Почина проф. Димитър Зашев! След побой в Борисовата?

Новината съобщи преподавателят в СУ Филип Петров
6 фев 2018 14:37,
71
Почина проф. Димитър Зашев! След побой в Борисовата?
Снимка: Уикипедия

Българският философ, преводач и професор Димитър Зашев е починал на 1 февруари. Според  преподавателя в Софийския университет Филип Петров професорът си е отишъл вследствие на травми от побой в Борисовата градина.

Петров написа това в профила си в Софийския университет.

"Освен многобройните си трудове, които няма как да изброявам, защото и не познавам в детайли, това с което ще бъде запомнен завинаги е превода на Мартин Хайдегер "Битие и време" на български език. Който е чел нещо от Хайдегер ще знае, че това не е някаква обикновена техническа задача на човек, който познава езика - това е епичен труд сам по себе си. Мир на праха му", пише още Петров, цитиран от "24 часа".

Димитър Зашев е роден на 31 юли 1948 г. в София, завършва Философия в СУ "Св. Климент Охридски" и защитава докторска теза по История на философията в Лайпцигския университет.

Преподавател е в катедра "Културология" на СУ, както и в Националната художествена академия по История на естетиката. Автор е на десетки публикации, две философски книги и две стихосбирки.

В последните години Борисовата градина стана място на тежки убийства и побои. През 2011 година там бе убита 28-годишната студентка Яна Кръстева. 16-годишният ученик Георги бе убит през 2015 година. Същата година и възрастен мъж бе пребит от ултраси пред очите на внуците си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
25
 
! Отговори
Прави се преди 6 години
един доста смислен Генерален план за възстановяване и обновяване на Борисовата градина. Дано в него да бъде предвидена и система за наблюдение и сигнализация при опасност и нападение. Оказва се, че през годините много от имотите в парка са ПРЕМИНАЛИ ПО НЕВЕДОМИ ПЪТИЩА В ЧАСТНИ РЪЦЕ. Сега общината трябва да търси варианти за да задейства ПРАВОИМАЩИТЕ да инвестират във възстановяване на собствените им имоти иначе как да е безопасно? Дано градината да стане гостоприемна и безопасна.
14
2
 
22
 
! Отговори
123 преди 6 години
Мила родна картинка. А дали е случайност, кой да ти каже?! Жалко.
13
4
 
43
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Бог да го прости човека! Едно е сигурно, в България вече престъпност няма! Благодарим на ГЕРБ и лично на министър Бъчварова, по чието време престъпността тотално беше победена, а бежанската криза напълно овладявана! Затова сега сме горди ЕвропреЦедатели!
12
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Далеч съм от мисълта че навремето не е имало такова нещо, но при таова технологично развитие, крайно време е подобни *** да бъдат откривани навреме и да бъдат третирани като тежки престъпници, иначе ще разказват на децата си как навремето убили човек и нищо не им се е случило, а децата им ще убият двойно повече от тях. Живота не е бащиния, той е много личен и единствен
11
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на соца Жоро павето действаше в Борисовата. Това го знам защото живеех в кв."Изток" и имах пострадали комшии, но вестниците не пишеха нищо по въпроса защото това беше невъзможно.
10
5
 
45
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
9
7
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е държава ...
8
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой индиец не е харесал преводите, навярно.
7
2
 
35
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Най-вече простотията,а може и алкохола и дрогата.
6
12
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Парка на Свободата не ставаха такива работи!
5
5
 
47
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
Ста-бил-ност.
4
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали Фънд ъкова щеше да слага камери навсякъде в Борисовата градина?Нали щеше да има осветление,конна полиция?Или само голи приказки след всеки пореден случай?
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бизнесмените - напред!
2
7
 
64
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Защо чак сега се пише за това, кой стои зад побоя, да не са пак недосегаемите избиратели на ГЕРБ, че така се крият фактите?Лека му пръст!
1
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гадни биячи, надявам се никога никой да не попадне на такива, а ако попадне случайно да им скъса панталоните от пердах. Какво може да те накара да бъдеш толкова зъл и агресивен...