Ще стане ли "Алабин" пешеходна зона?

Общинарите решават за отсечката от "Витошка" до "Графа"
34
Ще стане ли "Алабин" пешеходна зона?
Снимка: Уикипедия

Столичният общински съвет ще разглежда и гласува пешеходното пространство в центъра на София да се разшири по улица "Алабин" от бул. "Витоша" дo ул. "Граф Игнатиев". Докладът в СОС е внесен от общинския съветник Войслав Тодоров от групата на коалиция "Сердика", а гласуването ще е в четвъртък, съобщава "Монитор".

Миналата година общинарите дадоха зелена светлина и още два участъка в центъра на града да бъдат обособени само за пешеходци.

От март бул. "Витоша" ще бъде затворен за движение на автомобили между ул. "Алабин" и бул. "Александър Невски". С новата зона обаче няма да се спрат трамваите. Удължаването на пешеходната зона пред Съдебната палата и покрай храм "Света Неделя" е стъпка по пътя към освобождаването от автомобили на едноименния площад.

От пролетта за движение ще бъде затворена и ул. "Георг Вашингтон" в участъка от ул. "Трапезица" до ул. "Пиротска". Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев обясни тогава, че не приема доводи против обособяване на пешеходни зони в центъра, където има 2 метролинии, минават 5 трамвая и има 2 подземни гаража.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
10
 
13
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
Кой толкова ще се разхожда по Алабин? Май някой иска да си вдигне стойността на западналите магазин. Айде да затворят целия център и да ни раздадат тротинетки. Чудят се какви псевдо подобрения да правят през евро председателството.
11
1
 
17
 
! Отговори
Жо преди 6 години
До Анонимен 10УЛИЦА "Граф Игнатиев" няма допирна точка с бул. "Витоша". Улица "Алабин" започва от ул. "Княз Александър " и завършва до площад "Македония". А бул. "Александър Невски" наистина няма.
10
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не зная дали Авторът е сбъркал или просто е цитирал неграмотния заместник кмет на София по транспорта - Крусев, но така написани улиците и булевардите звучат нелепо.Булевард Александър Невски в София няма. Граф Игнатиев е пряка на бул.Витоша, Алабин също пресича бул.Витоша.
9
13
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Умньо, Алабин и Граф Игнатиев са една и съща улица, която носи различни имена след като пресече бул.Витоша при Съдебната палата.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
необходимо е.
7
7
 
7
 
! Отговори
Сп???нс до 2 преди 6 години
И аз не съм от София, но един бърз поглед върху картата на града и виждаш че граф Игнатиев и Витоша имат излаз на Алабин и такива ти ми работи драги ми софиенецо.
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен столичанец преди 6 години
Графа и Витоша никъде и никога не са се пресичали :))) това, което си мислиш , че е графа всъщност е Алабин...Но виж Александър Невски, все още е само катедрала....
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това Александър Невски ще да е някакъв нов софийски булевард.
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха, булевард Александър Невски, направо ще умра от смях.Явно авторът е имал предвид, че ще бъде затворен участъка от бул.Витоша, който е между ул.Граф Игнатиев и бул.Александър Стамболийски.Не зная откъде ви намират такива неграмотници.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е решение, за проблеми като този на снимката- тесен тротоар и от двете страни паркирали коли и ако трябва да ги заобиколиш - скачаш под трамвая.Също предлагам да сложат камери и да глобяват със снимки, както е на много места по света.
2
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много интересно къде е тази отсечка между бул.Витоша и ул.Граф Игнатиев, след като те се пресичат. Явно статият е писана от поредния новософиянец.
1
1
 
25
 
! Отговори
Митко преди 6 години
бул. "Александър Невски" ?!?!?!?! Александър Попов ще ни разясниш ли където точно е този булевард в София ?