Граждани пред НС в съботния ден: Не на Истанбулската конвенция

Тя е опасна за децата на България, смятат протестиращи
Обновена: 3 фев 2018 21:05 | 3 фев 2018 16:33, Красимир Ангелов
200

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Граждани протестираха пред Народното събрание в съботния ден срещу ратифицирането на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, известна като Истанбулска конвенция.

Още по темата
Според протестиращите документът цели унищожаването на българския народ, опасен е за бъдещето на България и за нейните деца. Конвенцията формулира понятия за пол, изградени на представата за джендър и социални роли, които отхвърлят традиционното, възприето от всички нас схващане, представа за отношенията между мъжа и жената. Тя не защитава жената, а защитава сексуалния партньор, заявиха протестиращи пред БНР.

Противниците на документа защитават тезата, че той ще доведе до въвеждане в българското законодателство на понятия за пол, различен от мъж или жена и ще създаде възможност за узаконяване на еднополовите бракове.

Както е известно, на този етап от ГЕРБ отложиха приемането на конвенцията, но председателят на ПГ на партията Цветан Цветанов отсече, че тя все пак трябва да бъде приета до края на българското председателство на ЕС. Ратифицирането на конвенцията се подкрепя от ГЕРБ, а против са Обединените патриоти и БСП. Миналата седмица левицата внесе искане в парламента за свикване на референдум по спорната тема.

Президентът Румен Радев също се обяви против приемането на конвенцията, докато предшественикът му Росен Плевнелиев е "за".

11302 гледания   |  Още видео

 


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
10
 
! Отговори
Ванката преди 11 месеца
Всичко ни взеха, като казаха че това е ЦЕНАТА за да влезем в Европейския Съюз. Индустрия, полезни изкопаеми, инфраструктура, природни ресурси. Всичко това се съгласихме да им дадем. НО!!
Днес решиха да поискат и Последното. Децата. Доколко е оглупял тоя народ, че да е готов да даде и най-милото си, като поредната цена поискана от ЕС, предстои да видим.
146
2
 
12
 
! Отговори
Време разделно преди 11 месеца
Дали е останал човек, който да вярва, че нещо добро може да дойде от евpогейския съюз??? Дано да направят наистина референдум и да видим как ще се опитат да го фалшифицират като поне 80% от народа каже НЕ на истанrейската конвенция...
145
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Плевнелиев бил "за"
На първо място, не мисля че някой го инересува мнението на господин "Евроценности." Слугинската му мутра и мазното му отвратително държание, са доказателство че е "за". България вече не е държава. Ще приемат това което им кажат отвън. Затова те харесват ББ и не обичат Орбан. ББ ако му кажат, и Рилският манастир, ще обърне на база на НАТО или в Lidl. Слугинска политика като водиш, не очаквай да те уважават. Уважението се печели и България го изгуби.
144
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Драги сънародници, ИК цели унащожаването на белите европейци. Те не трябва да се възпроизвеждат. Трябва да бъдат сведени до аморфна маса, тъй като имат собстено мнение, воля и могат да мислят. Така трудно се управляват. Африканци, араби, китайци , индийци и др.- те се размножават без да ги е грижа за конвенции, джендъри, права и социални роли.
143
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Само бой ура не на турските закони
142
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
България толерира насилието
141
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Браво на българската църква, че се обяви против тоя сатанински документ - Истанбулската конвенция.
Все оше има надежда за България.
140
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да живеят всички полове!
139
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Боже, какви маргинали има в България.
138
3
 
21
 
! Отговори
Ала_Бала преди 11 месеца
до 142 "Истанбулската конвенция е вредна за България, тя е създадена от една масонска глобалистка мафия за да разврати БГ-деца .."
Граждани тази конвенция е вредна не само за България. Тя е вредна за цялото човечество. Целта и е да превърне народите в гои! Четете какво е казал пророкът Джорж Оруел в "1984". Да си спомним, че е английски комунист, който се е бил в гражданската война на Испания на страната на комунистите. Там е осъзнал, че войната не за народа и за добро, а за властта. Същото е!
137
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От Брюксел и ЕС нещо нормално дойде ли?
Само гей-паради, джендъри, директиви за кривите краставици и команди от западните посланици.
Ей, станаха нагли вече тия европейци, искат да станем извратени като холандците.
136
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Полът е биологична категория, ако не вярвайте погледнете между краката си!
Приказките, че полът е социална категория...........може да ги разказвате на бабите на село, ама и те няма да ви повярват.
135
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Истанбулската конвенция е вредна за България, тя е създадена от една масонска глобалистка мафия за да разврати БГ-деца и да се забие още един пирон в ковчега на майка - България.
134
1
 
26
 
! Отговори
Ala-Bala преди 11 месеца
Тази конвенция е създадена в тъмни доби и потайни места, подло се прокарва идеологията на Джендъра - безполово и безлично същество например Панджендър. Свързана е с тайните общества, които имат много пари. Не разчитайте, че Конституционния съд ще реши срещу нея. Там са предимно герберски съдии и ще бъдат подложени на натиск със заплахи и подкупи от НПО. Ако се проведе референдум, ще бъде фалшифициран поради горните причини. Изходът голям протест начело с Патриарха, не по малко от 100 000 души!
133
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Децата трябва да бъдат оставени да си изживеят детството без да ги занимават с такива теми. Като си дойде подходящото време природата ще си каже думата кой какво харесва. Досега като не са ги занимавали да не би да няма и хетеро и гей хора. Не отнемайте детството им.
132
1
 
22
 
! Отговори
Ala-Bala преди 11 месеца
Тази Истанбулска конвенция в ЕС е поставена на по високо стъпало по важност от Общата отбранителна система, Целта и е да разврати населението на ЕС, да го ослаби и накрая да бъде унищожен. Основния конкурент на ЕС са САЩ. Тази гнилоч идва от там, там са създадени основите и през 1955 г и после е подета от евреи. ( Защо само еврейската общност "Шалом"и Централния израелтянски духовен съвет не се обяви против Тази подла конвенция) и Колкото до Борисов и Цветанов, е известно, че те се управляват и отчитат в американското посолство. Свиквайте общонароден митинг, иначе с протежетата си в Конституци
131
23
 
8
 
! Отговори
dp преди 11 месеца
LOL, обединената под флага на руския слугинаж срещу правата на слабите и недъгавите селения събрала 4-5 човека да повряскат.

Добра новина, БГ полека лека се цивилизова. Най-вресливи са разбира се тия дето виждат, че времето им е свършило, демек руските слуги в БГ - и както се вижда не са останали много от тях.
130
28
 
2
 
! Отговори
месара преди 11 месеца
тетката и пубера от снимките със сигурност не са наясно нито за конвенцията нито какво е джендър, обаче са на протест. бсп не спи, събират всякакви да квичат против всичко, важното е да се пише за бсп и другарката лъжа нинова.
129
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Джендъри сега
развейте знамена!
128
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като свърши европредседателството на България и ще спре тупурдията с конвенцията.
Проруската пропаганда търси начини да отклонява общественото мнение от важните неща, но 80-те процента не могат да го разберат.