4250 деца чакат да влязат в детски градини и ясли

Най-много желаещи има за забавачките в "Триадица", "Лозенец"...
6 фев 2018 07:41, Петя Славова
9
4250 деца чакат да влязат в детски градини и ясли
Снимка: архив, Булфото

Недостиг от около 4250 места има в столичните детски градини и ясли. Това съобщи шефката на дирекция "Образование" към Столична община Мария Минчева.

Още по темата

4200 са чакащите деца са ясла, а в градините не достигат 50 места. Минчева, обясни, че реално чакащите за детска градини били повече – около 300, пише "Монитор".

Това обаче се дължало не на липсата на места, а на желанията на родителите за конкретно учебно заведение. Сред районите с най-голям недостиг на места са "Триадица", "Красно село", и "Лозенец".

Тези данни са били изнесени днес пред комисията по образование към Столичния общински съвет.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На мен ми е доста тъпо да плащам солидна сума данъци, а детето ми да остава извън системата. Предпочитам да не се плащат данъци и да не съществува субсидирана градина за никой (нито пък пенсионно /здравно осигуряване). Това е перфектният вариант. Аз не искам кратуни без грам мозък да се разпореждат с парите ми. По този начин ще се отвори ниша за конкурентни частни градини / болници / пенсионни фондове, които ще работят на пазарен принцип, а хората ще получават същата услуга за по-малко пари.
6
1
 
3
 
! Отговори
ВСИЧКИ родители преди 9 месеца
чиито деца остават извън системата е редно да бъдат обезщетени със сумата равняваща се на издръжката на едно дете в детско заведение. Също редно е ВСИЧКИ деца да получават детски, а не само "социално слабите". И без друго в тази държава се раждат прекалено малко деца за да ги делим.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не местоживеене, а месторождение на родителите. Има огромна разлика. Трябва да има значение това, че аз съм плащал 20 години данъци в дадена община за разлика от преселника, довтасал оня ден. Мисля, че е справедливо.
4
4
 
2
 
! Отговори
Към 1 и 3 преди 9 месеца
1 - Основният фактор е местоживеене и то по посоянен адрес на родителите. Така, че не виждам какъв е проблемът?
3 - Защо не обвиниш точно "софиянци", които си продадоха къщите, за да се презастроят кварталите и сега се издържат от наеми (без да се отчитат и да плащат данъци), а виниш хората дошли в София или от друг квартал, които си работят, плащат си данъците и си харчат парите в София....аман от мрънкачи - вие сте си го направили да е такова.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Към 2
Ако не еНАПАСТТА от къде ренти г- н Софе ама от фчера
2
1
 
4
 
! Отговори
Боко Кратуната преди 9 месеца
Важното е, че преборихме демографската криза!
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нека въведат приемен фактор месторождение. Всичко ще се оправи и ще възтържествува справедливост.