ЕДНА МЕДИЯ ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВА ГРАЖДАНИТЕ СИ.И АКО ДРУГИТЕ МЕДИЙ С МИКРОФОН И КАМЕРА НЕ ПОПИТАТ ПРАВО В ОЧИТЕ ФАНДЪКОВА ТАЗИ ВАЖЕН ВЪПРОС И НЕ ВЛЕЗНЕ В ПЪРВА НОВИНА ПО НОВИНИТЕ.ТО ТЕ ЗАЩИТАВАТ НЕПРАВДАТА ЦИНИЗМА И ЛИЦЕМЕРИЕТО.
17
1
 
69
 
! Отговори
промивка до безкрай преди 6 години
За съжаление продължава да има статии с които да се втълпява на стадото да купува зелен билет при смог, при положение, че в другите държави транспорта е безплатен в такива дни....
16
1
 
68
 
! Отговори
друг софиянец преди 6 години
До софиянецАло софиянеца ти къде беше през коледните и новогодишните празници тогава броя на автомобилите беше спаднал драстично и то за десетина дни, а въздуха пак не ставаше за дишане. Защо така наречените журналисти не публикуват какви стойности са измерени през тези дни? Да ти кажа ли него правят защото теорията на общината за лошите автомобили ще се спука отвсякъде.
15
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Билета трябва да стане 3,6 винетката 300 да могат да се накрадат качествено, влезте им в положение.
14
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
област София си е вкъщи почивните дни и тогава в пъти и трафика и пътуващите са по малко така че в почивните дни е безсмислен този зелен билет
13
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До софиянецОбърни внимание и ще разбереш, че Събота и Неделя въздуха е по- мръсен. Тогава софиянци са си напалили кюмбетата в наследствените къщи, понеже не са на работа.
12
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И без пари да е пак няма да има ефект.Градския транспорт не е само скъп, но и неудобен. Често за да стигнеш от една до друга точка са нужни две, че и три прехвърляния така, че тези които си карат колите няма да ги спрат. Накрая понеже всичко това се върти около мръсния въздух ефекта ще незабележим . Картофената упорито не желае да признае, че големия замърсител е твърдото гориво и бо.клуците които горят *** и избиратели.
11
8
 
36
 
! Отговори
65 преди 6 години
Мале каква лъжа!То от 1944година в България е мъгла ,та сега за някой и друг ден мъгляв ще го правим на въпрос.
10
4
 
73
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Фандъкова така и не признава че всичкия този смог се дължи на неразумното повишение на билетите на 1.60 лв.Върнете цената на 1 лев и всичко ще си дойде на мястото.Здравето на софиянци е по важна от печалбата.
9
2
 
54
 
! Отговори
Един голем преди 6 години
и зелен за Фандъкова и нейния началник. А междувременно евро-китките ще ги уморим тука за няколко дена :)
8
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Билета е на герберите У.... Знаете кое!
7
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна пародия е този зелен билет. Единствения начин да има ефект е безплатен транспорт. Всички, които пътуват ежедневно са с карти, т.е. предплатили са услугата! Продадените в неделя билети са точно толкова, колкото биха се продали и на реалната цена.Точно уикендите е безмислен, защото хората отделят време за пазар. Нали не се очаква да се возим с торбите по транспорта, само защото е левче?!
6
3
 
41
 
! Отговори
шоп преди 6 години
До Моряк и половинаАма цяла Македония, по брой население, е по-малка от София.
5
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то зеления билет е до края на зимата за да писка народа и да не се види че са безсилни пред черните горящи гуми и пластмаси и парцали и ***. Вместо да газифицираме да спрем печките да пуснем по евтино парно и навсякъде ние билети пускаме и то поняког. следващата зима пак 1 път в неделя като се изнервят хората
4
9
 
57
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
и каква е логиката за зелен билет в неделя, когато селяните с таралясниците си отиват по селата и София диша!
3
1
 
50
 
! Отговори
Гергин преди 6 години
Ние джeндите имаме нужда от чист въздух
2
1
 
72
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Идеята със "зеления билет" е добра, обаче не разбирам, как може в столицата на съседна Македония той да е безплатен, а в София, град, който дава десетки, ако не са и стотици милиони левове на година за ремонти и проекти, да струва 1 лв. Трябва също да го направят безплатен, иначе българите остават с едно гадно чувство, че в най-бедният регион на бивша Югославия управлението се грижи по-добре за своите граждани, отколкото ние за нашите!
1
2
 
55
 
! Отговори
!!! преди 6 години
Не е неделя все пак