Почина проф. Димитър Зашев! След побой в Борисовата?

Новината съобщи преподавателят в СУ Филип Петров
6 фев 2018 14:37,
71
Почина проф. Димитър Зашев! След побой в Борисовата?
Снимка: Уикипедия

Българският философ, преводач и професор Димитър Зашев е починал на 1 февруари. Според  преподавателя в Софийския университет Филип Петров професорът си е отишъл вследствие на травми от побой в Борисовата градина.

Петров написа това в профила си в Софийския университет.

"Освен многобройните си трудове, които няма как да изброявам, защото и не познавам в детайли, това с което ще бъде запомнен завинаги е превода на Мартин Хайдегер "Битие и време" на български език. Който е чел нещо от Хайдегер ще знае, че това не е някаква обикновена техническа задача на човек, който познава езика - това е епичен труд сам по себе си. Мир на праха му", пише още Петров, цитиран от "24 часа".

Димитър Зашев е роден на 31 юли 1948 г. в София, завършва Философия в СУ "Св. Климент Охридски" и защитава докторска теза по История на философията в Лайпцигския университет.

Преподавател е в катедра "Културология" на СУ, както и в Националната художествена академия по История на естетиката. Автор е на десетки публикации, две философски книги и две стихосбирки.

В последните години Борисовата градина стана място на тежки убийства и побои. През 2011 година там бе убита 28-годишната студентка Яна Кръстева. 16-годишният ученик Георги бе убит през 2015 година. Същата година и възрастен мъж бе пребит от ултраси пред очите на внуците си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още колко Големи Българи трябва *** да ни напуснат !¿...
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен No.12Прав си, че не пишеха тогава за ЖороПАВЕТО, но не защото бе невъзможно (както казваш), а заради конспирацията! Милицията бе на крак, вкл. и дегизирани като ЖЕНИ ченгета - той нападаше само жени! Бе заловен след 4-5 изнасилвания за почти 3 месеца. Бяхме в "нашето си" заведение, Млечния бар на "Стамболийски", когато момчето-вестникопродавец влезе с в-к "Вечерни новини" и новината, че е заловен. И преса, и телевизия отразиха събитиятя. БНТ излъчи и документален филм-възстановка...
53
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само ЦСКА или *****
52
7
 
4
 
! Отговори
Яяя преди 6 години
Аааа видяхте ли ако бяхте приели конвенция това нямаше да се случи....конвенцията защитава всички....приеме ли се спират убийства изнасилвания и на земята настъпва безполовия рай....или гейрай
51
4
 
3
 
! Отговори
ахахаха преди 6 години
сега тва студентче дет го е учукало трее да му се търси сметка
50
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задължително промяна в законодателната система ,за отделни случаи като този нещо повече от осъден на 20 год и после лежи половината ,а нещо повече и от доживоте затвор ,за това са избрани ,да му мислят
49
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фейк нюз! Професорът е починал от инсулт.
48
18
 
42
 
! Отговори
ник преди 6 години
Жертвите на капитализма и демокрацията вече са много повече от тези при комунизма-при това абсолютно невинни
47
1
 
23
 
! Отговори
Slayer преди 6 години
Слагам нож в джоба поне двама ще осакатя. Бой и е..н не се връщат.
46
0
 
22
 
! Отговори
Да живеят преди 6 години
Да живеят мръсниците - псевдоучените от Перник и Пазарджик, и великите доносници като Коритаров, и "доцентите" по агромеханика. Доцент по агромеханика - звучи като проВесор по изтискване на лимони и тяхното сушене.Ще оживеят социопатите, луди=те и некадърниците.Бягайте от България, бягайте.Хора като Иван Методиев, поети, философи, музиканти признати в чужбина, биват унищожавани от типажи като Костов и Азис, Дянков."Лабиринтите,сътворени от времето,чезнат.(Пустинята само остава.)...
45
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невероятен ум, човек с невероятен труд, неоценен и неуважен, както живдаме дори след смъртта му от всякакви скучаещи форумци, които обичат да ровят в костите за удоволствие. Нито е имал общо с политически конвенции, нито е бил бит от роми, нито от студенти. Айде малко млъкнете и вземете да отворите поне една Уикипедия да прочетете кой е Хайдегер и какво аджеба е това животно "естетика"! Профан до профана!
44
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова ходя въоръжен. Кво ми пука, че е нелегален пистолета. В тая страна, ако гръмнеш някого, с 10-15000 лева, излизам след 2-3 години.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ам Ко беше на някой от парламента чедото, щеше да син арестувани и безследно изчезнали, нали ?
42
11
 
16
 
! Отговори
Не те ли е срам, бе? преди 6 години
До О ВРЕМЕНА О НРАВИЩом се мръкнеше, в тогавашния Парк на свободата плъзваха всякакви лу_м_пени, които дебнеха жени и момичета, които се разхождат на групи по 2-3, за да им досаждат. Сама жена и през деня можеше да мине оттам само по централните алеи, за да не й досаждат ексхибиционисти и други ненормалници, но седне ли сама на пейка дори на централна алея, веднага при нея се присламчва гамен или психопат.И убийства ставаха там, и изнасилвания, и дърпания на златни верижки и обици.
41
0
 
31
 
! Отговори
Вече се е случвало преди 6 години
лица от привилегирования етнос да пребият до смърт професор - проф. Калоянов, светла му памет.После можахме да видим реакциите на живеещите наблизо лица от същия етнос - "Ако щете на портрет си го турете и спете с него!" С други думи, да не им досаждаме с въпроси, не ги интересува колко ценен е бил убитият човек. Дори не ги разкараха оттам, въпреки че е имало и други нападения в района!Та, няма да се учудя, ако и този случай е такъв.Бог да прости проф. Зашев и дано хванат и накажат виновните!
40
8
 
11
 
! Отговори
Н преди 6 години
Бог да го прости човека. Но кой ще иска да бие професор или са някои ман,али или някои наркомани. Прочетох че преди година пак е пребиван и двата пъти без жалби от негова страна по вероятно е приятеля на някоя студентка да му е посегнал защото професора и е преподавал на частно след работа.
39
3
 
14
 
! Отговори
Минувач - Филантроп преди 6 години
До АксиМики Маус(П.олицията) и 40-те разбойника, обаче приказката търпи развитие, освен че всички са се прегърнали и напл.одили, най-накрая си направили и собствена държава, в която обаче си назначили за Премиер, Главатаря, като на Него вече му викали: Еднокнижния. Той естествено бил най-изтъкнатият ерудит, и със всички възможни средства не се позволявало на другите да надскочат Сянката Му - твърдяло се, че нямал Сянка, затова не смеели да произнасят името Му!!!:)
38
2
 
34
 
! Отговори
Акси преди 6 години
Егати държавата...! Жалка полиция... Всички са смешници...!
37
9
 
13
 
! Отговори
Минувачь - Филантроп преди 6 години
Дорогие дураки, ваши усилия высоко ценятся. Вы сами уничтожили государственность в своем государстве, и вы, наконец, передали Силу в руки Асимметричной Силы! Наши усилия были увековечены благодаря вашей глупости и Бежабери! Вы снова станете Иностранным партизанкой, и теперь вы превратите свою страну в заповедник, убив себя на этот раз своими интеллектуалами-интеллектуалами без внешних вмешательств !!! Мы видим, что по-прежнему умный, следовать Дуракам в Болгарии, так что все идет по плану - Ваше европейское будущее находится под угрозой, но это не имеет значения для бывшей колониальной Европы
36
19
 
0
 
! Отговори
Физик преди 6 години
До АнонименЧалга сте всички вие, които се мислите за интелектуалци, а всъщност сте празни дрънкала и продажници на който ви даде повече. Философ му кажи и не го обиждай повече.