Почина проф. Димитър Зашев! След побой в Борисовата?

Новината съобщи преподавателят в СУ Филип Петров
6 фев 2018 14:37,
71
Почина проф. Димитър Зашев! След побой в Борисовата?
Снимка: Уикипедия

Българският философ, преводач и професор Димитър Зашев е починал на 1 февруари. Според  преподавателя в Софийския университет Филип Петров професорът си е отишъл вследствие на травми от побой в Борисовата градина.

Петров написа това в профила си в Софийския университет.

"Освен многобройните си трудове, които няма как да изброявам, защото и не познавам в детайли, това с което ще бъде запомнен завинаги е превода на Мартин Хайдегер "Битие и време" на български език. Който е чел нещо от Хайдегер ще знае, че това не е някаква обикновена техническа задача на човек, който познава езика - това е епичен труд сам по себе си. Мир на праха му", пише още Петров, цитиран от "24 часа".

Димитър Зашев е роден на 31 юли 1948 г. в София, завършва Философия в СУ "Св. Климент Охридски" и защитава докторска теза по История на философията в Лайпцигския университет.

Преподавател е в катедра "Културология" на СУ, както и в Националната художествена академия по История на естетиката. Автор е на десетки публикации, две философски книги и две стихосбирки.

В последните години Борисовата градина стана място на тежки убийства и побои. През 2011 година там бе убита 28-годишната студентка Яна Кръстева. 16-годишният ученик Георги бе убит през 2015 година. Същата година и възрастен мъж бе пребит от ултраси пред очите на внуците си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Логично 35"Чвор и горделивец", преведено от съвременен чалга-български ще рече интелектуалец. Много мразите тази изчезваща категория хора, нали? Да почива в мир, беше ярък ерудит.
34
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега искам да ми пуснат пак рекламата на американското посолство с Пимпирев, дето обяснява, че сме много велики, защото той ходил на държавни разноски до Антарктида ... И да не забравите случайно - Русия е виновна за всичко. Слушайте Бг "журналистите" по БНТ, бТВ и Нова - хрантутниците на Америка за България и Сорос :) За протестите в Гърция за името на Македония, Истанбулската конвенция, намесата на Франция в Либия, нахлуването в Ирак, опитите с газове в/у хора в Германия - знаете кой е виновен
33
29
 
8
 
! Отговори
Логично преди 6 години
Привърженик на Истанбулската конвенция и мрази народа си, голям чвор - горделивец като подобните си. Да си ври в ада при господаря, на когото е служил.
32
4
 
41
 
! Отговори
толерастията преди 6 години
Те ромовете колко полицай, доктори, мед. сестри и друг народ пребиха и изколиха, та някакъв професор няма да утрепат.
31
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убиват човека за удоволствие, всеки ден подобни случаи. А сега няма да се учудя ако се окаже, че се е "самоубил". Убийства, обири, изнудване и всичко това го знаем, гласност! Няма спасение!
30
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пред палатите на доган и пеевски патрулки през 20 метра а за обикновенните хора няма. Така ще е. Лош матриал. 80% де...
29
1
 
65
 
! Отговори
срам и позор преди 6 години
От СДВР съобщили че няма постъпила жалба за побоя!!!хората са загубили тотално вяра в полицията и не подават вече жалби,това е катастрофа.
28
1
 
12
 
! Отговори
пак ли преди 6 години
До УсведоменЛъжи ...
27
0
 
55
 
! Отговори
до кога така преди 6 години
Така става когато даваш пари на наработеща и некадърна полиция вместо да я накараш да работи,доверието в полицията е катастрофално ниско и за награда им повишаваш заплатите!?няма такава държава....
26
38
 
12
 
! Отговори
Усведомен преди 6 години
До О ВРЕМЕНА О НРАВИПич, вземи се образовай. Наскоро публикуваха секретни доклади на тогавашната милиция за множество зверства, убийства, изнасилвания, кражби и други, които умишлено са били заглушавани от великата за теб партия. Отвори си очите и спри да тролваш за едни 300 лв., че сте жалки вече...
25
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С премиер супер-полицай Бойко Борисов (от школата на ИПОН и СИК), така ще е.Убийства, пребивания, отвличания и то СТАБИЛНО.За пътищата (предишната му дъвка) даже няма какво да се говори. Един два главни пътя калпаво направени и цяла България е като след бомбандировки.
24
1
 
53
 
! Отговори
ужас преди 6 години
И това е центъра на София,а полицията дори не знае за побоя!
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДо О ВРЕМЕНА О НРАВИE, и ти какво предлагаш?Той си го каза, какво искаш да предлага? Виновниците са ясни но като търпим робството си по добре няма да стане.
22
8
 
38
 
! Отговори
факт преди 6 години
До Анонимен 22Стана ужасно когато хуните от провинцията нахлуха в София,куцо и сакато дойде в София и вече не може да се диша от изкривени физиономии.
21
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софийските полицаи освен да събират подкупи и да протестират за ниски заплати за друго бива ли ги. Но защо ли се оплаквам като цялата ни държава не е вече държава барабар с тези ***?
20
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До О ВРЕМЕНА О НРАВИE, и ти какво предлагаш?
19
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ужасно място за живеене е София!
18
27
 
62
 
! Отговори
О ВРЕМЕНА О НРАВИ преди 6 години
ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ(ЛОШО) БИЛО А?!..САМО ДЕТО ПО НЕГОВО ВРЕМЕ ПРЕЗ ЛЯТОТО СИ ПУСКАХМЕ ДЕЦАТА ДО КЪСНО ДА ИГРАЯТ В ПАРКА НА СВОБОДАТА ДНЕШНАТА БОРИСОВА ГРАДИНА И НА НИКОЙ НИЩО ЛОШО НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО,А СЕГА В ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА *** БГ ДОРИ В СОБСТВЕНИТЕ ИМ ДОМОВЕ БЪЛГАРСКИ ПЕНСИОНЕРИ ,*** БЕЗНАКАЗАНО ГИ ОГРАБВАТ,ИЗНАСИЛВАТ И УБИВАТ,А ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ НИ УПРАВНИЦИ И ДУПЕТАТИ ВМЕСТО ДА СЕ ЗАЕМАТ С ТАЗИ ПРЕСТЪПНОСТ СЕ ЗАНИМАВАТ С ПРИЕМАНЕТО ТРАВЕСТИТСКАТА ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ
17
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разложението в Обществото е пълно ...Но естествено управляващите нямат вина.Те само усвояват, усвояват, обвинявта другите ... и така вече три манадта.Като гледам какъв *** народ населява Територията, може и още триста.
16
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би , се е заяждал прекалено много и грубо .Имаше един професор в университета където учех и тормозеше колежките . И така - убиха го , приятелят на една студентка .Така че , господа внимавайте с властта която имате , тя не ви прави безсмъртни .